Pratite nas

Hrvatska

Udruge HOS-a podižu tužbe protiv svih medija koji u svojim tekstovima “Za dom spremni” u njihovom znaku (HOS-a) nazivaju ustaškim!

Objavljeno

na

Nedugo nakon kuknjave i javnog plača srbijanskog šefa diplomacije i prvog potpredsjednika srbijanske Vlade Ivice Dačića koji sve hrvatsko naziva ustaškim, mediji u Hrvatskoj podivljali su kao nikada do sada.

Tako je Dačić zvani (Mali Slobo) pozvao Hrvatsku vladu da ne financira Thomsonov koncert, a medije i neke udruge u Hrvatskoj da mu pomognu u njegovoj boli jer “ustaša” Marko Perković Thompson u svojoj pjesmi “Bojna Čavoglave” uzvikuje “ustaški” pozdrav legitimne postrojbe iz Domovinskog rata HOS-a, piše Cro-portal, prenosi Kamenjar.

“Nas Srbe jako boli što ste vratili svoj teritorij jer one koji su pucali na vas, ubijali vas, palili vaša mjesta, silovali vaše sestre i majke, one koji su uselili u vaše domove vi ste protjerali u “VRO Oluja” 1995. godine., a neki su u okršajima s hrvatskom vojskom i poginuli, u svome jadu ispovijeda se Ivica Dačić”.

Za sve to kako navodi nije kriva Srbija i njihova velikosrpska politika pod rukovodstvom njegovog šefa (Velikog Slobe), nisu krive četničke horde koje je Dačić slao u Hrvatsku, njemu su krive “Ustaše” iz Domovinskog rata, a sol na ranu mu stavlja “ustaša” Thompson.

Dačića nekako i razumijemo, Srpski političari su uvijek bili puni sebe, doduše uvijek su i gubili ratove da bi pred narodom za svoj neuspjeh okrivljivali drugu stranu, onu koju su napadali, dakle, tko gubi ima pravo da plače pa tako i srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić, iako on sam ne razumije da smo mi u Hrvatskoj velikosrpsko pitanje kvalitetno i zauvijek riješili u kolovozu 1995. godine.

Veliki broj medija i političara u Hrvatskoj ponio se sluganski i udovoljio je srbijanskom šefu diplomacije, pa je tako veliki povratnik u politiku Radimir Čačić izjavio kako obožava slušati Thompsona ali da njemu (Thompsonu) ipak nije mjestu u Kninu na taj veliki dan, Dan Oluje.

Ako Thompsonu koji je sudjelovao kao hrvatski branitelj u operaciji Oluja nije mjesto na proslavi toga dana nakon 22. godine, mi se pitamo tko to treba slaviti taj dan u Kninu? Čačić i njemu slični?
Ipak je narod rekao što misli o Čačiću i sličnima i s kim želi proslaviti taj veličanstveni dan, Dan pobjede.

Hrvatska televizija (HRT) kako bi u svojim najavama za proslavu Oluje u Kninu privukla što više posjetitelja u svom spotu uz najavu koncerta Prljavog Kazališta pušta kadrove Thompsonovih koncerata.
Tako su namjerno doveli u zabludu sve one koji su željeli slaviti Oluju u Kninu ili Slunju.

Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) koja je na državnim jaslama i financira se od svih nas, našim novcem tj. novcem poreznih obveznika, koja je javni medij i jedina nacionalna novinska agencija u Hrvatskoj donosi vijest kako je Thompson dva puta optužen i KAŽNJEN zbog “USTAŠKOG” povika “Za dom spremni” u pjesmi “Bojna Čavoglave” te kako je na proslavi Oluje u Slunju bilo “samo” 15 000 ljudi.

Naravno da smo provjerili i dobili potvrdu da je Marko Perković Thompson prekršajno prijavljen ali da je postupak u tijeku i kako do sada nije kažnjavan. Isto tako, policija nam je potvrdila da je na Dan Oluje u Slunju bilo preko 60 000 ljudi.

Nevjerojatno ali istinito, agencija koja se financira iz hrvatskog proračuna svjesno laže kako bi umanjila proslavu kojoj je suorganizator Ministarstvo branitelja, tj. hrvatska vlada, svjesno krši zakon o braniteljima i ruga se Deklaraciji Domovinskog rata jer pozdrav “Za dom spremni” u znaku HOS-a je priznat onoga trena kada je Hrvatski sabor donio zakon o hrvatskim braniteljima (članak 2) gdje je jasno napisano da je HOS dragovoljačka postrojba iz Domovinskog rata.

Na Milorada Pupovca i njegovu gđu. Lukić nećemo se niti osvrtati jer smo svake godine navikli na njihovo dosadno zavijanje i neprestano zvanje policije da kazne Thompsona.

Na kraju, evo i jedna vrijedna informacija, udruge HOS-a iz Domovinskog rata unajmili su tim odvjetnika i podižu tužbe protiv svih onih medija koji u svojim tekstovima “Za dom spremni” u njihovom znaku (HOS-a) nazivaju ustaškim, piše Croportal.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Hrvatska biskupska konferencija: Ne podržavamo Istanbulsku konvenciju

Objavljeno

na

Objavio

Iz ureda Hrvatske biskupske konferencije priopćeno je da su tijekom ovotjednog plenarnog zasjedanja biskupi razgovarali i o rezultatima javne rasprave o Istanbulskoj konvenciji.

Biskupi, kako se navodi, podupiru zakone koji štite žene i obitelji, ali ne podržavaju konvenciju jer smatraju da ona implementira i rodnu ideologiju.

Pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike da, kako kažu, “ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se nekad izglasavaju zakoni”.

“Crkva se zauzima za slobodu pojedinaca i naroda i ne prihvaća nikakvu kolonizaciju koja bi zadirala u antropologiju na kojoj stvaramo i izgrađujemo svoj identitet.

Biskupi pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike u društvu da ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se ponekad izglasavaju zakoni.

Europa, kao i Hrvatska, stoljećima je imala svoju filozofiju, antropologiju i etiku na koju se oslanjala politika i društveno djelovanje”, stoji u priopćenju s 55. plenarnog zasjedanja Sabora HBK.

Karolina Vidović Krišto za Kamenjar: Tri su ključna aspekta zašto je Istanbulska konvencija neprihvatljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Cilj nam je izmijeniti odnos društva prema braniteljima, niz nepravdi je naneseno

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je obraćajući se nazočnima na 17. izvještajno-izbornom saboru HVIDRA-e RH  da je cilj izmijeniti odnos društva prema hrvatskim braniteljima i prema Domovinskom ratu općenito i pritom istaknuo kako je niz nepravdi prema braniteljskoj populaciji ispravljen prijedlogom novog zakona koji je u drugom čitanju.

Istaknuo je prijateljski i profesionalni odnos između ministarstava u Vladi i između svih udruga, a to je, kazao je, moguće kada imamo jasnu želju i ciljeve.

Ciljevi su nam, rekao je ministar Medved, izmijeniti odnos društva prema hrvatskim  braniteljima, prema hrvatskim ratnim vojnim invalidima i prema Domovinskom ratu općenito.

Pred nama je jako puno posla koji zahtjeva od svakoga od nas ulaganje onog entuzijazma i domoljublja, one energije koja je potrebna da bismo očuvali ono što smo stvorili u Domovinskom ratu, poručio je Medved.

“Neminovno je, kako vrijeme prolazi, da je naša populacija sve starija, i stoga novo vrijeme koje je pred nama upravo traži da budemo zajedno i da osmislimo sve ono što će dati odgovore na te izazove.

U novom zakonu o hrvatskim braniteljima koji će uskoro biti na drugom čitanju izborili smo ona područja koja su dugi niz godina bila zapostavljena te ispravili niz nepravdi koja su bila učinjena prema našoj populaciji, zahvaljujući svim resorima u Vladi  i saborskim zastupnicima koji su novi prijedlog zakona prihvatili, te sam uvjeren da ćemo ispraviti i druge nepravilnosti koje su kroz proteklih 15-ak godina mučili našu populaciju,” rekao je.

Odnosi kakvi su bili prema hrvatskim braniteljima nikad više ne smiju biti na toj razini, poručio je. Trebamo stoga uspostaviti još kvalitetnije međuodnose kako bi dali odgovore na niz pitanja što i dalje muče našu populaciju te biti spremni i na sve druge izazove, zaključio je ministar Tomo Medved.

Obraćajući se skupu predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić podsjetio je na veliki obol koji su hrvatski branitelji dali za domovinu. “Stoga nećemo šutjeti ni dozvoliti da nam itko uzme Domovinski rat i ukalja žrtvu koju smo podnijeli u obrani Domovine štiteći je svojim tijelima,”, rekao je Đakić i dodao kako će suradnja između HVIDR-e i HVO-a i dalje unapređivati.

Redovni izvještajno-izborni sabor Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovionskog rata Republike Hrvatske (HVIDRA) održan je u petak navečer u  makarskom hotelu Meteor, a nazočno je bilo 225 delegata.

Medved o zapošljavanju: Bez novih djelatnika ne možemo funkcionirati

facebook komentari

Nastavi čitati