Uefa kaznila Hrvatsku zbog divljanja huligana na San Siru!

2

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici. Odluka je to Disciplinske komisije Uefe, koja se temelji na rasističkim ispadima naših navijača, bacanjima baklji te sukoba s policijom.

– Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo  prvi put na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji put hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne – rekao je Damir Vrbanović za službene stranice HNS-a.

Krovna europska nogometna organizacija (Uefa) pokrenula je još 18. studenog stegovni postupak protiv Italije i Hrvatske zbog nereda na San Siru, a kao konačni rok za objavu odluke navela je 11. prosinca. Odluka je tako donesena jučer, a u javnost je izašla danas.

Podsjetimo,  od samog početka utakmice manja skupina naših navijača trudila se sve pokvariti. Prvo su zviždali talijanskoj himni, a kod izjednačujućeg pogotka na teren su ubacili nekoliko baklji. Zbog toga je sudac kratko zaustavio utakmicu, nije dao da se izvede lopta s centra dok se ne smiri situacija. Tada se prema navijačima okrenuo i Niko Kovač i zamolio ih da prestanu. Nevjerojatno je da su uz tako velike mjere osiguranja naši ipak uspjeli unijeti baklje na stadion…

Sredinom prvog dijela počelo je skandiranje “Za dom – spremni” i “Ajmo, ustaše”. U 73. minuti incidenti su se nastavili, naši navijači napravili su još veću bakljadu i sudac je morao prekinuti susret i povući momčadi u svlačionice. Došlo je i do kratkog obračuna s policijom, ali nakon nekog vremena sve se smirilo i utakmica se nastavila, piše Večernji List.

facebook komentari

  • peppermintt

    hehe biznisa i gotove love ze UEFU…

  • cleuna

    Dobro smo i prosli.