Pratite nas

Vijesti

UHBDR91 predlaže okupljanje branitelja u jednu udrugu

Objavljeno

na

[pullquote_left]’Ujedinjenje udruga ne znači da bi prestalo djelovanje tih brojnih organizacija, već bi i dalje djelovale “pod jednom kapom”.'[/pullquote_left]
Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) iznijela je prijedlog i inicijativu hrvatski braniteljima da se na razini države krene u ujedinjavanje udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, odnosno da postoji samo jedna sastavljena od svih udruga ili barem većine.

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR 91.), čiji je počasni predsjednik Mile Dedaković-Jastreb legendarni zapovjednik obrane Vukovara, naglašava u priopćenju, da u Hrvatskoj navodno djeluje čak oko tisuću udruga proizašlih iz Domovinskoga rata. Upozoravaju da je tako veliki broj udruga doveo do toga da “svatko vuče na svoju stranu”, razjedinjenosti branitelja te da se nedovoljno čuje i uvažava njihov glas.

[pullquote_right]U RH navodno djeluje oko tisuću udruga. Upozoravaju da je tako veliki broj udruga doveo do toga da “svatko vuče na svoju stranu”, razjedinjenosti branitelja te da se nedovoljno čuje i uvažava njihov glas[/pullquote_right]

Drže da to najbolje iskorištavaju političari, od kojih većina uopće nije sudjelovala u ratu, pa im itekako odgovaraju povremena “prepucavanja” među braniteljima. Političari su iznimno dobro savladali “zavadi, pa vladaj”, tako da na toj uzrečici “drže” sve braniteljske udruge na margini i rade što hoće, smatraju u udruzi i ističu da bi ujedinjenjem udruga i tome trebao doći kraj. Ujedinjenje udruga ne znači da bi prestalo djelovanje tih brojnih organizacija, već bi i dalje djelovale “pod jednom kapom”, navodi se u priopćenju.

Predlažemo, navodi se u priopćenju, da se udruge iz Domovinskoga rata okupe oko novoosnovane udruge koja bi nosila ime vojskovođe i pobjednika hrvatskog Domovinskoga rata dr. Franje Tuđmana. S tom idejom, napominju, u načelu se slaže i obitelj Tuđman, ali pod uvjetom da je prihvati većina udruga koje danas djeluju diljem Hrvatske.

“Ne budimo razjedinjeni, okupimo se oko Udruge branitelja dr. Franjo Tuđman”, poručuje u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković.

politikaplus

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati