Uhićen je Mesićev prijatelj i kum Željko Žužić

4

Uhićen je Željko Žužić, poznati velikogorički poduzetnik. Uhićen je, neslužbeno se doznaje zbog financijskih malverzacija kojima je počinjena šteta u vrijednosti od 380 milijuna kuna. Prema navodima medija, policija je danas pretraživala Žužićevu kuću u Velikoj Gorici i poslovne prostore Soliduma, te trgovačkog društva Poljoprivredna stanica.

Od policije kao ni od zagrebačkog županijskog državnog odvjetništva o tome se nije mogla dobiti službena potvrda. Ni Davorin Budin, jedan od Žužićevih odvjetnika, nije htio večeras potvrditi je li njegov branjenik uhićen niti dati druge podatke o tom slučaju, kazavši da će informacije dati sutra, prenosi Hina.

Željko Žužić je vlasnik robne kuće Solidum, a u središte javnosti je došao 1. kolovoza 2007. kada je njegov sin Hrvoje u očevom BMW-u skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić. Željko Žužić blizak je s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Vezani su prijateljskim i kumskim vezama, a bio je i jedan od najizdašnijih financijera njegove predizborne kampanje.

Navodno je riječ o  višemilijunskoj pronevjeri, ali zasada nisu poznati detalji jer je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku. Prema informacijama Novog lista riječ je o malverzacijama teškim 380 milijuna kuna koliko su dužne tvrtka Solidum te vezana tvrtka  “Poljoprivredna stanica”.

Od policije kao ni od zagrebačkog županijskog državnog odvjetništva, koje navodno vodi taj slučaj, o tome se nije mogla dobiti službena potvrda.

Ni Davorin Budin, jedan od Žužićevih odvjetnika, nije htio večeras potvrditi je li njegov branjenik uhićen niti dati druge podatke o tom slučaju, kazavši da će informacije dati sutra.

Policija je danas navodno pretraživala Žužićevu kuću u Velikoj Gorici i poslovne prostore Soliduma, te trgovačkog društva Poljoprivredna stanica.

Prošle godine pisalo se kako je Porezna uprava razrezala Žužiću kaznu od čak 8,5 milijuna kuna novog poreza s obzirom da mu je Porezna uprava pronašla nesrazmjer imovine i prijavljenih prihoda u visini od 17,7 milijuna kuna.

Obitelj Žužić našla se na udaru javnosti 2007. godine kada je Hrvoje Žužić s 2,15 promila alkohola vozeći svoj BMW brzinom od 111 kilometara na sat izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić. U nesreći je teško ozlijeđen i Ružičin dečko, 22-godišnji Hrvoje Matijašić. Žužić je dobio pet godina zatvora, a suđenje je obilježilo i očitovanje njegova oca Željka koji je komentirao je kako su novinari od samog početka pisali da se “ovdje ne sudi Hrvoju Žužiću, nego sinu tajkuna Željka Žužića”.

Veze s Mesićem

Žužića s bivšim hrvatskih predsjednikom Stjepanom Mesićem osim bliskog prijateljstva vežu i kumske veze. Mesić je, naime, krsni kum Žužićevom sinu. Žužić je svojedobno bio i jedan od najizdašnijih financijera Mesićeve predizborne kampanje. Ujedno je Žužić poslovni partner Mesićeva zeta Renata Obranovića.

Zanimljivo je i da je 2012. godine bivši predsjednik Stjepan Mesić prijavljen Uskoku pod optužbom da je svog prijatelja Žužića zaštitio u aferi Bankomat. Naime, u optužnici za tu aferu ne javlja se ime velikogoričkog tajkuna iako je, kako se navodilo u prijavi Uskoku, njegova tvrtka Poljoprivredna stanica u svibnju 2008. od HPB-a nelegalno dobila iznimno povoljan kredit od 11 milijuna kuna.

hrt/hina, foto:GoranJakus/Pixell

facebook komentari

 • srka

  Gospon Mesic je jedan od rijetki balkanskih politicara koji ce ostati u povijesti zapamceni po pozitivnoscu…i nikako drugacije.

  by Srka®

  • on ima kompleks što neće biti upamćen.. nitko ne pamti ‘druge’… Svi znaju tko je prvi preletio antlantik, al tko je drugi? 🙂 nitko ne zna

 • srka

  Gospon Mesic je jedan od rijetki balkanskih politicara koji ce ostati u povijesti zapamceni po pozitivnoscu…i nikako drugacije.

  by Srka®

  • on ima kompleks što neće biti upamćen.. nitko ne pamti ‘druge’… Svi znaju tko je prvi preletio antlantik, al tko je drugi? 🙂 nitko ne zna