Uhićen Zdravko Mamić

0

Rano jutros uhićen je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i još pet osoba. Među njima je i njegov sin.

[ad id=”68099″]

S komunistima nema šale, uhićuju i na obljetnicu pada Vukovara i masakra u Škabrnji

Danas Hrvatska obilježava 24. obljetnicu pada Vukovara, vrijeme kada su heroji stvarali Hrvatsku, kukavice, poput Zorana Milanovića, bježale iz zemlje, ponosno vrijeme za koje, da biste ga doživjeli, da biste ga se sjetili, morate imati emociju.

No, s komunistima, reći će neki, nema šale, naime, oni uhićuju i na obljetnicu pada Vukovara. Ne, nisu uhićeni bivši uidbaši, nisu uhićeni ni medijski razbojnici koji su Hrvatskom haračili i harače uzduž i poprijeko, nisu uhićeni ni samozvani ‘pedofili na Madagaskaru’, naprotiv, oni su u više navrata u birtijama uživali u društvu premijera Zorana Milanovića, nisu uhićeni ni bivši nacisti, takozvani gradonačelnici Vukovara i potencijalni koalicijski partneri partije, uhićen je ‘nakupac i prekupac’, vladar hrvatskog nogometa i to baš kad se navodno spremao krenuti za Vukovar. Branimo Mamića? ‘Bog opčuvaj’, smatramo da nema puno razlike između njega i medijskih tajkuna, ratnih profitera koji su upropastili ovu državu, ili su barem pomogli u tome. No, medijski razbojnici nisu uhićeni, tek su jednom nosili lisiice, prije petnaestak godina. Sjećate li se nikad do kraja razjašnjene afere GRUPO?

Izvršni predsjednk Dinama Zdravko Mamić i još četiri osobe uhićene su u srijedu ujutro po nalogu Uskoka. Naravno, građani imaju pravo propitkivati, zašto baš danas i zar komunistima ništa nije sveto? Neki će reći da je ponovno uhićenje Zdravka Mamića očekivano, no, kako nešto takvo može biti očekivano ako su hrvatske institucije neovisne i ne rade pod pritiskom? Kako bi bile neovisne nakon što su neki političari, uglavnom divljaci i primitivci, najavljivali obračun? Kakav obračun ako se provodi zakon, zar to nije pravda? Zašto danas kada to znači da će uhićenje zasjeniti obljetnicu pada Vukovara i masakra u Škabrnji?

Po prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin. Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u  srpnju ove godine. Zasad iz Uskoka nitko nije uhićen, s obzirom da mnogi ovakva uhićenja dovode u politički kontekst mislite li da je netko trebao biti?

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Sjećate li se koliko je novaca režim u odlasku oprostio svojim medijskim tajkunima, s kojima se u birtiji sastajao i Zoran Milanović?

Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine.

Zagrebačko Općinsko državno Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.

S obzirom da je Hrvatska danas s pravom okrenuta Vukovaru teško će nešto više saznati, iako, naravno, nitko ne isključuje nova uhićenja, ipak režim sa svojim institucijama, mada na odlasku, voli ‘hapsiti…’ Pogotovo za vrijeme velikih obljetnica. Dakako, uhićenje premijerovog brace Kreše se ne očekuje, no, to ne znači da se tako nešto neće dogoditi za mjesec-dva?

facebook komentari