Uhićeno pet osoba iz skupine koja je vrijeđala Janicu Kostelić

4

“Pripadnici Torcide” u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport.

Najveća hrvatska sportašica je doputovala na Brač kako bi prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, međutim nakon incidenta je napustila Brač i uputila se prema Zagrebu.

“Navijači Hajduka” sramotnim su uvredama dočekali Janicu koju su optužili da je sklopila pakt s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i što se ne provodi Zakon o sportu.

Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini, kazala je Janica Kostelić.

Splitska policija priopćila je kako je uhitila pet osoba.

Vlada Republike Hrvatske osudila je sramotne uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić od skupine navijača.

Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu.

Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti, stoji u priopćenje Vlada Republike Hrvatske.

Podsjetimo, prije tri dana u Bolu je napadnut i Zdravko Mamić. Napadač ga je s leđa udario u glavu i bacio u more. Mladić je priveden, a nakon saslušanja na splitskom Prekršajnom sudu pušten je na slobodu, a izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja Dinamovom savjetniku na udaljenost manju od 20 metara. Policija je sudu zatražila istražni zatvor od 30 dana, a odluku o tome sud će donijeti u roku od 30 dana.

facebook komentari

  • Luka Dragan

    Stalno se huliganima gleda kroz prste, bit će toga još, bit će i puno lošijih stvari ako policija i sustvo ne počnu raditi svoj posao, a veliki doprinos svemu tomu (huliganstvu) doprinijeli su i lijevi novinari koji napadaju sve koji su imalo nacionalno osvješteni.

  • Dusko Besenic

    Teško je povjerovati da “obični” ljubitelji jednog kluba troše svoje vrijeme i organizirano (a ovo je bez dileme organizirano…”možda” o tome nešta zna “Ostoja Ranković”?!) se okupljaju da bi vrijeđali,u ovom slučaju osobu koja to nikako ne zaslužuje,Hrvatskog sportskog idola i pravu sportsku zvijezdu?!! Očigledno je da je orjunaški dio Torcide,isti onaj koji je išao sramotiti Hrvatsku reprezentaciju,ponovo pokrenut protiv onih koji su u sportu i domoljubi! Mislim da je krajnje vrijeme da se pokrene istraga protiv Ostoje Rankovića alias Ranka Ostojića,jer previše antinacionalnih “repova” ta spodoba vuče za sobom!