Pratite nas

Politika

Ukidanje županija – unitarizacija i podvala stvaranja “Male Juge”

Objavljeno

na

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda zabrinut je zbog nedostatka volje političkog Sarajeva za riješenje statusa Hrvata u BiH. Ističe kako su Hrvati konstitutivan narod i svi trebaju raditi na ravnopravnosti ostvarenoj u realnom životu.

On je za “Večernji list” rekao kako su HNS i HDZ pokrenuli konkretne aktivnosti i kako će učiniti sve kako bi se za popis stanovništva angažirali svi – kako bi se prijavilo što je moguće više ljudi, jer će od tih rezultata zavisiti brojni procesi u budućnosti BiH.

Podvala pod krinkom “ušteda”

Na pitanje je li rješenje za uštede u Federaciji BiH ukidanje županija, Bevanda je odgovorio kako to nije točno, jer u Vladi FBiH imaju dva neustavna ministarstva gdje se mogu načiniti uštede.

“Stručnjaci su rekli kako bi se reformom uštedjelo 17 milijuna KM. Zbrojite samo što potroše ta dva ministarstva i vidjet ćemo kako je to puno veći iznos”, rekao je Bevanda i dodao kako je cilj prijedloga za ukidanje županija “unitarizirati sve, ukinuti nadležnosti na štetu Hrvata i opet stvoriti malu Jugu”.

Dnevnik.ba

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati