Ukrajina pozvala na hitan sastanak Komisije NATO – Ukrajina (NUC)

26

Ukrajina je pozvala na hitni sastanak Komisije NATO – Ukrajina (NUC) u ponedjeljak kako bi raspravljala o borbama u jugoistočnoj Ukrajini, navela je novinska agencija Ukrinform riječi zamjenika šefa ukrajinske misije u NATO-u za politička pitanja, Jegora Bozhoka.

”Čelnik ukrajinske misije u NATO-u, Igor Dolgov, pozvao je glavnog tajnika NATO-a da sazove hitni sastanak NUC-a kako bi raspravljala o trenutnoj situaciji i daljnjim akcijama”, kazao je Bozhok.

Dodao je da je misija aktivirala mehanizam za krizne konzultacije s NATO-m u skladu s Poveljom o partnerstvu između Ukrajine i NATO-a.

Kako prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti, sastanak će se održati u Bruxellesu.

facebook komentari

 • diablo

  Šta ovi sebi umišljaju?

  • srka

   Koji ovi?
   Ruski separatisti?

   by Srka®

   • diablo

    Ukrajinci!!Srka nije NATO savez javna prčija pa da ga može sazivati svatko kome se digne, posebno zemlja koja nije članica istoga….

    • Ljuta Trava

     NATO i Rusija te Ukrajina su potpisali sporazum kojim se garantira suverenitet Ukrajine , tek potpisom tog sporazuma Ukrajina je predala svoje nuklearno naoružanje na uništavanje.
     NATO je prema tome sporazumu itekako zainteresiran za situaciju u Ukrajini , i zbog Ukrajine i same sigurnosti članica NATO saveza.

     • diablo

      Budumpeštanski memorandum 1994-te su potpisale Rusija, V.Britanija i SAD, ne i NATO savez..

     • Ljuta Trava

      I to je dovoljno, zna se tko u NATO savezu vodi glavnu riječ.
      Pokušavam samo zamisliti koliko bi nama bilo lakše da smo imali barem približan status kao Ukrajina , ali nama je bilo znatno teže.
      Ukrajina se treba držati čvrstog saveza sa zapadom, a sankcije čine čuda .U međuvremenu vršiti obuku vojske , zamjeniti nesposobni oficirski kadar i naoružati se , a zatim udariti svom snagom .
      Rusi više i ne skrivaju da im je vojska u Ukrajini , ali igraju igru po srpskom obrascu , kao da im je Kadijević planove radio.

     • HRSmoock

      Iskreno…Ko ih…Može nam samo biti žao stanovništva zbog razaranja i ekonomske propasti. A drkanje NATO i Rusije će uvijek ići preko tuđih leđa. Ne znam samo ko izmisli frazu “sukob niskog intenziteta”. Neko ko sve gleda iz daljine, garant.

     • Ljuta Trava

      Meni nikako u cijeloj priči nije jasan onaj čisti kukavičluk ukrajinaca na samom početku agresije i ono mirno prepuštanje vojarni sa kompletnim naoružanjem te cijele eskadrile borbenih zrakoplova, to mi je jednostavno ne shvatljivo .
      Pa cijeli general – štab im je u rasulu , vojsku nema tko voditi .Opet pokušavam raditi usporedbu sa našom situacijom ali mi nismo imali ni vojsku ni oružje i opet smo stukli Srbe , a kako bi tek završili da smo imali oružje i vojsku .

     • HRSmoock

      Pa stvari su podjeljene. Nego neki nikad nisu zadovoljni. To ti je kao kad ZoZ iz Mjunšena poziva na borbu do Zemuna ili onaj iz Australije, junački Retardius na udar na Zadar. A onda popuše Posavci, Krajišnici i ko se već nađe na sredini.
      Tako je i u Ukrajini. Jedina razlika je to što Rašns imaju običaj da popizde pa onda bude nezgodno. Još se nismo oporavili od njihove poslijednje posjete 1944. Pogledaj na što sad liči istočni du+io Ukrajine. A već je čitava zemlja bila u ekonomskoj krizi.
      Ako poglijedaš, ono je čisto iživljavanje. “Grad” i udri. A može to i mnoo gore. Ostaje nam samo da se uzdamo u Boga jer na ljude ne možeš računati.

     • diablo

      U potunosti se slažem sa navedenim komentarom osim prve rečenice koja ti ne pije vodu..Tko ih yebe kad su vjerovali Englezima!Ono što obvezuje dvije članice, ne obvezuje i ostale..

     • HRSmoock

      Hihihi. Stari dobri Englezi čija je riječ od kamena.

     • diablo

      Ako na dnu oceana vidite dvije ribice kako se svađaju znajte da su u blizini Englezi..-Gandi- :)))

     • HRSmoock

      Matori ih je prehebao, samo tako. Treba učiti o strpljenju od istočnjaka. Jbg. Mi sve na juriš. Kao puno radimo pa žurimo da se vratimo svojim poslovima. .))

    • srka

     Nisam imao vremena….te vidim da me Ljuti preduhitrio….te ti dao odgovor.

     by Srka®

 • Ljuta Trava

  Ruski koljači na djelu .
  Modus operandi je već viđen u izvedbi srpske ,,nejači,,

  http://youtu.be/X9P7R-l9bUY

  • srka

   Boze Dragi…ovo nisu ljudi…niti zivotinje…niti zvijeri…ovo se ne moze okarakterizirati!
   Boze sacuvaj…zeludac mi se izvrnuo naopacke…i sutra ce ovi zlikovci umno-poremeceni…slobodno Europom setati !?!

   by Srka®

   • Ljuta Trava

    Sve je to viđeno i kod nas u izvedbi srpske nejači ili u BiH u izvedbi mudžahedina ,odnosno tzv.Armije BiH.

    • srka

     E jesi sportas…a HVO sve po Zenevskoj a la konvenciji!?
     Sjedi… 1 (jedan) Ljuti.

     by Srka®

     • Ljuta Trava

      HVO bez obzira koliko ga ti mrzio nije sve do 94 vodio niti jednu napadačku akciju .HVO nije vršio obredna klanja kao pripadnici tzv Armije BiH.
      Čisto radi istine.
      A svako nevojničko djelovanje unaprijed osuđujem , bez obzira tko ga izvršio.
      Iživljavanje prema zarobljenicima , te oskvrnuće tijela pogotovo je strano Hrvatima .A koliko je poznato i rimokatolički nauk nas uči , a i osnovna kultura da se prema tijelu pokojnika odnosimo sa dužnim poštovanjem . Koliko mi je poznato i islam se isto tako prema tijelu poginulog odnosi sa poštovanjem . Tako da je ono što smo viđali na žalost i na našim područjima i danas u Iraku i Siriji a evo vidimo i Ukrajini , čisti pokazatelj onog trenutka kada proradi životinjski instinkt u osobi i kada je obuzme zlo.

     • srka

      “Čuvaj se svog neprijatelja, ali se stostruko čuvaj prijatelja. Jer, ako ti prijatelj postane neprijatelj, on te moze povrijediti još više, jer zna skrivene puteve do tvog herca”,

      deviza je koja bi se i te kako mogla primijeniti na odnose izmedju Armije BiH i HVO-a kakvi su vladali od 25. listopada 1992. kada je svatkom i sasvim postalo jasno da će Armija BiH, pored Vojske tzv.RS, morati ratovati i sa postrojbama HVO-a.
      Do tada su postojala očekivanja, točnije rečeno, nade da će HVO nakon preuzimanja kontrole nad Mostarom, barem pomoći deblokadu opkoljenog Sarajeva. Ali, poslije okršaja u Prozoru i napuštanja Jajca u koje su četničke postrojbe 29. listopada 1992. jednostavno ušetale, bosanska se vojska morala pomiriti sa činjenicom da će ratovati na dva fronta.

      O počinjenim zločinima…ne bih…niti je datum i vrijeme bitan faktor…zločin je zločin!
      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Hajde barem pokušaj biti realan , jer dokumenti te demantiraju.Koliko se got VI trudili prikazati povijest drugačijom nego što je bila neće vam uspjeti.
      A što kažeš padom Jajca ? Je li to onaj trenutak kada je ,,slavna,, armija odbila ići na položaje kod Jajca , o čemu postoji i snimka TV Sarajevo , dok se istovremeno blokira pomoć HVO -a upućena prema Jajcu .
      General Daidža je poslan upravo radi deblokade Sarajeva , i skupljene se namjenske snage ali Alija Izetbegović je to odbio riječima : Neće nama ustaše glavni grad oslobađati.
      Pravi razlog je bila kontrola nad tunelom , gdje se Izetbegoviću radili pravi biznis naplaćujući prolaz svakog zrna graha .
      Akon oslobađanja Mostara upravo je tzv.Armija zabila nož u leđa HVO-u, poubijavši prvo oko sebe sve pripadnike HVO-a Koji su bili sa njima na položajima ili vojarnama.
      Prozor , e tu priču možete slobodno objesiti na minaret u Varvarama ,jer ste isto tako podmuklo mislili napraviti kao u Mostaru , ali su vam rumbočani pomrsilo planove .

     • srka

      Ja i ti izgleda nismo na istoj talasnoj duljini?
      I nekako…se ne razumijemo, a uopće i nebi trebalo da to bude tako.
      Ljuti, da se razumijemo…svjestan sam ja što se sve dešavalo, te kojim redoslijedom…to danas manje-više nije ni bitno…bitno je uhititi one koji su počinili zločine nad civilima sa svih strana, te krenuti naprijed…jer ovako stanje nitkome ne ide u korist.
      Tek kada se isprave greške iz prošlosti…moze se civilizacijski pristupiti rješenju HR-BiH povijesnog “problema”…
      Rahmetli Izetbegović, kao vjernik i čovjek bio je na mjestu…kao političar je nazalost zakazao….s’druge strane prvi HR predsjednik Dr.Tudjman…on je taj koji u novim povijesnim granicama nije planirao i Bošnjake…ovo nisu prazne riječi, već riječi čovjeka koji je osobno prisustvovao tjekom “dogovora”…

      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Ma da , opet sipaš floskule ,što je tipično za ljude koji jednostavno ne žele ovladati čistom logikom . Pa hajde navedu barem jedan primjer kroz povijest koji to osvajač prvo naoružava svog neprijatelja a zatim ide osvajati ?
      Toliko o toj silnoj želji Tuđmana da osvoji BiH.
      Ali kad tad shvatit će te da vas je upravo Tuđman spasio potpune propasti.
      Zamisli da je HVO nastavio prema Jablanici i Sarajevu nakon operacije Tvigi kada su pale Here, ali nisu krenuli upitaj se zašto?

     • srka

      Za novac Ljuti…za novac…ti se doista sa Srkom šališ?
      Osvrnimo se na minuli agresorski rat nesretnih vam četnika…osobno znam koliko i tkome su oni prodali oruzje ( neprijatelju )…te biznis je jedno…a u ratu nazalost ne jurišaju “biznismeni”, već…pješahdija!
      Lud svijet!
      I te donacije oruzja, pa znaš ti dobro tko je bio jedan od najvećih sponzora…a trebalo je biti sportaš…te podijeliti…
      Osvrnimo se na bliski nam istok…već decenijama jedno te isto…od prijatelja nastaju neprijatelji
      Pa se neprijatelj kasnije bori protivu bivšeg prijatelja i to sa oruzijem, opremom te vrlo često i obukom doniranom od bivšeg prijatelja…
      Meni Tudjman nije bio od pomoći, mozda Bošnjacima i BiH u datom trenu.
      Tisuću zašto…tisuću zato…e sada zašto je HVO krenuo tamo ili amo…za dzaba za sada sve…i sam vidiš da pravog prosperiteta i sreće…gospodarstva za dobrobit svatkog…nazalost ni dan danas nema…

      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Bliski istok je upravo tvoje domeće dvorište , e tu stvarno djeluju biznismeni svih vrsta a pogotovo Turci kao trgovci .

  • Herceg-Bosna

   samo bolestan um može snimati ovakve grozote,