Ukrajinci zauzeli bazu u Kramatorsku, srušen jedan borbeni zrakoplov

0

Sukob koji je pred eskaliranjem mogao bi Ukrajinu dovesti do građanskog rata, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom telefonskog razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkelnakon što je ukrajinska vojska izvela prvu akciju protiv proruskih separatista u regiji Donjeck, piše CNN.

Ukrajinska akcija pokrenuta je nakon što separatisti, koji su u na istoku Ukrajine u čak deset gradova zauzeli državne i policijske ustanove, nisu poštovaliultimatum o predaji.

Tijekom akcije Ukrajinci su, kako tvrde, zauzeli zračnu bazu Kramatorsk. Agencija Itar-Tass je pak javila kako je u Kramatorsku srušen jedan borbeni zrakoplov. No, nije poznato tko je njime upravljao. Svjedoci su kazali kako su vidjeli četiri zrakoplova koji su otvorili vatru prema zračnoj luci te da je na uzletištu bilo žrtava.

Istovremeno Rusi su rasporedili snage uz granicu s Ukrajinom te najavili kako neće sudjelovati na pregovorima u četvrtak u Ženevi dokle god Ukrajinci šalju tenkove. Iz Bijele kuće stigla je poruka kako neće naoružavati Ukrajince. VL

facebook komentari