Pratite nas

BiH

‘Umjesto Bandića, neka Sarajlije počasnim građaninom proglase Miljenka Jergovića, a Zagreb neka se riješi počasnog Vuka Karadžića i Tita!’

Objavljeno

na

A Bandiću bi također poručili da iz popis počasnih građana Grada Zagreba već jednom izbaci Vuka Stefanovića Karadžića i Josipa Broza, koji su ovima koji su njemu oduzeli priznanje u Sarajevu-najomiljeniji likovi! Pa da budemo “jedan-jedan”, kažu iz UH

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) neugodno je iznenađena što je Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo odluku o opozivu dodjele priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva” Milanu Bandiću:

“Razlog tome je taj, što je gradonačelnik Grada Zagreba (koji je milijune eura darovao za razne akcije u BiH!) navodno dao “neprimjerenu izjavu o unutrašnjem preuređenju BiH!” To su čelnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva doživjeli kao udarac demokratskim procesima na njihovim prostorima (kojima primjerice ne smeta Republika Srpska!). Sramotno je da se ovo priznanje oduzima Bandiću, samo i isključivo zbog nekakve izjave za televiziju Al Jazeera Balkans, koju je dao 1o. ožujka ove godine, a za koju im je gradonačelnik Zagreba poručio da nisu dobro gledali i da ga nisu dobro ni shvatili, pa neka još jednom pogledaju sporni tv-prilog. Ovo je inače prvi puta, možda i u svjetskoj povijesti, da se nekome prvo daje, a onda “brzinom munje” oduzima ovakvo priznanje samo i isključivo zbog jedne sporne izjave (?), ne pitajući okrivljenoga ni što je time želio reći i poručiti. No, bez obzira na sve, bilo bi najbolje da ipak Gradsko vijeće Grada Sarajeva ovo priznanje umjesto Bandiću da nekome drugome, koji je puno zaslužniji, koji se čitavo vrijeme otkako je pobjegao iz ovoga grada bori za Jugoslaviju i “komunističko Sarajevo”, čovjeku koji je 6. siječnja 1992. s nekim svojim kompanjonima napisao i jedno od najsramnijih otvorenih pisama prvom hrvatskom predsjedniku i vojskovođi dr. Franji Tuđmanu, čuvenom Sarajliji – Miljenku Jergoviću! U navedenom pismu Jergović uz ostalo piše da Tuđman (zamislite!) “ne propušta pokazati svoju već dokazanu gluhoću i neosjetljivost na stvarane dugoročne interese naroda Bosne i Hercegovine, osobito hrvatskoga”. Pa, tko se više od Tuđmana zalagao za Hrvate u BiH? Nakon toga, Jergović je 1993. pobjegao iz Sarajeva – u Hrvatsku, odnosno u Zagreb, omrženom Tuđmanu!!! (Da čovjek ne povjeruje!). Odmah je dobio posao u Slobodnoj Dalmaciji, a potom, je s mržnjom prema Hrvatima pisao u Feral Tribune, Globusu, a sada već dugo to radi za Jutarnji list. Obzirom da je rođeni Sarajlija, da nitko kao on iz ovoga grada nije nakon dolaska u Zagreb dobio toliko domaćih i međunarodnih nagrada za svoje publikacije, da BiH takvog pisca nije imala nakon Ive Andrića i Meše Selimovića, bio bi red, i mi predlažemo da umjesto Bandića uzmu si njega za – počasnog građanina, a da im gradonačelnik Zagreba iskreno zahvali na ovom priznanju koje je “držao” punih – dva tjedna! (Za Guinnesovu knjigu rekorda). A Bandiću bi također poručili da iz popis počasnih građana Grada Zagreba već jednom izbaci Vuka Stefanovića Karadžića i Josipa Broza, koji su ovima koji su njemu oduzeli priznanje u Sarajevu-najomiljeniji likovi! Pa da budemo “jedan-jedan”!

 

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (IS).

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostupanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije ‘Islamske države’.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi “Anwar al-Awlaki” koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Miloš Zeman: Bosni i Hercegovini prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je da BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama, te da to u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije.

Češki predsjednik je upozorio da taj novac ne služi da BiH postane bogatija, već da su to ulaganja u džamije, što može izazvati žarište vjerske netrpeljivosti.

“Četvorica predsjednika jasno su se složili da prije svega u BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama. Drago mi je da su moje kolege upozorile da to širenje u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije”, rekao je Zeman, prenose beogradski mediji.

On je nakon dvodnevnog summita šefova država Višegradske grupe u Seksardu, na jugu Mađarske, rekao da podržava integraciju zemalja zapadnog Balkana u EU, ali da je Kosovo upitno zato što ga nisu priznale ni neke članice EU, prenosi Srna.

Predsjednici Poljske Andžej Duda, Češke Miloš Zeman, Slovačke Andrej Kiska i domaćin sumita, mađarski predsjednik Janoš Ader razgovarali su tijekom summita o problemima i eurointegraciji zapadnog Balkana i ocijenili da ulazak regije u Uniju treba podržati, potaknuti i ubrzati.

Predsjednik Zeman izjavio je na kraju summita da se u potpunosti slaže s idejom angažiranja da zapadni Balkan uđe u EU, ali je napomenuo da upitno ostaje Kosovo, pošto njegovu neovisnost nisu priznale sve članice EU, javila je češka agencija ČTK.

Predsjednik Češke protivnik je odluke tadašnje češke vlade da nakon nekoliko mjeseci prizna neovisnost Kosova i, kako je sam nedavno ponovio, odbija u Prištini imenovati veleposlanika.

>>> Predsjednik Češke Miloš Zeman: U BiH već vijore crne zastave Islamske države

 

facebook komentari

Nastavi čitati