Umjesto državnog stijega osvanule Dugine boje!

3

Nema spora o tome da je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci državna ustanova pod ingerencijom Ministarstva kulture kojim ‘rukovodi’ punašna Andrea Zlatar-Violić.

Premda u ‘crvenoj’ Rijeci, i taj teatar nije, ne može i ne smije biti privatna prćija intendanta i objekt isticanja drugačijih stjegova izuzev državnih ma koliko god taj intendant bio ostrašćeni ljubitelj i skrbnik grlatih ali kvantitativno minornih LGBT-ovaca.

Državne ustanove u koje bez sumnje spada i HNK u Rijeci, jednako kao i državni uredi u dane Ustavom nominiranih državnih praznika moraju istači hrvatski stijeg, jer:

-prema članku 11., zastava/stijeg Republike Hrvatske ističe se:
1. stalno na zgradama svih državnih organa
2.(posebno, o. a.) u dane praznika Republike Hrvatske (kod istinskih domoljuba hrvatski stjegovi ponosno vihore cijele godine, o. a.)
…4. u drugim prilikama utvrđenim zakonom.

-Isticanje i uporaba zastave Republike Hrvatske nije prepuštena slučaju(niti izrugivanju, o. a.), što je svojedobno(2010.) pokazala i reakcija javnosti na performans jednog ljubljanskog umjetnika, koji je u Rijeci pozvao gledatelje da sudjeluju u rezanju hrvatske zastave.

Radi se o nacionalnom simbolu i obilježju zemlje čiji je izgled, isticanje i zaštita propisan zakonom.

Zaključno:

Za nepoštivanje odredbi Zakona o isticanju zastave Republike Hrvatske, u člancima 27.-29. propisane su kaznene odredbe.

Odnedavna intendant riječkog kazališta i bivši, ‘ad hoc’ partner Radmanove tv-zvijezde Danijele Trbović, potomak je travničkog Hrvata i srbijanske ‘keve’-rođene u gradu Leskovcu, 2002.godine diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu!?

Očekivati od takvog srpsko-hrvatskog polutana poštivanje zakona proisteklih iz hrvatskog Ustava poprilici je isto kao kad bi od polu-slovenca Vojka Oberšnela-gradonačelnika Rijeke….očekivali ‘da misli baš domoljubno, hrvatski’!

Oliver Frljić, ta regionalna protuha ‘jergovićeve’ provenijencije, ne samo da ne poštuje hrvatski Ustav, Zakone i običaje, on se nekažnjeno sprda s državnim simbolima pa na državnu ustanovu riječkog teatra, umjesto zakonski obveznog državnog stijega, vješa zastavu Duginih boja. Morbidno se izrugujući hrvatskim svetinjama čestita taj Zlataričin intendant riječkom/hrvatskom narodu praznik Dana neovisnosti ….uime ‘Hrvatskog LGBT kazališta’!?

Pročitajmo uistinu ‘pedersko’ obrazloženje iz jednog dnevnog lista o tom odurnom kvazi-performansu kojeg antihrvatska Radman-ovizija dobrohotno naziva ‘osebujnom riječkom čestitkom za Dan neovisnosti’….

Dakle, kako objašnjava novo-po Zlatarici izabrano-‘frljićevsko’ vodstvo riječkog kazališta, „LGBT manjina neprestano je izložena diskriminaciji, te joj se ustavno oduzimaju prava, što je vidljivo na posljednjem referendumu(‘U ime obitelji’) kojim je institucionalizirana homofobija.“

U objašnjenju ove osebujne riječke svinjarije stoji još i ovo:

„Heteroseksualnost je opijum za narod!“, pa zbog toga: „Hrvatsko LGBT(?) kazalište svim građanima čestita Dan neovisnosti!“-piše na kraju priopćenja ….

Dakle, ova morbidna čestitka upućena je i opijumom drogiranim hetero-seksualcima i to od osobe koja se je ‘drogirala’ u kratkoročnoj vezi s Danijelom Trbović!?

Za razliku od, eto, napuhane diskriminacije prema pripadnicima minornog stada uporno blejećih LGBT-ovaca a posebno zbog heteroseksualnog opijuma kojim se po Frljiću ‘truje’ velika većina zdravog hrvatskog puka, mentalno bolesni intendant HNK-a iz Rijeke ovim činom pokazao je ako ništa drugo onda pravu, nepatvorenu  Croato-fobiju.

Nitko od državnih niti od regionalnih ‘organa vlasti’ na tu opaku riječku provokaciju ni jednom riječju nije reagirao, od riječkog gradonačelnika, polu-slovenca Oberšnela preko primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine (rođenog u Ljubljani!?) pa sve do ‘našeg prvog domoljuba’ Ive Josipovića, bivšeg JNA-gardiste!?

Ta, što svima njima, kao i Oliveru Frljiću, uopće znači državni blagdan-Dan neovisnosti, lanjski snijeg…!?

Stoga se nimalo ne bi čudili da već sutra, uz ovakvu figurativno rečeno ‘pedersku’ vlast, i na Pantovčaku i na Markovu trgu umjesto hrvatskog stijega zavihore Dugini barjaci…u znak homofobne diskriminacije, sic!

Damir Kalafatić

>>Skupina “homoseksualaca”, na čelu s Frljićem, napravili cirkus od Dana neovisnosti!

facebook komentari

 • EMINƎM

  demokroacija je kokošinjac&cirkus od države

  • tvigi

   ovdje se radi o krsenju zakona i pederiranju. nije valjda ovo demokracija!?

   • EMINƎM

    za posrbice u Hrvatsoj vlasti je normalno da se krše zakoni bez sankcija po same prekršitelje, ta svrbi su i danas zakon u Hrvata
    Zlorabljenje vlastodržaca svakako treba kazniti po zakonu,