Pratite nas

Hrvatska

Umjesto državnog stijega osvanule Dugine boje!

Objavljeno

na

Nema spora o tome da je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci državna ustanova pod ingerencijom Ministarstva kulture kojim ‘rukovodi’ punašna Andrea Zlatar-Violić.

Premda u ‘crvenoj’ Rijeci, i taj teatar nije, ne može i ne smije biti privatna prćija intendanta i objekt isticanja drugačijih stjegova izuzev državnih ma koliko god taj intendant bio ostrašćeni ljubitelj i skrbnik grlatih ali kvantitativno minornih LGBT-ovaca.

Državne ustanove u koje bez sumnje spada i HNK u Rijeci, jednako kao i državni uredi u dane Ustavom nominiranih državnih praznika moraju istači hrvatski stijeg, jer:

-prema članku 11., zastava/stijeg Republike Hrvatske ističe se:
1. stalno na zgradama svih državnih organa
2.(posebno, o. a.) u dane praznika Republike Hrvatske (kod istinskih domoljuba hrvatski stjegovi ponosno vihore cijele godine, o. a.)
…4. u drugim prilikama utvrđenim zakonom.

-Isticanje i uporaba zastave Republike Hrvatske nije prepuštena slučaju(niti izrugivanju, o. a.), što je svojedobno(2010.) pokazala i reakcija javnosti na performans jednog ljubljanskog umjetnika, koji je u Rijeci pozvao gledatelje da sudjeluju u rezanju hrvatske zastave.

Radi se o nacionalnom simbolu i obilježju zemlje čiji je izgled, isticanje i zaštita propisan zakonom.

Zaključno:

Za nepoštivanje odredbi Zakona o isticanju zastave Republike Hrvatske, u člancima 27.-29. propisane su kaznene odredbe.

Odnedavna intendant riječkog kazališta i bivši, ‘ad hoc’ partner Radmanove tv-zvijezde Danijele Trbović, potomak je travničkog Hrvata i srbijanske ‘keve’-rođene u gradu Leskovcu, 2002.godine diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu!?

Očekivati od takvog srpsko-hrvatskog polutana poštivanje zakona proisteklih iz hrvatskog Ustava poprilici je isto kao kad bi od polu-slovenca Vojka Oberšnela-gradonačelnika Rijeke….očekivali ‘da misli baš domoljubno, hrvatski’!

Oliver Frljić, ta regionalna protuha ‘jergovićeve’ provenijencije, ne samo da ne poštuje hrvatski Ustav, Zakone i običaje, on se nekažnjeno sprda s državnim simbolima pa na državnu ustanovu riječkog teatra, umjesto zakonski obveznog državnog stijega, vješa zastavu Duginih boja. Morbidno se izrugujući hrvatskim svetinjama čestita taj Zlataričin intendant riječkom/hrvatskom narodu praznik Dana neovisnosti ….uime ‘Hrvatskog LGBT kazališta’!?

Pročitajmo uistinu ‘pedersko’ obrazloženje iz jednog dnevnog lista o tom odurnom kvazi-performansu kojeg antihrvatska Radman-ovizija dobrohotno naziva ‘osebujnom riječkom čestitkom za Dan neovisnosti’….

Dakle, kako objašnjava novo-po Zlatarici izabrano-‘frljićevsko’ vodstvo riječkog kazališta, „LGBT manjina neprestano je izložena diskriminaciji, te joj se ustavno oduzimaju prava, što je vidljivo na posljednjem referendumu(‘U ime obitelji’) kojim je institucionalizirana homofobija.“

U objašnjenju ove osebujne riječke svinjarije stoji još i ovo:

„Heteroseksualnost je opijum za narod!“, pa zbog toga: „Hrvatsko LGBT(?) kazalište svim građanima čestita Dan neovisnosti!“-piše na kraju priopćenja ….

Dakle, ova morbidna čestitka upućena je i opijumom drogiranim hetero-seksualcima i to od osobe koja se je ‘drogirala’ u kratkoročnoj vezi s Danijelom Trbović!?

Za razliku od, eto, napuhane diskriminacije prema pripadnicima minornog stada uporno blejećih LGBT-ovaca a posebno zbog heteroseksualnog opijuma kojim se po Frljiću ‘truje’ velika većina zdravog hrvatskog puka, mentalno bolesni intendant HNK-a iz Rijeke ovim činom pokazao je ako ništa drugo onda pravu, nepatvorenu  Croato-fobiju.

Nitko od državnih niti od regionalnih ‘organa vlasti’ na tu opaku riječku provokaciju ni jednom riječju nije reagirao, od riječkog gradonačelnika, polu-slovenca Oberšnela preko primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine (rođenog u Ljubljani!?) pa sve do ‘našeg prvog domoljuba’ Ive Josipovića, bivšeg JNA-gardiste!?

Ta, što svima njima, kao i Oliveru Frljiću, uopće znači državni blagdan-Dan neovisnosti, lanjski snijeg…!?

Stoga se nimalo ne bi čudili da već sutra, uz ovakvu figurativno rečeno ‘pedersku’ vlast, i na Pantovčaku i na Markovu trgu umjesto hrvatskog stijega zavihore Dugini barjaci…u znak homofobne diskriminacije, sic!

Damir Kalafatić

>>Skupina “homoseksualaca”, na čelu s Frljićem, napravili cirkus od Dana neovisnosti!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Svi uhićeni u aferi Agrokor na slobodi; istražni zatvor za Ivicu Todorića

Objavljeno

na

Objavio

Preokret u slučaju Agrokor. Odluka istražnog suca glasi: Svi osumnjičeni i privedeni su slobodni i večeras mogu svojim kućama. No, to se ne odnosi na Ivicu Todorića kojemu je određen istražni zatvor.

To znači da Todorićevi sinovi mogu doći u Hrvatsku dati svoj iskaz, neće biti pritvoreni.

Odvjetnici osumnjičenih iznimno su zadovoljni odlukom istažnog suca. Razlog takvoj odluci leži u tome da je prošlo šest mjeseci od početka afere te da nema straha od utjecaja na svjedoke. Svi odvjetnici slažu se u jednom – ovo je poraz Državnog odvjetništva.

Za sada se zna da Ante Todorić dolazi u Hrvatsku. Za Ivicu Todorića nemamo potvrdu da će doći i pristati na istražni zatvor.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Moj branjenik je, kao što govorimo već dva dana, izvan Republike Hrvatske. On je na putu prema Hrvatskoj. Stupio je u kontakt jučer u poslijepodnevnim satima s djelatnicima policije. Od njega je zatraženo da dođe u Republiku Hrvatsku i on je obećao da će doći. On je čovjek koji drži svoja obećanja i doći će. – Kad će doći? – Vrlo vjerojatno tijekom sutrašnjeg ili najkasnije preksutrašnjeg dana. – Je li krenuo ili nije? – Krenuo je. – A gdje je sad? – Ne mogu vam to reći, ja vam nisam ni u ova dva dana ni u jednom trenutku potvrdio da je on u Londonu, rekao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, javlja HRT

Todorić javio policiji: Sutra se vraćam u Hrvatsku

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Todorić javio policiji: Sutra se vraćam u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

U četvrtak sam u Zagrebu, poručio je policiji Ivica Todorić, doznaju 24 sata iz izvora bliskih istrazi. Javio im se na broj koji je ostavio svom odvjetniku.

Ante Todorić navodno je već krenuo u Hrvatsku te bi i on sutra tijekom dana trebao stići u Zagreb.

Odluka o istražnom zatvoru osumnjičenima u slučaju Agrokor trebala bi biti objavljena u 19,30 sati, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Nešto prije podneva 12 uhićenih dovedeni su pred suca istrage Zorana Luburića koji bi trebao odlučiti o zahtjevu da se uhićenima, ali i nedostupnima Ivici, Anti i Ivanu Todoriću odredi istražni zatvor.

Njihovi odvjetnici najavili su prije ročišta da će umjesto zatvora predložiti određivanje zamjenskih blažih mjera. U prvom redu se radi o zabrani pristupa svjedocima, s obzirom da je tužiteljstvo kao glavni razlog pritvaranja navelo upravo opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, vještake i sudionike postupka.

Odvjetnik Piruške Canjuge, Anto Nobilo, kazao je da će sucu istrage, uz zabranu pristupa svjedocima predložiti i mjeru zabrane napuštanja doma te da će s obzirom na nedavne izmjene zakona pokušati mijenjati postojeću praksu.

I odvjetnik Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović Visković, podsjetio je da u hrvatskom zakonodavstvu postoji i mogućnost pritvora u domu koji se rijetko koristi.

Posljednjim izmjenama Zakona o kaznenom postupku otežana je, primjerice, mogućnost izlaska na slobodu uz jamčevinu koja se sada može odrediti jedino ako se pritvor traži zbog opasnosti od bijega.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je na svojoj internetskoj stranici izvijestilo da je odluku o istražnom zatvoru donijelo nakon ispitivanja 12 od ukupno 15 osumnjičenih u ovom slučaju, a ističu i da im je troje osumnjičenih nedostupno. Uz osnivača koncerna Agrokor Ivicu Todorića nedostupni su i njegovi sinovi Ante i Ivan čiji su odvjetnici u više navrata tvrdili da nisu u bijegu te da će se na poziv vratiti u Hrvatsku.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Odvjetnik Ante Todorića i prilikom dolaska na sud je ponovio da njegov branjenik dolazi u Hrvatsku te da ga je policija kontaktirala na britanski broj telefona koji su im ranije ustupili.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

facebook komentari

Nastavi čitati