„UMJETNIČKI“ ZLOČIN U ŠIBENIKU

2

Može li umjetnost postati zločin?

Može li se tzv. „umjetničkom slobodom“ počiniti zločin?

Može li ….

Na većinu pitanja sličnog sadržaja, uvijek je samo jedan jedini odgovor: MOŽE!

Ne trebamo svi biti vjernici – katolici da znamo da se grijeh čini: Mišlju, riječju, djelom i propustom.

Grijeh je GRIJEH! Zločin je zločin!

Danas su branitelji legendarne 113. šibenske brigade ostali zapanjeni „umjetničkim“ zločinom koji je osvanuo na isto tako legendarnom muralu:

„ VI MOMCI IZ 113.-E IDETE U RAJ JER PAKA STE VEĆ PROŠLI“.


Ovim , usuđujem se reći, duboko promišljenom i smišljenom nedjelu tzv. „umjetnika“ direktno su povrijeđeni osjećaji, krv, znoj i suze pripadnika legendarne 113. šibenske brigade koji su utkali svoj nemjerljiv doprinos u stvaranju, obrani i oslobođenju jedine nam ovozemaljske Domovine.

Ovim nedjelom direktno je, tzv. „umjetničkom slobodom“, izvršeno nasilje u stilu uriniranja po svim grobovima poginulih VITEZOVA 113. šibenske brigade.

Ovim činom pod okriljem „umjetnosti“ izvršeno je nasilje nad svim pripadnicima 113. šibenske brigade kojima je, iako „stare“, u još svježe rane utrljana sol i ponovno izazvana bol, bol rata, znoja, krvi, odricanja, velikodušnosti, nezapamćenog herojstva i izvojevane slobode…

Samo jedan kratak pogled na sliku uništenog murala dovoljan je za zaključiti da je izvršena i dobro smišljena „priprema“ uništavanja jednog od simbola 113. kao i da je za to nedjelo odgovorno nekoliko osoba, a nikako samo pojedinac.

Poruka „umjetnicima“: Koliko god se trudili uništiti svetinje, utrljati novu „sol na rane“…..

Uzalud vam trud svirači

jer 113. šibenska brigada živi u nama, ona je dio nas, protkana u sve pore svakog pripadnika, a najviše u onima koji više nisu s nama, ali su u nama!

Uzalud vam trud svirači!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Hvala g.Lokas što ste nas obavijestili o ovoj komunjarsko-četničkoj DIVERZIJI !!! Možda bi Ostoja Ranković i partijski i orjunaški kolega Franko Vidović znali nešta više reći o naručenim izvođačima ovog nedjela??! Da vidimo hoće li policija sad naći ,,umjetnika”, jer oni su si međusobno poznati po svom stilu rada (i uopće ga nije teško pronaći!) ili će se ostaviti ,,zaboravu” kao i svastika sa Poljuda??!! Ako se ova diverzija ,,zamagli” onda, narode moj Hrvatski, neka vam je jasno tko kreira i štiti takvu politiku omalovažavanja i obezvrijeđivanja Domovinskog rata i Hrvatskih branitelja, a i nacionalnog duha u Hrvata!!!

  • Istina

    “Antifašisti” ne miruju. Osjetili da im gori pod nogama.