Pratite nas

Vijesti

„UMJETNIČKI“ ZLOČIN U ŠIBENIKU

Objavljeno

na

Može li umjetnost postati zločin?

Može li se tzv. „umjetničkom slobodom“ počiniti zločin?

Može li ….

Na većinu pitanja sličnog sadržaja, uvijek je samo jedan jedini odgovor: MOŽE!

Ne trebamo svi biti vjernici – katolici da znamo da se grijeh čini: Mišlju, riječju, djelom i propustom.

Grijeh je GRIJEH! Zločin je zločin!

Danas su branitelji legendarne 113. šibenske brigade ostali zapanjeni „umjetničkim“ zločinom koji je osvanuo na isto tako legendarnom muralu:

„ VI MOMCI IZ 113.-E IDETE U RAJ JER PAKA STE VEĆ PROŠLI“.


Ovim , usuđujem se reći, duboko promišljenom i smišljenom nedjelu tzv. „umjetnika“ direktno su povrijeđeni osjećaji, krv, znoj i suze pripadnika legendarne 113. šibenske brigade koji su utkali svoj nemjerljiv doprinos u stvaranju, obrani i oslobođenju jedine nam ovozemaljske Domovine.

Ovim nedjelom direktno je, tzv. „umjetničkom slobodom“, izvršeno nasilje u stilu uriniranja po svim grobovima poginulih VITEZOVA 113. šibenske brigade.

Ovim činom pod okriljem „umjetnosti“ izvršeno je nasilje nad svim pripadnicima 113. šibenske brigade kojima je, iako „stare“, u još svježe rane utrljana sol i ponovno izazvana bol, bol rata, znoja, krvi, odricanja, velikodušnosti, nezapamćenog herojstva i izvojevane slobode…

Samo jedan kratak pogled na sliku uništenog murala dovoljan je za zaključiti da je izvršena i dobro smišljena „priprema“ uništavanja jednog od simbola 113. kao i da je za to nedjelo odgovorno nekoliko osoba, a nikako samo pojedinac.

Poruka „umjetnicima“: Koliko god se trudili uništiti svetinje, utrljati novu „sol na rane“…..

Uzalud vam trud svirači

jer 113. šibenska brigada živi u nama, ona je dio nas, protkana u sve pore svakog pripadnika, a najviše u onima koji više nisu s nama, ali su u nama!

Uzalud vam trud svirači!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati