Umro je balkanski krvnik Veljko Kadijević, a da ga nitko nije osudio za monstruozne zločine

8

Najveći srpski zločinci, na žalost, umiru bez kazne.

veljko kadijević

Tako nam je stigla vijest da je u nedjelju u Moskvi umro jedan od najvećih balkanskih krvnika – general Veljko Kadijević (r. 1925. u Glavni Donjoj, pokraj Imotskog). U svibnju 1988. imenovan je za petog saveznog ministra obrane Jugoslavije, a ostavku je podnio 6. siječnja 1992. Bio je na čelu zločinačke Jugoslavenske narodne armije (JNA) kad je ta ista vojska rušila, ubijala, klala, protjerivala u Vukovaru, Škabrnji i Dubrovniku. Sve do 2001. živio je kao “junak” u Beogradu. Iz Srbije je poput zeca pobjegao u Rusiju 2001., kad mu je stigao poziv Haaškog suda da se ondje pojavi kao svjedok. Da, dobro ste pročitali – kao “svjedok!” Taj sud koji je osudio veliki broj nevinih Hrvata ovog krvnika nikada nije ni optužio! (sic!) Ukazom ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva 2008. dobio je rusko državljanstvo. U Hrvatskoj su podignute neke optužnice protiv njega, ali kao da i nisu. U međuvremenu su mnogi hrvatski branitelji proganjani i suđeni. Srbi su čak osudili i hrvatskog vojnika Veljka Marića na 12 godina robije zbog navodnih zločina u hrvatskom Domovinskome ratu, a ti isti koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku ovog su generala čuvali kao vodu na dlanu.

U prvim vijesti o smrti generala zločinačke JNA srpski mediji uopće o Kadijeviću ne govore kao o ratnom zločincu. O njemu kao takvome govorimo mi, hrvatski branitelji, koji ujedno pozivamo sve one hrvatske institucije i predstavnike vlasti da nam odgovore: kako se moglo dogoditi da ovaj krvnik umre, bez ikakve presude, kao nevin čovjek? A uz Slobodana Miloševića bio je prvi po odgovornosti za agresiju, kriv za stotine tisuća ubijenih, nestalih i protjeranih tijekom rata u Hrvatskoj i BiH!

Sjetimo se samo na koji su način hrvatske tajne, obavještajne i ine službe i to po cijelom svijetu lovile nevinog generala Hrvatske vojske, Junaka Domovinskoga rata Ante Gotovinu. Zar nisu tako mogle loviti i Kadijevića, već su čekale da ga Srbi sami uhite, odnosno da se on sam pojavi na hrvatskoj granici!?

U ovom slučaju postoji odgovornost. A odgovorne su prije svega hrvatske “pete kolone”, koje i dalje očito štite razne male i velike kadijeviće, a proganjaju istinske hrvatske branitelje.

I onda se neki i dalje pitaju: zbog čega su hrvatski branitelji i stradalnici na ulici, zbog čega su nezadovoljni?

Mladen Pavković

facebook komentari

 • peppermintt

  “O njemu kao takvome govorimo mi, hrvatski branitelji, koji ujedno
  pozivamo sve one hrvatske institucije i predstavnike vlasti da nam
  odgovore: kako se moglo dogoditi da ovaj krvnik umre, bez ikakve
  presude, kao nevin čovjek? A uz Slobodana Miloševića bio je prvi po
  odgovornosti za agresiju, kriv za stotine tisuća ubijenih, nestalih i
  protjeranih tijekom rata u Hrvatskoj i BiH!”

 • peppermintt

  A odgovorne su prije svega hrvatske “pete kolone”, koje i dalje očito
  štite razne male i velike kadijeviće, a proganjaju istinske hrvatske
  branitelje.

 • peppermintt

  Mladen ustrajno piše , ne dopušta da krivci utonu barem u emdijski zaborav kad već pravosuđe ne radi svoj posao.
  Nažalost nova hrvatska elita je svoje bogatstvo i privilegije “otkupila” puštajući ovakve na miru i u slobodi !!!

 • peppermintt

  Iskreno ne bi me čudilo ako Josipović, Stazić, Pusić i ostala klika odu na komemoraciju.

  • DIKI

   Zanima me, sporta radi, da li bi poverovala da je sve naređeno (od strane prilično krupnih igrača) uz piće, meze i šetnju dogovoreno i u dlaku tačno sprovedeno. Sve ostalo je predstava za mase. Mislim, razumem ogorčenost, ali, kada se hladne glave razmisli, zar ti baš ništa nije sumnjivo?

   • peppermintt

    može malo konkretnije, tko je, gdje, kada, s kim i na koji način dogovarao nešto ?

    • DIKI

     Da li stvarno veruješ da su u Karađorđevu šetali i recitovali poeziju? To je samo jedan primer u masi primera. Tebi nije bitno ali ja znam satnicu i redosled događaja posle toga, a 2 i 2 su uvek kod mene 4. Da li znaš ko ih je plaćao? Da li znaš gde je Kadijević školovan? Oooo, ima toliko toga, ali onda moraš razmišljati, a onda će ti kao i meni biti loše. U šahu si pion, a u ovoj igri još gore, samo zrno peska. A to nije prijatno. meni svakako nije. Ali, ne vredi bežati od činjenica. Ovo je jako duga priča i loše se završava za pesak.

  • Alan B’Stard

   Hoce. Pokusat ce to ivest bez medijske pompe, ali naci cemo mi njih