Upoznajte Bosanku koja je pomela političku scenu Iowe! A tek joj je 26!

6

[quote]Anesa Kajtazović s deset je godina došla u SAD kao izbjeglica iz BiH, a danas ima zavidnu političku karijeru u Waterloou (Iowa).[/quote]

Anesa Kajtazović iz Bosne i Hercegovine ostvarila je zavidnu političku karijeru u SAD-u. U Waterloo u američkoj saveznoj državi Iowa došla je s obitelji iz izbjegličkog kampa u BiH, 1997. godine, kada je imala 10 godina, stoji na njezinoj internetskoj stranici Anesa for Iowa House.

[dropcap]R[/dropcap]ekla je da su joj motivacija za uspjeh u životu bili roditelji koji su se borili i teško radili kako bi njoj i njezinoj mlađoj sestri dali priliku da ostvare svoj Američki san.

Anesa je bila veoma aktivna u studentskoj zajednici, sudjelujući u mnogim organizacijama. Tijekom stažiranja 2006. godine naučila je kako funkcionira demokracija u SAD-u. Diplomirala je na Sveučilišta Northern Iowa.

Tijekom kampanje 2010. osobno je pokucala na 7.000 vrata i nazvala 2.000 glasača u svom distriktu kako bi ih motivirala da izađu na glasovanje i svoj glas daju njoj. Trud se isplatio jer je sa 24 godine, postala najmlađa žena izabrana u Iowi i jedina Amerikanka bosanskih korjena koja je dobila većinu glasova birača za parlament savezne države Iowe.

2012. ponovno je izabrana za zastupnicu parlamenta Iowe. Ima reputaciju jedne od najmarljivijih zastupnika i krenula je u kampanju za treći mandat.

dnevnikhr

facebook komentari

 • Duh ( bez sjekire )

  Neka. Svaka čast. Volim priče o uspjehu.

  • peppermintt

   je, svaka joj čast
   poz te-nej 😉

  • HRSmoock

   “Amerićki” san, ba.

 • Duh ( bez sjekire )

  Neka. Svaka čast. Volim priče o uspjehu.

  • peppermintt

   je, svaka joj čast
   poz te-nej 😉

  • HRSmoock

   “Amerićki” san, ba.