Uručen ček od 80.000 maraka za obnove triju kuća obitelji Divković i Pavić

1

Pobjednici nogometnog susreta u Vitezu, koji je bio veliko finale humanitarne akcije ‘Darujmo im dom’, a koju je pokrenuo Večernjak, su upravo tri obitelji čije su kuće stradale u prošlogodišnjim poplavama nedalekon od Tuzle. Obiteljima Mirsade Divković, Luce Divković te obitelji Pavić iz Tuzle obiteljske su kuće teško stradale u prošlogodišnjim poplavama i klizištima.

Vjera u bolje sutra

Nadu i vjeru im je upravo vratio ‘Večernji list’ koji je zajedno s Franjevačkim samostanom u Tuzli i Hrvatskim narodnim saborom BiH organizirao akciju u kojoj je do sada prikupljeno 80.000 maraka. Ček s tim iznosom je uime oganizatora gvardijanu Samostana u Tuzli fra Mariju Divkoviću uručio hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović. “Ova pomoć će biti vaš važan doprinos u mozaiku da ljudi ostanu i grade budućnost u Tuzli”, rekao je u zahvali fra Mario Divković.

Ova utakmica odigrana je neposredno nakon susreta rukometnih reprezentacija Hrvatske i BiH u kojoj je slavila snažnija momčad Slavka Goluže koja juriša po jednu od medalja u Kataru. Zbog toga je na velikom videozidu u dvorani bio osiguran izravni prijenos susreta rukometnih reprezentacija Hrvatske i BiH, a na platou ispred dvorane okupljeni su mogli uživati i u dodatnom glazbenom programu, roštiljadi, pivu, kuhanom vinu…

facebook komentari

  • Agromentum

    Velika gesta Vitežana, svakako je na zavidnom nivou velikodušnost donatora. Možda bi neki htjeli znati kako je kod nas u Posavini koja je najviše pogođena od poplava. Odgovor: so la la. 🙂 Ne možemo se požalit’ da nije bilo nikakve pomoći i ponavljam nekima da je bolje nego ništa. S druge strane pomoć se sastoji većinom u naturi (postavljanje laminata, pločica i sl.) a svi bi volili više da dobiju nešto na ruke pa da sami odluče kud će s novcem. Političari su obećali da će biti isplate u kešu u tri rate. Prva im je čak i uspila a ove druge dvi, Boga pitaj. Da se razumimo, poplava je na nekim područjima Posavske županije namještena da bi se sačuvali gradovi kao Brčko ili Obrenovac u Srbiji. Kolikogod se pomoći dobije, neće se šteta nadoknaditi. Mnogi koji rade u inozemstvu su uzeli kredite (ali o tome ne pričaju) i napravili kuće, mislim da se i njima treba pomoći ako je pomoć namjenjena za obnovu.