Ustaška guja ili antikomunistička guja?

7

josipovic u srbu

Budući da bivši predsjednik Republike Hrvatske, dr. Ivo Josipović, najavljuje kako će nastaviti svoju političku karijeru, naš Odjel za analitiku je na temelju prethodnog političkog djelovanja dr. Ive Josipovića i njegovih sljedbenika pokušao ustanoviti o kakvoj bi se političkoj opciji tu moglo raditi, tko bi mogli biti aktivisti i sljedbenici takve političke opcije, za što će se zalagati i protiv koga će se boriti.

Rezultati naših istraživanja su nas zapanjila, shvativši kako Ivo Josipović pod „ustaškom gujom“ vidi fantomsku republiku Herceg-Bosnu, katoličku Crkvu, hrvatske branitelje i potomke blajburške Hrvatske koji s pravom traže istinu o masovnim zločinima komunističkog režima počinjenim nakon Drugog svjetskog rata.

Prvo što smo doznali i što nas je šokiralo jest počasni doktorat dr. Ive Josipovića u Kalinjingradu u Rusiji.

ivo pdNaime, dr. Ivo Josipović je, kao tek izabrani predsjednik Republike Hrvatske, za svoj prvi inozemni posjet izabrao Rusiju, i to ne bilo koji grad, nego rusku enklavu Kalinjingrad (Königsberg) gdje je 11. svibnja 2010. godine na Ruskom državnom sveučilištu „Immanuel Kant“ dobio počasni doktorat (Honoris causa). Ništa loše kad se ne bi radilo o neobičnoj „povijesti bolesti“ i grada i njegova sveučilišta. Naime iza prestižnog imena poznatog njemačkog filozofa i sjajne sveučilišne tradicije Sveučilišta (osnovano 1544.) krije se potpuno uništen Königsberg pretvoren u vojno-obavještajni bastion boljševizma. Kalinjingrad je referentni sovjetsko-rusko vojno-obavještajni centar gdje su ozloglašene sovjetske tajne službe obučavale metode represije pripadnike najokrutnijih tajnih službi i represivnog aparata komunističkih režima, kao i pripadnike SSSR-u prijateljskih terorističkih organizacija.

Sljedeće što smo zamijetili jest govor dr. Ive Josipovića u Knessetu u Izraelu, gdje je pokušao pridobiti izraelski narod za potporu svojoj novoj političkoj opciji, citiramo: “Da, postojao je širok antifašistički pokret otpora u Hrvatskoj. Da, svi predsjednici moderne Hrvatske bili su antifašisti. I sâm sam sin Titova partizana. Ali, da, istina je da se, bez obzira na devijantne okolnosti u Europi, unutar korpusa hrvatskoga naroda pojavio i bio prihvaćen, kako potporom tako i bezobzirnim nehajem, jedan od najužasnijih zločinačkih nacističko kolaboracionističkih režima u Europi. U iskrivljenim umovima ustaša, ne-Arijevci – Srbi, Židovi i Romi, kao i politički protivnici ustaša – morali su biti zbrisani s lica zemlje. Ustaška je brutalnost bila strašna, njihovi zločini odvratni. Mi to znamo, ali znati nije dovoljno. Neprestano se moramo suočavati s neugodnom činjenicom da je – stavljajući na stranu slavan antifašistički otpor – bilo pripadnika našega naroda koji su bili sistemski organizirani u izvršenju groznog zločina protiv čovječnosti. Otrovna je guja puštena da izgmiže iz srca naše nacije u pokušaju da se istrijebe Srbi, Židovi i drugi samo zbog toga što oni jesu ili što zastupaju.

Trebamo se zagledati u svoje srce i pomiriti se s najtamnijom mrljom u svojoj povijesti i političkoj kulturi. Trebamo znati: zmija je sad oslabljena, ali je još uvijek tu. Tu je, duboko u našim srcima, tamo gdje počinje stvarna pomirba. Uvijek se trebamo sjećati i, živjeti zajedno sa žrtvama, u sjećanju. To je naša odgovornost. Jer, naša djeca trebaju znati što je dobro, a što zlo, što je pravo, a što krivo. To je mjesto gdje počinje istinska pravda.”

drugSljedeće što smo saznali jest kako će njegov najbliži suradnik biti Joško Paro (Joško Paro, hrvatski veleposlanik u Nizozemskoj, koji je prihvatio poziv predsjednika Ive Josipovića da mu bude savjetnik za vanjsku politiku, priprema se za odlazak iz Haaga), sadašnji veleposlanik RH u Washingtonu (koji je na navedenom mjestu zamijenio Kolindu Grabar Kitarović, sadašnju predsjednicu Republike Hrvatske), koji se isticao na fašistoiziranju Hrvatske Republike Herceg-Bosne, želeći je prikazati kao sljedbenicu fašističkog režima Ante Pavelića. Faktički, bio je zadužen za demontažu polufantomske Herceg-Bosne, odnosno paralelnih institucija hrvatske vlasti i javnih usluga u BiH i, uz dr. Ivu Josipovića, jedan je od kreatora udruženog zločinačkog pothvata.

Sljedeće što smo saznali jest kako će mu koalicijski partner biti Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i aktualna ministrica vanjskih poslova RH, koja je 2010. godine za HTV-ov Dnevnik 3 službeno potvrdila kako će novi hrvatski veleposlanik u Washingtonu biti dotadašnji Josipovićev savjetnik za vanjske poslove, Joško Paro.

Budući da u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini živi jedan hrvatski narod, naša analiza je pokazala kako će jedan od njegovih glavnih simpatizera u BiH biti profesor na mostarskom sveučilištu, dr. Mile Lasić.

lasicDr. Ivo Josipović je bio moj izbor i na predsjedničkim izborima prije četiri godine i opet je, na aktualnim izborima, koji drugi krug imaju 11. siječnja 2015. godine. Pri tomu podržavam ono za što se dr. Josipović principijelno bori, pa ako i s promjenjivim uspjehom. Zapravo bih predsjednika poput njega poželio i mojoj zemlji, Bosni i Hercegovini, ali u zemlji kava je BiH i u politici i javnom životu dominiraju jednodimenzionalni i zarobljeni umovi, koji su u vlasti pohlepe i gramzivosti, ideologija i politika isključivosti i podjela, ili potiranja identiteta, čime su automatski protivnici otvorenog društva, europeiziranih i kozmpolitiziranih narativa i politika.“, rekao je dr. Mile Lasić koji je svojedobno izjavio i kako je Branko Mikulić najveći bh. političar svih vremena.

Iz navedenog teksta možemo vidjeti kako je Mile Lasić spreman uključiti se u političku opciju dr. Ive Josipovića i krenuti u obračun s Hrvatskim narodnim saborom BiH, o kojem je svojedobno izjavio sljedeće:

Ne znam kad će doći dan  u kojem ni za Čovića ni za druge smiješne likove u HNS-u  neće biti mjesta. Ali, znam da tek tada bit će mjesta u HNS-u za najumnije i najčestitije među bh. Hrvatima, one koji su sada posve odgurnuti na marginu političkoga i društvenog života. HNS bi, dakle, jednog dana trebao biti sastavljen i od bosanskih i od hercegovačkih Hrvata, kako legitimno izabranih političkih predstavnika određenih razina političkoga organiziranja, tako i od najumnijih i najčestitijih kulturnih i javnih radnika, uključivo vjerske službenike i sveučilišne profesore, one koji su vjerni svojoj struci i savjesti, koji žive i svoj hrvatski identitet, ali i bosanskohercegovački i europejski i time bivaju nadmoćni onima čiji svjetonazor i tzv. zainteresirana perspektiva dopire od Kupresa do Neuma, i od Neuma do Salakovca..“

Prema našim saznanjima sam Ivo je definirao program svoje stranke dajući intervju za N1 televiziju, kada je na pitanje Gdje vidite ustašku zmiju?, odgovorio sljedeće:

“Pa ona nije ovdje na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941.-1945. bez obzira što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na Facebook stranice, web stranice i određene tiskovine bez obzira što se spektakularno održava misa za Antu Pavelića. Nije u tome priča, niti u tome što se neki prisjećaju žrtava i s druge strane. I ti ljudi zaslužuju žalovanje svoje obitelj. Radi se o tome da je vidljivo u našem društvu da postoje neke tendencije koje idu za esencijom onoga što se tada zagovaralo. To je netrepeljivost prema drugim i drukčijem, totalitarne tendencije, želje da se smanje ljudska prava, a vidjeli smo i da se prijeti ljudima i da se promijeni istina o povijesti. Nažalost imamo na djelu nekih utjecajnih krugova da se revidira povijest, da se Hrvatska odmakne od pobjedničke koalicije iz Drugog svjetskog rata i pretvori u gubitnika. To je dio koji bi mogli obaviti povjesničari. Kada se to ne bi transponiralo na današnju politiku, vidjeli smo što se dogodilo s pravoslavnom crkvom, da se nasilno ide prema nacionalnim manjinama, da se uskraćuju ljudska prava i ide prema reviziji povijesti onda to ne bi možda bilo vrijedno spomena. Nažalost, i u politici i u javnom životu toga ima dovoljno da se zabrinemo nad tom tendencijom”.

Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, želimo na vizualan način prikazati na koji će se način dr. Ivo Josipović i njegovi sljedbenici obračunavati s „ustaškom gujom“, stoga vam dostavljamo isječke iz filma „Balkanski špijun“ iz 1980. godine, kada je papa Karol Wojtyla pokrenuo procese rušenja komunističkih režima u istočnoj Europi:

[mom_video type=”youtube” id=”RhiPXfIpwxg” width=”750″ height=”350″]

[mom_video type=”youtube” id=”6tXLkIBZAc4″ width=”750″ height=”350″]

I na kraju, možemo zaključiti kako će i prof. dr. Ivo Josipović, počasni doktor ruskog sveučilišta u Kalinjingradu, i. dr. Mile Lasić, profesor na mostarskom sveučilištu, vrlo brzo promovirati novu političku opciju zasnovanu na ZAVNOH-u i ZAVNOBiH-u koja će biti u funkciji konačnog obračuna s „ustaškom gujom“, i koju mi branitelji od milja zovemo „antikomunistička guja“.

U ovoj godini će biti raspisani opći izbori u Republici Hrvatskoj i bit će zanimljivo vidjeti političko prestrojavanje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, ćemo vas redovno izvještavati o novim saznanjima vezanim uz novu političku opciju dr. Ive Josipovića.

 [ad id=”40551″]

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a,

Odjel za analitiku

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

facebook komentari

 • by: Otporaš

  KALEMLJENJE HRVATA IZ JUGOSLAVENSTVA U HRVATSTVO

  Milan . Jedne zgode, davno je to bilo, u doba hrvatske političke emigracije, za razliku današnje imigrantske imigracije, pozvao me jedan poznanik u svatove. Rekao sam “pozvanik”, jer nismo bili politički, u ona doba, blitski. On je bio – ne pro/jugoslavenski nego – jugoslavenski orijentiran a ja ortodoksno hrvatski, dva različita pola. U svatovima je bilo jako lijepo, puno naroda, puna punceta dvorana, ali sa malo Hrvata. To je tako bilo u ona (ne)blažena vremena. Do mene je sjedio jedan dobar poznanik i reče mi: kako se ti nađe ovdje? Vidiš ovo šareno društvo. Meni su rekli da se danas ovdje ne može govoriti o politiki. Rekoh mu: tko ti je to rekao. Upro mi je na njega prstom. Poznat mi je. Viđao sam ga pred našom hrvatskom Crkvom, kadkada, sezonski. Nikada nije nikakovih hrvatskih novina, knjiga i sl. htio kupiti. Po običaju izgovor bi bio da je “jučer” kupio. Odmah mi je sinula ideja i rekao dotičnome: Ako počmu pjevati partizanske pjesme i veličati Tita, hoš’ mi napraviti jednu uslugu, našto je dotični pristao bez oklijevanja. Ja sam mu rekao da on kaže, jer se je njemu reklo da nema danas politike ovdje. Tako je i bilo.

  Kada se je veselo društvo i svatovski gosti dobro pogostili, najeli, dobro se nakitili raznim pićima, za čudo, počele su se pjevati partizanske pjesme, njihove sedam ofanziva, veličanje Tita i slčno. Tada sam laktom gurnuo mojeg poznanika da je sada njegovo vrijeme da ih opemene da se danas ništa ne smije o politiki govoriti niti političke pjesme pjevati. On je uzeo tanjur i kašikom počeo po njemu lupati, digao galamu do te mjere da su svi gosti uprli oči i poglede u dotičnoga, misleći da će ovaj nešto reći o mladencima, pa je na osnovu toga vladala grobna tišina.

  Dotični je rekao da su mu pri dolazku u svatove rekli da se ovdje u svatovima danas ne smije pričati o politiki, što je u stvari bilo da se ne smije pričati o hrvatstvu. Vi pjevate Titine i partizanske pjesme, što je isto kao pričanje i veličanje jugoslavenstva, a svako jugoslavenstvo je čista politika. Najprije mukac, tišina, da bi iza toga nastala graja, vika, polemika i sl. Priđe jedan k nama i sav uzrujan poče nam kruničati svoje jade: da mu je njegov nano bija u partizanima i nosija pravu pravcetu srpsku šajkaču sa petokrakom na glavi. On se je sa četnicima i sa partizanima skupa borija protiv okupatora. Pitam ga: pa tko su bili ti okupatori, našto on ko’ iz rukava da su to bili Ustaše. Tada sam mu sve lijepo pojasnio, a čovjek je od Sinja, jer se je uvijek kleo “Sinjske mi Gospe” da su Ustaše Hrvati kao što je i njegov nano bio i ostao Hrvat, samo u službi srpekog četništva i jugoslavenskog partizanstva.

  Vjerovali ili ne, čovjek je razumio razliku, a pošto je bio jedan od svojete od mladoženja, stavr se je zadovoljavajući izgladila do te mjere da se je odmah počelo pjevati hrvatske pjesme: Marijane, Marijane što barjak ne viješ… i druge hrvatske pjesme.

  Ovaj gore opis me je natjerao da ovo ovdje priložim za današnje hrvatske naraštaje da znaju kako se je prije manipuliralo s nama Hrvtima. Imali smo priliku i danas čuti premjera Milanovića u Australiji kako govori da on nije kriv za sudbinu milijune Hrvata koje je Titin, jugoslavenski režim razselio po cijelom svijetu. Mene osobno veseli da on, Milanović, tako danas govori, da se kiti sa hrvatskom zastavom, da predstavlja onu istu Hrvatsku od osam (8) slova koju je predstavljao i Poglavnik dr. Ante Pavelić, s razlikom tom, da mi državotvorni Hrvati nismo nikada se kitili niti nosili jugoslavensku zastavu, dok premjer Milanović, Vesna Pusić, predsjednik RH Ivo Josipović, šarlatan Mesić i sva ta jugoslavenska antifašistička garnitura se kite i nose NAŠU DRŽAVOTVORNU HRVATSKU ZASTAVU. Eto zato su se USTAŠE BORILE. Otporaš.

 • Vjerovali ili ne – u Josipovićevoj Narodnoj Republici Hrvatskoj najpopularnije ime je bilo USTAŠA.
  Evo zašto.

  – Ako se, s imalo ponosa, i******asniš da si Hrvat – to znači da si USTAŠA.

  – Ako slaviš 10. Travnja – ti si nepokoreni hrvatski USTAŠA.

  – Ako si za lustraciju komunističkih zločina – ti si USTAŠA koji radi na reviziji povijesti.

  – Ako zapjevaš koju od Thompsonovih pjesama – ti si bijesni USTAŠA.

  – Ako u Hercegovini zapjevaš gangu – ti si USTAŠA koji razbija “Bosansku Federaciju”.

  – Ako progovoriš koju protiv crvene jugobande – ti si crni USTAŠA.

  – Ako ideš u crkvu – normalno da si klerofašitički USTAŠA.

  – Ako, nedaj Bože, pozdraviš starim hrvatskim pozdravom – Za dom Spremni, bezbeli da si nacistički USTAŠA.

  – Neovisno o tome jesi li rođen 1919. ili 1990., ako si hrvatski
  nacionalist i voliš svoju Domovinu – ti si zadrti neofašistički USTAŠA.

  – Ako si za to da se s trgova i ulica u Hrvatskoj ukloni ime jednog od desetorice najvećih masovnih ubojica u povijesti svijeta – ti si krvavi USTAŠA “crnokošuljaš”.

  – Ako se ne slažeš s antihrvatskim bijesnilom, neoboljševika Josipovića i
  zioniste-boljševika poput Goldsteina, ti si USTAŠKA ZMIJA.

  – Ako ideš u Čavoglave, ti si koljač USTAŠA .

  – Ma, na koncu, kako ono rekoše njihovi drugovi u Srbiji, “Kod Hrvata, bre, nije
  pitanje ko je, nego ko nije USTAŠA.” Otporaš.

  • EMINƎM

   Ako si kojim slučajem domoljub Hrvat i voliš svoju domovinu ti si za srbokomuniste USTAŠA ..
   Hrvat sam , volim svoju domovinu Hrvatsku, domoljub i k tom branitelj U prvom ešalonu. A nisam ustaša, ali po mjerilima srbokomunista ja sam USTAŠA. 😉
   zaboli me neka stvar za mesića, ivu i što misle !

   • Nitko danas dragi moj EMINEM (oprosti što ne znam izvrnuti naopačke to slovo “E”, ali zato znam izvrnuti naop….mnoge rduge stvari, hahahahahaha), sve kad bi htio ne može biti USTAŠA, ali svi možemo biti NASTAŠE, PRISTAŠE dobrih državotvornih hrvatskih vrlina koje su nam Ustaše ostavile.