Ustaška ili udbaška Hrvatska?

  17

  Hrvatska država utemeljena je na krvi hrvatskih branitelja, i hrvatskih civilnih žrtava, u ratu za hrvatsku nezavisnost i slobodu 1991. godine, u velikosrpskoj agresiji i protiv osovine Miloševićevog režima i tzv. JNA i jugoslavenske komunističke države, poglavito je hrvatska država i njezina nezavisnost nastala na žrtvi hrvatskog Grada heroja Vukovara i njegovih branitelja.

  [dropcap]O[/dropcap]tkad je hrvatska država obnovljena u Drugom svjetskom ratu, dana 10. travnja 1941. godine, pod nazivom Nezavisna Država Hrvatska, sama ideja hrvatske države, njezini politički nositelji i zagovaratelji hrvatske državnosti i nezavisnosti, dakle borci za slobodu, jer hrvatski politički narod može biti slobodan samo i jedino u hrvatskoj državi, što nam pokazuje povijest i dokazuju povijesne činjenice stoljetnog ropstva Hrvata u stranim državnim savezima i carstvima, ideja o hrvatskoj državi, hrvatsko državno pravo, i njegovi branitelji i zastupnici su klevetani kao „fašisti“, hrvatski narod etiketiran kao „genocidan narod“, a hrvatska država kao „fašistička tvorevina“. Takve optužbe Hrvati trpe već tri četvrt stoljeća.

  Klevetnici su bili partizani, jugoslavenski komunisti, i udbaši, među njima komunistički političari, članovi i funkcioneri Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske i SKJ, novinari komunističkog tiska, dobrim dijelom ujedno udbaški doušnici, i oficiri jugokomunističke tajne službe i političke policije Ozne, Udbe, Kontraobavještajne službe JNA (KOS), i osobno jugoslavenski diktator i komunistički tiranin Josip Broz – Tito. Uz vrh jugoslavenske države i njezinih institucija i dužnosnika, hrvatsku državu i narod klevetali su desetljećima strani i poglavito Zapadni mediji čiji su izvori bili jugoslavenski političari i dužnosnici komunističkog režima u Zagrebu i Beogradu. Ista priča kao za vrijeme Hladnog rata ponovila se i nakon nove obnove hrvatske države i proglašenja nezavisnosti 1991. godine kada je, ne samo službeni Beograd i Miloševićev režim sa svojim satelitimapobunjenim Srbima klevetao Republiku Hrvatsku da je navodno „neofašistička“, i Hrvate da su navodno „ustaše“ i „neofašisti“, nego i strani tisak na liberalnog Zapadu, opet na tragu izvora čiji trag vodi do eks-jugoslavenskih komunističkih političara, novinara, povjesničara i publicista, i udbaša i njihovih doušnika, međutim, čak i državni vrh Republike Hrvatske je borce za hrvatsku slobodu i nezavisnost, dragovoljce oružanih Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) klevetao da su to „ustaše i fašisti“. Uglavnom, Republika Hrvatska je na osnovi klevetničke propagande bila „ustaška država“.

  Paradoks jest, da hrvatska država, odnosno Republika Hrvatska nije bila „ustaška država“ kako su tvrdili srpski pobunjenici i njihovi beogradski sponzori, nego tipična udbaška država kakva je bila bivša SFRJ pod palicom „maršala Tita“, jer sve važne i najvažnije položaje u Republici Hrvatskoj su nakon prvih demokratskih promjena 1990. godine popunili partizanski ratni veterani, bivši komunisti, udbaši, i doušnici KOS JNA i nekadašnje zloglasne Ozne i Udbe. U isto vrijeme išla je iz Beograda agitacijska propaganda da su Hrvatskom zavladali „ustaše“ i „hrvatski nacionalisti“, a tu ocjenu je preuzeo i strani tisak na Zapadu, iako prvi predsjednik Republike Hrvatske, Franjo Tuđman nije bio ni ustaša, ni hrvatski nacionalist nego nekadašnji partizan, bivši komunist, i čak i Titov general JNA, a ponovnim dolaskom na vlast 1990. godine vodio je pseudo-nacionalističku politiku pod kontrolom eks- komunista, dakle, hrvatski nacionalizam instrumentaliziran od bivših komunista i udbaša.

  Dok su hrvatski nacionalisti, ujedno i patrioti, kao branitelji Republike Hrvatske ginuli u velikosrpskoj agresiji, eks-komunisti i udbaši u Zagrebu klevetali su vlastite branitelje, i čak neke od njih dali likvidirati u politički organiziranim atentatima, a dužnosnike Hrvatske stranke prava na čelu sa Dobroslavom Paragom, jedine stranke koja se zalagala programski i politički za hrvatsku nezavisnost, odnosno pravaše progonili kao što je Rimsko Carstvo progonilo prve kršćane. (Dopredsjednik Hrvatske stranke prava, i ratni načelnik Hrvatskih obrambenih snaga, demokrat i anti-komunist i borac za slobodu Ante Paradžik, ubijen je 1991. na zagrebačkom asfaltu.) Za generalom Gotovinom su raspisali policijsku tjeralicu, i novčanu nagradu, međutim, nitko od Hrvata nije dobio novčanu nagradu jer ju nitko od Hrvata nije zahtijevao, a policijskom tjeralicom se dala jedino stražnjica obrisati.

  Sve vlasti Republike Hrvatske, izvršne, sudske i parlamentarna vlast, i dužnosnici RH, štitili su udbaše, udbaške ubojice iz doba masovnog ubojice Tita, hvalile su Tita, partizane i komuniste „prekrstili“ u „antifašiste“, i klevetali anti-komuniste, anti-jugoslavenske političare, i hrvatske žrtve komunizma.

  Na svetog Iliju od 20. srpnja, kada se tradicionalno pohodi mjesto zločina titoističkog režima nad jamom Jazovka, osvjedočio sam se da hrvatske žrtve komunizma i 2013. leže u toj jami kao zaklane zvijeri u šumi. Niti jedna tako zvana hrvatska vlast od 30. svibnja 1990. dodanas (2013.) nije se udostojila, da hrvatske žrtve komunizma ekshumira, i dostojno sahrani u pojedinačnim grobovima na grobljima, kako to propisuje UN da svaka žrtva ima pravo na vlastiti grob. Također je već i povijesna činjenica da niti jedan komunistički zločinac nije kažnjen niti za politički motivirana ubojstva iz doba bivše SFRJ, niti iz ranog doba samostalne Republike Hrvatske, niti za masovna smaknuća Hrvata nakon završetka Drugog svjetskog rata, niti za montiranje politički motiviranih sudskih procesa u Titovoj satrapiji, pa ni za montirane procese u Republici Hrvatskoj koje su montirali isti oni koji su se „montažom“, odnosno namještanjem sudskih postupaka zlouporabom političke moći bavili su „slavnoj“ terorističkoj Jugoslaviji. (Titova Jugoslavija se bavila državnim terorizmom.) Čak se događalo da su neki nadležni sudovi RH odbijali rehabilitaciju hrvatskih žrtava koje su smaknuli Titovi partizanski komunisti. Jedan sud u RH je čak odbio rehabilitaciju ratnog sekretara CK KPH, Andrije Hebranga kojeg se Tito odrekao, i kojeg je dao ubiti. Čak niti nedavno otvaranje Hude Jame u Sloveniji, kada se cijeli svijet osvjedočio u zvjerstva Titovog partizanskokomunističkog režima, nije tzv. hrvatskim vlastima bilo dovoljno da krene s kažnjavanjem masovnih ubojica iz redova komunista i partizana koji žive u Zagrebu, a da se ne govori o tome, da su mnogi od ubojica i nalogodavaca ubojstava prije otvaranja Hude Jame, kao i nakon toga, umrli snom pravednika u Zagrebu. Umjesto toga svjedoci smo kako se godinama, i desetljećima Tita u RH službeno naziva „oslobodiocem“, partizane i komuniste „antifašističkim cvijećem“, partizanske kape „lijepima“, a sve političke  neistomišljenike u RH se etiketira „ustašama“, i „klero-fašistima“, „rasistima“, i „netolerantnim nacionalistima“, a etikete lijepe udbaški novinari i doušnici, političari, državnici, i dužnosnici.

  Kada je neki diplomat tako zvane diplomacije Republike Hrvatske branio svoju zemlju u inozemstvu od etiketiranja da je „fašistička“, „nacionalistička“, da „progoni Srbe“, i da je „antisemitska“? Kada je ikada neka vladajuća stranka ili koalicija, kao pravna osoba, podnijela kaznenu prijavu protiv komunističkih ubojica i jugoslavenskih terorista? Kada se ikada jedan medij u Hrvatskoj iskreno i bez fige u džepu bavio hrvatskim žrtvama četničkog terora i partizanštine iz Drugog svjetskog rata, i hrvatskim žrtvama komunizma iz bivše Jugoslavije?

  Udbaško-komunističko narcisoidno zmijsko siktanje uzelo je toliko maha u Republici Hrvatskoj da se danas više ne spominju ni hrvatske žrtve Domovinskog rata, niti žrtva Vukovara, naprotiv, nastoji se uvesti srpska ćirilica u Vukovar, dakle, vodi se sotonistička politika, i to sve pod imenom hrvatstva, demokracije i  ustavno-pravnog poretka.

  Međutim, jedina istina jest, da je sve laž što nam vlasti u ovoj udbaškoj Hrvatskoj serviraju, i da osim njihovog suda, a to je „sud partije“, postoji Božji sud koji nitko od njih neće moći mimoići. Ovi udbaško-komunistički „talibani“ sprdavaju se s Bogom i vjerom, i oholo i besramno uživaju u opljačkanoj imovini iz vremena pretvorbe i privatizacije, te drže sve konce vlasti, ekonomije, medija i kulture, politike, sudstva i represivnog aparata ove policijsko-udbaške džamahirije,  lažu, i kleveću, obmanjuju naroda i svijet, i taman kad su pomislili kako su si dobri i lijepi, doći će im Sudnji dan!

  Tko će udbašima i eks-komunistima suditi za politički motivirana ubojstva ako se u Ustav i unese odredba o nezastarijevanju takvih ubojstva? Zar će ih optužiti oni iz Državnog odvjetništva koji su ih 23 godine štitili od optužnica? Zar će ih uhićivati i ispitivati njihovi komunističko-udbaški prijatelji u policiji, ili im suditi oni suci i sutkinje koji su djeca onih koji su montirali procese u komunističkoj Jugoslaviji, a ako bi slučajno netko i na nadležnom Županijskom sudu i bio nepravomoćno osuđen, na Ustavnom i Vrhovnom sudu ih čekaju opet njihovi eks-komunistički „drugovi“ suci od kojih je jedan montirao političke procese u bivšoj Jugoslaviji, a da ne govorimo o predsjedniku Republike koji ih može i bude abolirao, kao što je prvi hrvatski predsjednik abolirao Paradžikove ubojice. Bez lustracije, i to lustracije eks-komunista i udbaša, nema normalnog života za poštene ljude u Hrvatskoj, i nema mira za hrvatski narod.

  Nakon totalne vladavine eks-komunista i udbaša je potrebna totalna lustracija eks-komunistam i udbaša iz državnih institucija, iz medija, iz kulture i diplomacije, iz vojske i policije, iz ministarstava i gradskih i općinskih vijeća, i iz Crkve, jer Katolička Crkva u Hrvata nije poslušala pokojnog papu Ivana Pavla Drugog, koji je zapovjedio lustraciju na Kaptolu.

  Tako zvana politika pomirbe je idiotizam par excellence, jer niti je bilo pomirbe, niti je pomirba uništena, pošto je nije ni bilo, nego je jedina istina da su eks-komunisti 1990. preuzeli vlast od komunista, i da su nakon toga bivši komunisti predavali vlast bivšim komunistima, i djeci partizana i udbaša.

  Od hrvatstva i Hrvatske nema ni koliko je crno pod noktima. Niti je Hrvatske bilo, niti je ima danas. Sve što smo do sada vidjeli bila su Potemkinova sela. Kao Hrvat se osobno nikada nisam u Republici Hrvatskoj osjećao slobodno, a od demokracije i pravnog poretka nisam do danas vidio ništa. Prema tome, sve je ovo jedno veliko NIŠTA.

  Kao voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma nisam u Republici Hrvatskoj imao prilike govoriti o žrtvama komunizma, i zločinima komunizma. Umjesto mene govore raznorazni „publicisti“, nekadašnji marksisti, i eks-komunisti, udbaški doušnici, ali niste  mogli vidjeti žrtve komunizma da govore slobodno, bez da budu etiketirane. Stepinca se i dan danas u ovoj udbaškoj džamahiriji službeno drži zločincem, a njegovoga krvnika Tita se hvali, i  njegove pomoćnike-ubojice se poziva u Banske dvore, i na javnu televiziju, na kojoj se i inače hvali Tita i u goste poziva redom sve one koji su ubijali i proganjali Hrvate iz političkih razloga. O čemu uopće govorimo, i gdje živimo?

  U Republici Hrvatskoj jugoslavenski i komunistički totalitarizam de facto nikada nije ni ukinut, i pravni poredak do danas nije zaživio, jer da je, ja ovo ne bi morao pisati, a pišem ovo jedino zbog istine, i onih koji nisu protiv nje cijepljeni, i koji žele nešto aktivno poduzeti da se promijeni ovo jadno stanje u kojem životare. Ostali me ne zanimaju, jer stoji u Bibliji zapisano: „Svakome njegovo“ (Svatko odgovara sam za svoj život.)

  Piše profesor Goran Jurišić

  facebook komentari

  • Perun

   Hrvati su uveli Hrvate u kraljevinu SHS.
   Hrvati su uveli Hrvate u FNRJ.
   A Srbi ispadoše za to krivi.
   ——————-
   Nadam se da vam i zbog ovoga NEĆE OPET BITI SRBI KRIVI.

   profesor Goran Jurišić:

   “U Republici Hrvatskoj jugoslavenski i komunistički totalitarizam de facto nikada nije ni ukinut, i pravni poredak do danas nije zaživio”

  • Perun

   Hrvati su uveli Hrvate u kraljevinu SHS.
   Hrvati su uveli Hrvate u FNRJ.
   A Srbi ispadoše za to krivi.
   ——————-
   Nadam se da vam i zbog ovoga NEĆE OPET BITI SRBI KRIVI.

   profesor Goran Jurišić:

   “U Republici Hrvatskoj jugoslavenski i komunistički totalitarizam de facto nikada nije ni ukinut, i pravni poredak do danas nije zaživio”

  • Hrvati imaju i Slovence kao susjede i susjednu zemlju, ali mi Hrvati nemamo nikakovih sporova sa Slovenijom niti slovenija sa hrvtskom. Sa Srbima to nije tako. Svi srpski susjedi imaju sa Srbima problema, jer srbi se žele nametnuti svojim susjedima i otimati njihovu njihovu zemlju i svojetati ju kao srpsku zemlju. Ali, fala dragom Bogu Srbija se smanjiva i doći će u svoje povijesne granice oko beogradskog pašaluka…

   • Perun

    Piskaranje nesuvislosti ti je očigledno uža specijalnost.

    “Uveri se da znaš istinu pre nego što počneš da pričaš drugima o istini”.

    “Znati da znaš ono što znaš i da ne znaš ono što ne znaš
    – eto najvećeg znanja”
    —————————————————-

    Srbske Slovenačke i Italijanske teritorije u Hrvatskoj otvoreno pitanje

    1 jul 2013. | Zmago Jelinčič Ljubljana

    Do trajnog mira na prostorima bivše SFRJ se može doći isključivo i samo pravednom i civilizovanom podelom teritorije bivše SFRJ i prihvatanjem istine da su Hrvati, Albanci, Mađari i takozvani bošnjaci koji žive na prostorima bivše SFRJ u Drugom svetskom ratu bili saveznici nemačkih nacista.

    Na ovu činjenicu nam ukazuje i slovenački politički aktivista i predsednik Slovenske nacionalne stranke , gospodin Zmago Jelinčič – „Plemeniti“.

    Zmago Jelinčič – „Plemeniti“ predsednik Slovenske nacionalne stranke, član parlamenta Republike Slovenije i Parlamentarne skupštine EU, iznenadio je javno mnjenje energičnim zahtevom da se jadranska obala i otoci podele na sve države naslednice Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

    Izričit je da je u pitanju obaveza kakva je i u slučaju zajedničkog zlata, novca i
    nekretnina bivše savezne države. Jelinčič uverava da će domaći i strani pravni stručnjaci objasniti da u slučaju raspada (ili razbijanja) primorske zemlje, pravo na morsku obalu imaju sve novostvorene države.

    U slučaju jugoslovenskog Jadrana, ovaj uporni Slovenac navodi još dve bitne činjenice protiv hrvatskog posedovanja skoro celokupne obale i svih 1.000 ostrva.

    Prva je da u poslednja dva stoleća, Hrvatska nikad (pravno) nije imala u posedu
    jadransku obalu, a druga je – za Srbiju i Crnu Goru od velike važnosti

    – da je Italija, posle Drugog svetskog rata, bila primorana

    da, na ime ratne štete , ustupi Jugoslaviji Istru, Zadar i otoke.

    S obzirom da je Italija, do septembra 1943, bila okupator u Crnoj Gori, Hercegovini, delu Bosne, Dalmaciji, Lici, Kordunu i Gorskom kotaru, odgovorna je za stotine hiljada ubijenih Srba.

    Umoreni na Rabu, u Jadovnom, hercegovačkim i bosanskim jamama i u logoru smrti Jasenovca, činili su najveću stavku ratne štete – izračunatu (1946) od Sila pobednica.

    Tako je Italija, za strahovito stradanje Srba

    (Italiji su tada pripisani i zločini hrvatske vojske, jer je NDH bila i njena tvorevina) potpisala s Jugoslavijom Ugovor o miru, u kojem je, doslovno, pisalo da „ustupa teritorije Jugoslaviji“ a ne Hrvatskoj
    ( „Službeni list FNRJ“, br. 74/47).

    Jelinčič zahvaljuje Bogu što se pokrenuti sporovi neće rešavati na bojnom polju nego u okviru međunarodnog prava i međudržavnih odnosa.

    O ovom pitanju on će organizovati:

    Međunarodnu konferenciju o sukcesiji Jadranskog mora i o granicama nekadašnje SFRJ 20. septembra ove godine.

    Iz Srbije i Crne Gore će učestvovati akademici, pravnici, istoričari, političari, profesori univerziteta i kulturni radnici.

    Izrazio je želju da na njoj budu i predstavnici Vlade i Skupštine Srbije i Crne Gore. Iz Slovenije će biti desetak učesnika.

    Pozvao je i predstavnike Hrvatske: dr Hrvoja Kačića i dr Davorina Rudolfa. Pozivu su se odazvali naučni radnici iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Italije, Rusije,
    Francuske, Belgije i drugih zemalja.

    • Perun pročitaj i ovo te onda sam, pošteno i pravedno odluči tko je kome krao i otimao i čija područja.

     Mate Ćavar: Srijem je oduvijek hrvatski bio i trebao bi biti

     Utorak, 04 Rujan 2012 09:57

     U
     zapisima istražitelja Andrije Hebranga, generala Mile Milatovića stoji
     odgovor na pitanje Andriji Hebrangu u svezi srbijanskih zahtjeva da se
     hrvatski Srijem pripoji Srbiji: “Srijem je oduvijek hrvatski bio i
     trebao bi biti!”

     Da
     i zbog toga su Andriju Hebranga onako krvnički umlatili u beogradskoj
     tamnici, stratištu mnoštva hrvatskih velikana. A Andrija Hebrang je bio
     najviši hrvatski partizanski komunistički prvak koji nije mogao izdržati
     poslijeratni genocid nad hrvatskim narodom i onda komadanje dijelova
     one SRH. Srijem Srbiji, Boku Crnoj Gori a petnaestak prigraničnih sela
     Sloveniji. To je sve učinjeno odmah nakon mučeničkog umorstva Andrije
     Hebranga kojega su na dugogodišnjoj robiji prve Jugoslavije nazvali
     “Mirotočivim”.

     >>BiH traži izlaz u Bokokotorskom zaljevu: I Sutorina je naša!

     Nakon
     jugokomunističkoga sloma NDH uz pomoć ruskih trupa Crvene Armije i svih
     pokolja koje su počinili nad Hrvatima grabe i dijele preostale dijelove
     SRH. Grabe hrvatske povijesne prostore kao Titini lešinari koji je za
     ljubav svoje doživotne vladavine bio u stanju likvidirati i posljednjeg
     Hrvata.

     Ovo
     jugo kopile je postalo najveći zločinac nad hrvatskim narodom u cijeloj
     hrvatskoj povijesti. Sva tri ordena “narodnog heroja” J. B. Tito je
     zaradio na rušenju NDH i likvidaciji polumilijunskog mnoštva Hrvata među
     kojima je bio i jedan od njegovih suradnika Andrija Hebrang. I eto
     poslije toliko godina nitko ne može saznati za zemne ostatke Andrije
     Hebranga. Nije bio progonjen samo Andrija Hebrang nego i njegove žena,
     Židovka Olga, koja je opisala svoje zatvorske strahote jer nije htjela
     optuživati svoga muža. A tek njihova djeca što su sve preživjela.
     Branko, Dunja i Andrija su kao djeca morali čak mijenjati svoje prezime
     da se ne bi zvali očevim – Hebrang.

     Pri
     pokušaju uhićenja od strane UNS-a Andrija je teško ranio jednoga
     redarstvenika i pokušao samoubojstvo kroz sljepoočnicu čime je bio
     izgubio jedno oko. Redarstvo NDH je izliječilo Andriju i bio je primljen
     čak i kod Poglavnika, koji mu je pri susretu rekao: “Zašto Vam je to
     trebalo, Andrija?”

     Prilikom
     razmjene Andrije Hebranga za neke zarobljenike NDH bio je nazočan
     general “Drinjanin” Maks Luburić, koji u svojoj madridskoj “Drini” piše
     kako je na toj zamjeni rekao “Idi izdajniče hrvatskoga naroda”. Andrija
     malo zastade te odgovori “Makso, Makso, da vidimo tko će od nas dvojice
     prije položiti život za Hrvatsku!”

     • Perun

      Kojoj Hrvatskoj je pripadao Srem ???,

      Srem je jedino pripadao ustaškoj Hrvatskoj,

      pre toga 1.000 godina nije postojala NIKAKVA Hrvatska.
      Srpski Srem je 1.000 godina bio okupiram od Ugara i kasnije od Ugara Austrijanaca (austro-ugarska).

      U Londonu 1915 godine Velike Sile su se složile da Srbija
      uzme teritorije koje je želela (i koje su joj pripadale)
      bez ikakvih posledica.
      Bila su dva izbora:
      1)Jugoslavija i
      2) Velika Srbija;

      Austrougarska je uputila “savet” kralju Srbije da prihvati ovaj plan i da ne ulazi u savez sa Hrvatima i Slovencima.

      Kralj Srbije je protumačio ovo kao želju AustroUgara da preuzmu terirorije Hrvatske i Slovenije, pa je ostao pri planu formiranja Jugoslavije.

      Da na ovo nije pristao (želja je pre svega bila da se
      ujedine tzv. “bratski” narodi ali i kraljeva gramzivost za teritorijom), nikad ne bi bilo ni Tita, ni Jugoslavije, ni rata a možda ni komunizma.

      PS na ovoj mapi je bila teritorija koja je u Londonu ponuđena
      Srbiji.
      Kreten kralj je hteo više pa je formirao kraljevinu SHS sa Hrvatima i Slovencima SRPSKU NESREĆU

      • kvot

       Srem je SRPSKA teritorija,
       okupirana od ndh-a i na tanjiru im poslužena avnoj-em.

       Pored svega toga oni mrze Bijelo Lice,
       a on im je kreirao granice sadašnje Hrvatske.
       Vidiš koliko su nezahvalni i licemjerni.
       Vole Pavelića, koji je krvolok i koji ih je uveo u debakl od 1941 do 1945. Nabacio im je prefiks GENOCIDNI.

    • kvot

     Brate, nema on pojma.
     Lupeta gore od onog tureta @srke.
     Niskog intelektualnog rasta je.

   • kvot

    Imate sporove sa svim komšijskim narodima,
    sporovi su prvenstveno teritorijalni,
    jer imate pretenzije na tuđe teritorije..
    Sporno vam je pitanje s Italijanima, ali ne smijete se puno buniti.
    Niste smjeli spomenuti Marka Pola kao Hrvata, a rođen je na teritoriji današnje Hrvatske.
    Spor imate sa Slovenijom oko par kilometara obale.
    Spor sa CG i prevlakom.
    Spor sa Srbima u avnojevskim granicama SRH,
    nametnuli ste im protivustavno status nacionalne manjine.
    Spor imate sa bosanskim muslimanima.
    Spor imate sa Srbijom oko podunavlja i teritorije koju ste okupirali.
    Desnu obalu Dunava Kraljevina Srbija je unjela u Kraljevinu SHS,
    a vi ste je dobili nakaradnim avnojevskim granicama.
    Sa Mađarima održavate kakve-takve odnose, čisto da imate saveznika koji ne voli Srbiju. A i oni su vas jahali kroz istoriju. Čisto sumnjam da ih pretjerano volite.

    Nemaš ti pojma,
    lupetaš gluposti.

  • Hrvati imaju i Slovence kao susjede i susjednu zemlju, ali mi Hrvati nemamo nikakovih sporova sa Slovenijom niti slovenija sa hrvtskom. Sa Srbima to nije tako. Svi srpski susjedi imaju sa Srbima problema, jer srbi se žele nametnuti svojim susjedima i otimati njihovu njihovu zemlju i svojetati ju kao srpsku zemlju. Ali, fala dragom Bogu Srbija se smanjiva i doći će u svoje povijesne granice oko beogradskog pašaluka…

   • Perun

    Piskaranje nesuvislosti ti je očigledno uža specijalnost.

    “Uveri se da znaš istinu pre nego što počneš da pričaš drugima o istini”.

    “Znati da znaš ono što znaš i da ne znaš ono što ne znaš
    – eto najvećeg znanja”
    —————————————————-

    Srbske Slovenačke i Italijanske teritorije u Hrvatskoj otvoreno pitanje

    1 jul 2013. | Zmago Jelinčič Ljubljana

    Do trajnog mira na prostorima bivše SFRJ se može doći isključivo i samo pravednom i civilizovanom podelom teritorije bivše SFRJ i prihvatanjem istine da su Hrvati, Albanci, Mađari i takozvani bošnjaci koji žive na prostorima bivše SFRJ u Drugom svetskom ratu bili saveznici nemačkih nacista.

    Na ovu činjenicu nam ukazuje i slovenački politički aktivista i predsednik Slovenske nacionalne stranke , gospodin Zmago Jelinčič – „Plemeniti“.

    Zmago Jelinčič – „Plemeniti“ predsednik Slovenske nacionalne stranke, član parlamenta Republike Slovenije i Parlamentarne skupštine EU, iznenadio je javno mnjenje energičnim zahtevom da se jadranska obala i otoci podele na sve države naslednice Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

    Izričit je da je u pitanju obaveza kakva je i u slučaju zajedničkog zlata, novca i
    nekretnina bivše savezne države. Jelinčič uverava da će domaći i strani pravni stručnjaci objasniti da u slučaju raspada (ili razbijanja) primorske zemlje, pravo na morsku obalu imaju sve novostvorene države.

    U slučaju jugoslovenskog Jadrana, ovaj uporni Slovenac navodi još dve bitne činjenice protiv hrvatskog posedovanja skoro celokupne obale i svih 1.000 ostrva.

    Prva je da u poslednja dva stoleća, Hrvatska nikad (pravno) nije imala u posedu
    jadransku obalu, a druga je – za Srbiju i Crnu Goru od velike važnosti

    – da je Italija, posle Drugog svetskog rata, bila primorana

    da, na ime ratne štete , ustupi Jugoslaviji Istru, Zadar i otoke.

    S obzirom da je Italija, do septembra 1943, bila okupator u Crnoj Gori, Hercegovini, delu Bosne, Dalmaciji, Lici, Kordunu i Gorskom kotaru, odgovorna je za stotine hiljada ubijenih Srba.

    Umoreni na Rabu, u Jadovnom, hercegovačkim i bosanskim jamama i u logoru smrti Jasenovca, činili su najveću stavku ratne štete – izračunatu (1946) od Sila pobednica.

    Tako je Italija, za strahovito stradanje Srba
    (Italiji su tada pripisani i zločini hrvatske vojske, jer je NDH bila i njena tvorevina)

    potpisala s Jugoslavijom Ugovor o miru, u kojem je, doslovno, pisalo da
    „ustupa teritorije Jugoslaviji“ a ne Hrvatskoj
    ( „Službeni list FNRJ“, br. 74/47).

    Jelinčič zahvaljuje Bogu što se pokrenuti sporovi neće rešavati na bojnom polju nego u okviru međunarodnog prava i međudržavnih odnosa.

    O ovom pitanju on će organizovati:

    Međunarodnu konferenciju o sukcesiji Jadranskog mora i o granicama nekadašnje SFRJ 20. septembra ove godine.

    Iz Srbije i Crne Gore će učestvovati akademici, pravnici, istoričari, političari, profesori univerziteta i kulturni radnici.

    Izrazio je želju da na njoj budu i predstavnici Vlade i Skupštine Srbije i Crne Gore. Iz Slovenije će biti desetak učesnika.

    Pozvao je i predstavnike Hrvatske: dr Hrvoja Kačića i dr Davorina Rudolfa. Pozivu su se odazvali naučni radnici iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Italije, Rusije, Francuske, Belgije i drugih zemalja.

    • Perun pročitaj i ovo te onda sam, pošteno i pravedno odluči tko je kome krao i otimao i čija područja.

     Mate Ćavar: Srijem je oduvijek hrvatski bio i trebao bi biti

     Utorak, 04 Rujan 2012 09:57

     U
     zapisima istražitelja Andrije Hebranga, generala Mile Milatovića stoji
     odgovor na pitanje Andriji Hebrangu u svezi srbijanskih zahtjeva da se
     hrvatski Srijem pripoji Srbiji: “Srijem je oduvijek hrvatski bio i
     trebao bi biti!”

     Da
     i zbog toga su Andriju Hebranga onako krvnički umlatili u beogradskoj
     tamnici, stratištu mnoštva hrvatskih velikana. A Andrija Hebrang je bio
     najviši hrvatski partizanski komunistički prvak koji nije mogao izdržati
     poslijeratni genocid nad hrvatskim narodom i onda komadanje dijelova
     one SRH. Srijem Srbiji, Boku Crnoj Gori a petnaestak prigraničnih sela
     Sloveniji. To je sve učinjeno odmah nakon mučeničkog umorstva Andrije
     Hebranga kojega su na dugogodišnjoj robiji prve Jugoslavije nazvali
     “Mirotočivim”.

     >>BiH traži izlaz u Bokokotorskom zaljevu: I Sutorina je naša!

     Nakon
     jugokomunističkoga sloma NDH uz pomoć ruskih trupa Crvene Armije i svih
     pokolja koje su počinili nad Hrvatima grabe i dijele preostale dijelove
     SRH. Grabe hrvatske povijesne prostore kao Titini lešinari koji je za
     ljubav svoje doživotne vladavine bio u stanju likvidirati i posljednjeg
     Hrvata.

     Ovo
     jugo kopile je postalo najveći zločinac nad hrvatskim narodom u cijeloj
     hrvatskoj povijesti. Sva tri ordena “narodnog heroja” J. B. Tito je
     zaradio na rušenju NDH i likvidaciji polumilijunskog mnoštva Hrvata među
     kojima je bio i jedan od njegovih suradnika Andrija Hebrang. I eto
     poslije toliko godina nitko ne može saznati za zemne ostatke Andrije
     Hebranga. Nije bio progonjen samo Andrija Hebrang nego i njegove žena,
     Židovka Olga, koja je opisala svoje zatvorske strahote jer nije htjela
     optuživati svoga muža. A tek njihova djeca što su sve preživjela.
     Branko, Dunja i Andrija su kao djeca morali čak mijenjati svoje prezime
     da se ne bi zvali očevim – Hebrang.

     Pri
     pokušaju uhićenja od strane UNS-a Andrija je teško ranio jednoga
     redarstvenika i pokušao samoubojstvo kroz sljepoočnicu čime je bio
     izgubio jedno oko. Redarstvo NDH je izliječilo Andriju i bio je primljen
     čak i kod Poglavnika, koji mu je pri susretu rekao: “Zašto Vam je to
     trebalo, Andrija?”

     Prilikom
     razmjene Andrije Hebranga za neke zarobljenike NDH bio je nazočan
     general “Drinjanin” Maks Luburić, koji u svojoj madridskoj “Drini” piše
     kako je na toj zamjeni rekao “Idi izdajniče hrvatskoga naroda”. Andrija
     malo zastade te odgovori “Makso, Makso, da vidimo tko će od nas dvojice
     prije položiti život za Hrvatsku!”

     • Perun

      Kojoj Hrvatskoj je pripadao Srem ???,

      Srem je jedino pripadao ustaškoj Hrvatskoj,

      pre toga 1.000 godina nije postojala NIKAKVA Hrvatska.
      Srpski Srem je 1.000 godina bio okupiram od Ugara i kasnije od Ugara Austrijanaca (austro-ugarska).

      U Londonu 1915 godine Velike Sile su se složile da Srbija
      uzme teritorije koje je želela (i koje su joj pripadale)
      bez ikakvih posledica.
      Bila su dva izbora:
      1)Jugoslavija i
      2) Velika Srbija;

      Austrougarska je uputila “savet” kralju Srbije da prihvati ovaj plan i da ne ulazi u savez sa Hrvatima i Slovencima.

      Kralj Srbije je protumačio ovo kao želju AustroUgara da preuzmu terirorije Hrvatske i Slovenije, pa je ostao pri planu formiranja Jugoslavije.

      Da na ovo nije pristao (želja je pre svega bila da se
      ujedine tzv. “bratski” narodi ali i kraljeva gramzivost za teritorijom), nikad ne bi bilo ni Tita, ni Jugoslavije, ni rata a možda ni komunizma.

      PS na ovoj mapi je bila teritorija koja je u Londonu ponuđena
      Srbiji.
      Kreten kralj je hteo više pa je formirao kraljevinu SHS sa Hrvatima i Slovencima SRPSKU NESREĆU

      • kvot

       Srem je SRPSKA teritorija,
       okupirana od ndh-a i na tanjiru im poslužena avnoj-em.

       Pored svega toga oni mrze Bijelo Lice,
       a on im je kreirao granice sadašnje Hrvatske.
       Vidiš koliko su nezahvalni i licemjerni.
       Vole Pavelića, koji je krvolok i koji ih je uveo u debakl od 1941 do 1945. Nabacio im je prefiks GENOCIDNI.

    • kvot

     Brate, nema on pojma.
     Lupeta gore od onog tureta @srke.
     Niskog intelektualnog rasta je.

   • kvot

    Imate sporove sa svim komšijskim narodima,
    sporovi su prvenstveno teritorijalni,
    jer imate pretenzije na tuđe teritorije..
    Sporno vam je pitanje s Italijanima, ali ne smijete se puno buniti.
    Niste smjeli spomenuti Marka Pola kao Hrvata, a rođen je na teritoriji današnje Hrvatske.
    Spor imate sa Slovenijom oko par kilometara obale.
    Spor sa CG i prevlakom.
    Spor sa Srbima u avnojevskim granicama SRH,
    nametnuli ste im protivustavno status nacionalne manjine.
    Spor imate sa bosanskim muslimanima.
    Spor imate sa Srbijom oko podunavlja i teritorije koju ste okupirali.
    Desnu obalu Dunava Kraljevina Srbija je unjela u Kraljevinu SHS,
    a vi ste je dobili nakaradnim avnojevskim granicama.
    Sa Mađarima održavate kakve-takve odnose, čisto da imate saveznika koji ne voli Srbiju. A i oni su vas jahali kroz istoriju. Čisto sumnjam da ih pretjerano volite.

    Nemaš ti pojma,
    lupetaš gluposti.

   • Otporaš

    Nikada u povijesti Hrvati nisu bili neprijatelji niti come a najmanje susjednim narodima. Hrvati su su uvijek moral braniti od raznih osvajača, a ponajviče susjedih osvajača i “domačih izdajnika”…

    Govor generala Drinjanina Hrvatima 1968 | Kamenjar

    kamenjar.com/govor-generala-drinjanina-hrvatima-1968