Uzalud vam trud „svirači – analitičari“…. protiv istine ne možete!

8

ISTINOM PROTIV KVAZIANALITIČARA

Nedugo po objavi DZS o smanjenju broja nezaposlenih, tj. od trenutka kad je DZS, 23.09.2016., na svojim službenim stranicama objavio vijest:

„Stopa registrirane nezaposlenosti za kolovoz 2016. iznosi 13,1 %“

na svoje „stražnje junačke noge“ su se propeli nekakvi „kvazianalitičari“ pojedinih portala kako bi tu radosnu vijest pokušali umanjiti svojim „analizama“ i iskriviti istinu.

Vijest bi bila da je kojim slučajem stopa registrirane nezaposlenosti ostala ista kao 2015. godine u odnosu na prethodni mjesec srpanj ili pak da je rasla kao u kolovozu 2012., odmah po dolasku Partije sa svojim satelitima na vlast, stoga:

„Uzalud vam trud, svirači“

dbp1Ta ista grupa „analitičara“ čak je imala „hrabrosti“ na kraju „analize“ napisati i da u jesenskim mjesecima očekujemo povratak sezonskih radnika ponovno u status nezaposlenosti i pogoršanje pokazatelja (ne)zaposlenosti na mjesečnoj razini i otkrili „toplu vodu“.

Pa to svi znamo, no u ovom slučaju bitno je naglasiti još jedan namjeran propust „analitičara“ koji „proriču unazad“, a to je stanje na „tržištu rada“ koje ih opet demantira. Naime slike ispod su dodatni dokaz namjernog iskrivljavanja istine.

op2Prva slika (HZMO) snimljena je danas 24.09.2016. u 14:11 minuta, a druga (HZZ) samo minutu poslije tj. u 14:12 minuta.

Legenda hrvatske glazbe, Oliver Dragojević pjeva: „Jesen stiže dunjo moja….“, a moja malenkost veli:

„Jesen stigla dunjo moja, …. uzalud vam trud „svirači – analitičari“…. protiv istine ne možete!

Da ne bi bilo sumnje ili sličnog, samo ću napomenuti i bez pisanja velikih brojeva da je u srpnju 2016. bilo  23 315 više osiguranika u odnosu na srpanj 2015. ili 1,5619 %, a u kolovozu 2016. 26 041 više osiguranika u odnosu na kolovoz 2015. ili 1,7643 % više.

Baš ove posljednje brojke nam garantiraju da će BDP u trećem tromjesečju 2016. ( uz podatke o rastu Trgovine na malo od 4,5 % , te povećanom broju noćenja turista od 12,2 % ( u srpnju )) biti „šokantno“ veći od 3 %!

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Agromentum

  Nezaposlenih će uvijek biti, ali je ohrabrujuće da raste broj zaposlenih (svakako računajući pojedinačno na mjesece ih prethodnih godina), što vodi prema pozitivnoj slici u BDP-u.

  • Milivoj Lokas

   Poštovani Agromentum, točno! To je uistinu ohrabrujuće, a osobito jer ulazimo u 2017. kao najtežu (financijsko-gospodarsku) godinu od postanka naše mlade Države. Ovaj gospodarski “uzlet”, “zamah”, … u 2016. nam je jako, jako bitan zbog onog što nas slijedi u 2017.

   • Agromentum

    Da, dolazi do naplata računa. Mislim da nam rastući turizam ide na ruku i zbog stjecanja povjerenja za druga ulaganja. I svakako, pozitivno političko ozračje je jako važno.

    • Svakako poštovani Agromentum. I ti si se ovoga ljeta ‘nauživao Jadrana’ 😉

   • Optimističan sam poštovani g.Lokas, jer smo, kako vi volite kazati, ‘izbacili Partiju’

    • Milivoj Lokas

     Poštovani Krešimir Kraljević, najveći strateški potez je napravio g. Tomislav Karamarko, prihvaćanjem nemogućih uvjeta od strane MOST-a, a što su mu mnogi zamjerali, ali ne i ja, naprotiv. Žrtvovao je sebe za “viši cilj” svjesno i na tomu mu svaka čast! Strateški cilj i dalje ostaje isti, a to je držati Partiju i njezine satelite dalje od svih oblika vlasti, jer to je “formula” uspjeha RH!

     • Potpuno si u pravu! Dva ključna momenta koja su ‘preokrenula političku situaciju’ u Hrvatskoj su 1. Pobjeda predsjednice Grabar Kitarović i 2. Izbacivanje partije iz vlasti (svjesnim prihvaćanjem nemogućih uvjeta MOSTa). Za oboje je zaslužan Tomislav Karamarko i ako se ne nastavi baviti politikom, za mene će ostati upamćen kako heroj!

 • EMINƎM

  Komunističku bolest treba držati izoliranu sve dok ne izdahne i zadnji njen okot.