Uživo: Vrbas odnio tri mosta u Banjoj Luci

  154

  11:30 – Nemila

  Magistralni put M-17 Sarajevo – Zenica je konačno prohodan kod Nemile, javlja reporter Anadolije, koji se trenutno nalazi u Nemiloj.

  Vozila hitne pomoći i policije konstatno voze lokalno stanovništvo prema Zenici.

  Nešto poslije 11:30 sati spašena je i trudnica koja se nalazila u kući u blizini odrona.

  Članovi rafting timova s čamcima pokušavaju spasiti ljude u Nemiloj, koji su ugroženi zbog poplava.

  11:15 – Zenica

  Vodostaj rijeke Bosne u Zenici je 5,6 metara, dok je u četvrtak iznosio pet metara, a u srijedu 3,6 metara.

  Rijaka Sana je nabujala sa jučerašnjih  3,49 na 4,7 metara. U Sanskom Mostu njen vodostaj u srijedu je  iznosio 1,9 metara.

  Rijeka Jala jutros u Tuzli je nabujala na 3,5 metara, u odnosu na jučerašnjih  1,6 metara.

  Rijeka Miljacka je  znatno opala: s prekjučerašnjih 2,44 metara i jučerašnjih 2,13 metara, jutros je njen vodostaj 1,6 metara.

   

  10:40 – Travniktravnik_poplave_tnt_radio

  Dio ograde u Bosanskoj ulici u Travniku, kao i dio ceste urušili su se u rijeku Lašvu, a potopljena je i Donja Mahala, prenosi portal TNT.ba.

  Nekoliko se vozila našlo pod vodom. Industrijske zone u Docu na Lašvi i u Poslovnom sistemu Borac su poplavljene. Pod vodom su i objekti u Tvorničkoj ulici.

  Iz škola u gradu stigle su informacije da u petak neće biti redovne nastave.

  Putne komunikacije iz Travnika prema Vitezu su pod vodom, a saobraćaj se odvija preko Krndije u pravcu Slimena i dalje prema Novom Travniku.
  Travnik [Foto: tnt.ba]


  10:00 – Banja Lukaaa_picture_20140516_2329454_high

  Štab civilne zaštite jutros je proglasio vanredno stanje na području Banje Luke, saopćio je gradonačelnik tog grada Slobodan Gavranović.

  Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, koji je zajedno s Gavranovićem održao vanrednu konferenciju za novinare, saopćio je da su poplavljena banjalučka naselja Česma, Budžak, Karanovac te da je voda na Vrbasu odnijela mostove u Priječanima, Česmi, Rekavicama i Stari most u Karanovcu zbog čega je dio grada ostao bez električne energije, jer su preko njega prelazile elektroinstalacije.

  “Trenutno je, kada govorimo o samom gradu, ugrožen most Rebrovac. Stoga, upozoravamo građane koji žive u okolini tog mosta da stvari iznesu na više etaže i prate sve upute Civilne zaštite“, istakao je Radojičić.
  U Banjoj Luci proglašeno vanredno stanje, foto: Anadolija


  09:57 – Tuzla

  Zbog obilnih kiša i poplava na području Tuzlanskog kantona pokrenulo se nekoliko klizišta od kojih su neka direktno ugrozila i pojedina naselja te njihove stanovnike, javlja agencija Andolija.

  Na relaciji od Brčanske Malte prema naselju Solina pokrenuto je klizište preko puta glavne kasarne.

  Prema navodima očevidaca, praktično se pokrenulo ogromno obližnje brdo koje je uzrokovalo klizište koje je do sada ugrozilo dvije kuće čiji su zidovi popucali i prijeti im opasnost od potpunog urušavanja. Postoji mogućnost da to klizište ugrozi i zaprijeti glavnoj magistrali prema naselju Solina, kojom svakodnevno saobraćaju hiljade vozila.

  Također, lokalni put prema naselju Badre u potpunosti je zatrpan i blokiran. Prema riječima stanovnika tog područja, “ne primijeti se traka puta – kao da nikada i nije postojao na tom mjestu”.

  Prema njihovim riječima, do sada nije bilo povrijeđenih niti žrtava, iako je klizište direktno ugrozilo više od 60 kuća.

  Većina stanovnika na tom području već je evakuirana, dok neki odvoze i automobile kako bi ih spasili.

  Jedan od stanovnika na tom područja, po imenu Muhamed (65), kazao je kako je ovo najveća prirodna katastrofa koju pamti za svoga života.

  “Ovo je stvarno strašno. Praktično je brdo već došlo do kuća i, ako kiša i dalje bude padala, klizište bi moglo pogoditi sve kuće. Nadamo se da će sve dobro proći i da neće biti velike štete”, rekao je.
  Foto: Anadolijatravnik


  09:54 – Maglaj

  Dva terenska vozila Civilne zaštite jutros oko 8:30 sati uspjela su se probiti kroz tunel i ući u središte Maglaja kako bi dopremili hranu i vodu ugroženom stanovništvu, potvrdio je za Anadoliju Mehmed Bradarić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji je iz Maglaja.

  “Na ulazu u Maglaj uspostavljen je policijski punkt u okviru kojeg djeluje sabirni centar gdje se skuplja hrana, voda i druge potrepštine neophodne za ugroženo stanovništvo. Čamci su i dalje gotovo jedino sredstvo kojim se prohoduje kroz Maglaj. Putem njih se raspoređuju namirnice koje se uspiju dopremiti. Iako je vodostaj u padu, stanje je i dalje veoma teško, jer nema struje”, naglasio je Bradarić.

  Istakao je kako je posebno teško u naselju Nemila, gdje se očekuje da ekipe sa mehanizacijom iza 10 sati konačno probiju nanos te osposobe putnu komunikaciju Zenica – Maglaj, koja je u prekidu od jučer u poslijepodnevnim satima kada se obrušila zemlja i zatrpala ga.

  “Prizor na samom mjestu je strašan. Ogromne količine zemlje su se obrušile, a mještani tvrde kako se pod zemljom nalazi kamion i kola hitne pomoći. Mi smo vidjeli automobil koji je stradao u klizištu, kojem se vide samo registarske oznake Švicarske. Problem je što se jedan dio zemlje ukloni, a tri nova nanosa pojave. Ugrožene su i brojne kuće na koje se naslonila zemlja koja se obrušila”, naveo je Bradarić.


  09:35 – Vogošća

  Stručni timovi općine Vogošća do ranih jutarnjih sati bili su na području klizišta koje je jučer odnijelo osam kuća, a sve porodice čije su kuće stradale, smještene su na sigurno, rekao je za Fenu pomoćnik načelnika Općine Vogošća Kenan Alikadić.

  U toj nesreći nije bilo nikakvih žrtava ili teže povrijeđenih, a sve porodice evakuirane su prije pokretanja klizišta. Svi ljudi s tog područja smješteni su u hotel, a ukazana im je sva potrebna ljekarska pomoć.

  Alikadić ocjenjuje da su još dva klizišta kritična na području te općine – u Dreskovačama i Tihovićima – gdje su stanovnici već obaviješteni o potencijalnoj opasnosti.


  09:24 – BiH

  Prema podacima s vodomjernih stanica automatskog hidrološkog monitoring-sistema Agencije za vodno područje rijeke Save, danas u 08.00 sati, na srednjim i donjim dijelovima slivova vodotoka vodnog područja rijeke Save u FBiH još se bilježi rast vodostaja, dok se na gornjim dijelovima slivova bilježi stagnacija i pad vodostaja.

  Trend rasta vodostaja još se registrira na vodotocima Sava, Spreča, Una i Sana, dok rijeke Bosna, Usora i Sanica stagniraju i blago opadaju. Vrbas je u opadanju.

  Vodostaj Sane u Sanskom Mostu danas iznosi 473 cm u odnosu na jučer kada je iznosio 195 centimetara, vodostaj Une u Bihaću danas je 82 cm u odnosu na jučer kada je bio 53 centimetra.

  Na mjernoj stanici u Zenici vodostaj je opao za blizu 40 centimetara u odnosu na jučerašnji nivo.


  09:15 – Doboj

  Svi đaci smješteni u Domu učenika u Doboju osjećaju se dobro, potvrdio je jutros ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija, koji se od sinoć nalazi u toj ustanovi zajedno sa učenicima.

  U Domu učenika u Doboju nalazi se 109 đaka. Prvi sprat tog objekta je pod vodom, a djeca su smještena na drugom spratu.

  Prema procjeni Mutabdžije, za evakuaciju učenika iz Doma neophodno je blizu 40 čamaca.

  Grad Doboj je pod vodom, visokom i nekoliko metara, od jučer, a nema ni električne energije ni vode.


  09:08 – BiH

  Situacija u Maglaju u vezi sa snabdijevanjem električnom energijom i dalje je nepromijenjena. Cijeli grad je bez napajanja, izjavila je jutros za Fenu glasnogovornica JP Elektroprivreda BiH Midheta Kurspahić, dodajući da je situacija nepromijenjena i u Zavidovićima.

  U Kantonu Sarajevo, na području Općine Ilidža uključene su trafostanice na području Osijeka. Svi kupci su snabdjeveni električnom energijom.

  Na području Općine Vogošća još je bez napajanja blizu 60 kupaca na području sela Kamenica. Na području Ilijaša još je bez napajanja 20-ak kupaca u naselju Gornja Misoča.

  Na području općine Novi Grad bez napajanja električnom energijom je blizu 400 kupaca, uključene su dvije trafostanice: Robot Rajlovac i Reljevo Dvor 2.

  Na području Unsko-sanskog kantona stanje je uglavnom stabilno. Na području Ključa bez napajanja je gotovo 500 kupaca zbog isključenja dalekovoda iz sigurnosnih razloga. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu snabdijevanje je stabilno.

  U Tuzlanskom kantonu bez napona iz preventivnih razloga je i dalje određeni broj dalekovoda i trafoa. Otežano je snabdijevanje u Gračanici, Tuzli, Lukavcu, Živinicama, Srebreniku, Kladnju, Sapni, Čeliću i Teočaku.

  Problemi u napajanju su još na području Travnika i Vlašića.


  08:45 – Doboj

  U bh. entitetu Republika Srpska je uslijed poplava proglašeno vanredno stanje u 15 općina, najteža situacija je u Doboju, Bijeljini i Zvorniku.

  Vanredno stanje je u Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Šekovićima, Bratuncu, Srebrenici, Kotor-Varoši, Modriči, Tesliću, Petrovu, Šamcu, Čelincu, Donjem Žabaru i Prnjavoru.

  Glasnogovornica Civilne zaštite RS-a Branka Klarić potvrdila je jutros da je tokom jučerašnjeg dana na spašavanju u potpuno poplavljenom gradu Doboju bio angažiran Kajakaški klub „Kanjon“ iz Banje Luke sa sedam čamaca, kao i Ronilački klub „Buk“ sa jednim čamcom, a između ostalog, zbrinuli su jednu porodilju.

  Očekivao se sinoć i dolazak raftera iz Bihaća, koji su pritekli u pomoć Dobojlijama.

  Međutim, sve komunikacijske veze s Dobojem su gotovo u prekidu, a veliki broj poziva za evakuaciju pristizao je putem radioveza, dok je blizu 30 porodica u Gornjoj Paklenici čekalo na evakuaciju.


  07:30 – Šamac 

  Rijeka Bosna ulazi u grad Šamac, načelnik Opštine Savo Minić apelira da svi koji mogu, pomognu stanovništvu.

  Kiša neprestano pada, a i rijeka Sava prijeti da pokida nasip koji je postavila Civilna zaštita i izlije se u grad. Cijela opština je pod vodom, građani su bez struje, vode za piće i telefona. Kuće su poplavljene, a voda ulazi i u zgrade.

  Svi bolesnici sa hemodijalize u Šamcu evakuirani su tokom noći, jer je na tom mjestu voda prvo probila.

  “Što je bilo do ljudskog faktora, rađeno je jutros do 5:15 časova. Branili smo nasip, ali je vodena stihija bila jača”, rekao je Srni Minić.

  Prema njegovim riječima, stanje u gradu je haotično.

  Civilna zaštita s čamcima evakuira stanovništvo po gradu i prevozi na sigurno. Na spratu osnovne i srednje škole u Šamcu je prihvatilište za one koji nemaju gdje biti prevezeni.


  07:00 – Doboj

  Na hidrološkoj stanici Doboj, prema procjeni, jutros u 7:00 sati vodostaj iznosi 700 centimetara. Prema informaciji osmatrača iz Doboja, vodostaj je za 30 centimetara manji nego što je bio sinoć i u blagom je opadanju.

  Dobojlije su bez struje i vode, zatvoreni u stanovima i kućama u koje nije prodrla voda, koja je u centru grada bila i nekoliko metara, proveli noć.

  Informacije koje stižu iz tog grada govore da nedostaje čamaca za evakuaciju.


  03:12 – Vlašić

  Na planini Vlašić ne prestaje padati snijeg, a visina snježnog pokrivača trenutno je iznad 80 centimetara.

  Na Vlašiću od sinoć nema struje, pa se hoteli i ostali objekti električnom energijom napajaju pomoću agregata, a vlasnici se sami snalaze i za čišćenje prilaza.

  Problem su i nedovoljno očišćeni putevi, jer je sva mehanizacija prebačena na poplavljena područja.


  02:40 – Sarajevo

  Zbog klizišta u sarajevskom naselju Svrake, do čega je došlo uslijed obilnih padavina, ekipa Crvenog križa Kantona Sarajevo izašla je na teren kako bi pružila pomoć ugroženim građanima.

  Sekretarka Crvenog križa KS-a Enaida Višo bila je noćas u Svrakama zajedno s višenamjenskom terenskom jedinicom te organizacije.

  “Imali smo nekoliko malih intervencija, no nije niko nastradao i sve je zbrinuto”, kazala je Višo.


  02:00 – Bijeljina

  U Bijeljini je u protekla dva dana palo više od 150 litara kiše po metru kvadratnom, navodi se u izvještaju gradske uprave.

  Zbog poplave su presječeni magistralni putevi prema Brčkom, Zvorniku i Ugljeviku, kao i regionalni put kroz Vršane i Novi.

  Prema dosadašnjim podacima, pod vodom je blizu 4.000 kuća.

  U naselju Janja poplavljena su sva domaćinstva, blizu 3.000 kuća i obradive površine, a ta mjesna zajednica je bez struje.

  U Pučilama je, nakon izlijevanja vode iz gradskog kanala Dašnica, poplavljeno blizu 400 domaćinstava, a struje nema ni u tom naselju.

  Blizu 200 kuća poplavljeno je u naselju Amajlije, kao i obradive površine.


  00:28 – Doboj

  Iz Republičke uprave Civilne zaštite saopćeno je da je u Doboju evakuirana većina stanovništva u čije je stambene objekte voda prodrla na drugi sprat, kao i 10 pacijenata i osoblje iz Dijaliznog centra, a na evakuaciju čeka tridesetak porodica u Donjoj Paklenici.

  Na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u Doboju angažirani su članovi i čamci ronilačkih klubova.

  Sve telefonske veze s Dobojem su u prekidu, a Republički operativni centar 121 iz Banje Luke uspijeva uspostaviti vezu s Područnim odjeljenjem Doboj.


  23:50 – Banja Luka

  Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović je nešto prije ponoći uputio poziv građanima koji žive u zoni rijeka Vrbas i Vrbanja, a koji još nisu poplavljeni, da budu na oprezu u toku noći i da na vrijeme izmjeste svoje stvari na više etaže.

  Nivoi Vrbasa i Vrbanje rastu iz sata u sat, kazao je Gavranović, pa je tako, prema njegovim riječima, u banjalučkom naselji Delibašino Selo Vrbas prešao kvotu mjerenja i to je najviši vodostaj te rijeka od kada se na njoj vrše mjerenja.


  23:16 – Žepče

  Naselje Željezno Polje s blizu 5.000 stanovnika, u okolini Žepča, u potpunosti je odsječeno, nema struje ni telekomunikacijskih veza, javlja čitalac Al Jazeere.

  Na tom području aktiviran je veliki broj klizišta, a brojne porodice evakuirane su u osnovnu školu i druge objekte zbog opasnosti od klizišta.


  22:50 – Sarajevo

  Obilne padavine i poplave pogodile su veći dio bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, a situacija je najteža u Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno na području Maglaja.

  Iz Civilne zaštite Federacije poručili su da je stanje u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu nešto bolje nego jučer.

  “Najteža je situacija u Maglaju. Tamo su angažirane oružane snage, snage Civilne zaštite, snage Federalne policijske uprave te čamci rafting klubova”, kazao je pomoćnik direktora federalne Civilne zaštite Mirsad Teskeredžić, dodajući da su sve raspoložive snage trenutno na terenu i da se intenzivno radi na tome da se pomogne ugroženom stanovništvu.


  22:45 – Banja Luka

  Zbog poplava je najteža situacija i dalje u Doboju, teško stanje je i u Modriči, a dodatno se komplicira i u Bijeljini, potvrdila je premijerka bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović, uz napomenu kako njen kabinet neprestano zasjeda i da će zasjedati i tokom noći.

  “Situacija je teška, ali su napravljeni planovi i, ako bude potrebna dodatna evakuacija, nje će i biti. Sve naše zdravstvene ustanove su dobro snabdjevene i spremne da prime pacijente iz ugroženih mjesta, a i druge službe su na nogama i rade mnogo više nego što su uobičajeni ljudski napori”, istakla je Cvijanović.

  Dodala je i kako se večeras grupa ljudi uputila iz Banja Luke privatnim čamcima do Doboja kako bi pomogli jedinicama specijalne policije.

  Izvor: Al Jazeera i agencije

  facebook komentari

  • Alan B’Stard

   Katastrofa Jadne Bosne! Na Ionako jadnu i osiromašenu Bosnu sručiše se teške vode opet po glavama sirotinje, tuga

   • Alan B’Stard

    opleti pesaka do Tirola,polizi par austrijskih bulja i vrati se sa kesom! pozz…

  • Alan B’Stard

   Katastrofa Jadne Bosne! Na Ionako jadnu i osiromašenu Bosnu sručiše se teške vode opet po glavama sirotinje, tuga

   • snouden

    opleti pesaka do Tirola,polizi par austrijskih bulja i vrati se sa kesom! pozz…

  • peppermintt

   Užas, ne mogu ni zamisliti kakve strahote ovi ljudi prolaze 🙁

  • peppermintt

   Bože molim te, daj im snage 🙁

  • peppermintt

   Užas, ne mogu ni zamisliti kakve strahote ovi ljudi prolaze 🙁

  • peppermintt

   Bože molim te, daj im snage 🙁

  • peppermintt

   HRSmoocky, kakvo je stanje kod vas tamo ? Slušam vijesti nimalo dobre, jeza me hvata , ža mi naroda 🙁

   • HRSmoock

    Stanje je…Mokro. Upravo sam se malo ugrejao, išao sam da pomognem kumu da izvuče neki materijal koji je postavio pored potoka koji se uliva u Dunav. Tek ćemo vidjeti gdje će sva ova silna voda da ode. Sa Savom i Drinom će biti užas kad krenu da se izlivaju. Kod Kvota je užas. Doboj i Maglaj pod vodom.

    • cleuna

     Funkcionira li bar opskrba s hranom,vodom,strujom itd…
     Želim ti skore,suhe dane.

     • HRSmoock

      Apsolutno odsustvo koordinacije dodatno pogoršava situaciju. Mediji dodatno šire paniku i unose još veću zabunu. Nadam se da grešim, ali čini mi se da je sve podređeno snimanju “spasilačkih napora” predragog premijera i bulumente oko njega. Posle bitke koplje u trnje…Ali sada se pokazuje hiljadu grešaka, koje ćemo valjda ispraviti.
      Nas (na Balkanu) uvjek iznenade požari, poplave, snjegovi…
      Očigledno se samo u Boga uzdamo :))

      • cleuna

       Jutros sam gledao Vučića gdje spominje 1.280.000 nečega za SDO i posebno podvlači Ljajiću da osigura hranu za stoku,pa sam mislio da bar s tim nema problema.
       Nadam se iskreno da je i s onim “luđakom” Kvotom sve u redu.

      • HRSmoock

       Nadam se da je Kvotonja u redu. Njegov kraj još samo termonuklerani rat nije doživjeo. Evo upravo slušam predviđanja za Vrbas, Drinu, Savu…Biće čupavo slijedećih dana.
       U Srbiji postoje dobri planovi za ovakve katastrofe, ali ova neobjašnjiva neusklađenost izgleda dodatno komplicira stvari. Hvala Bogu da nema više žrtava. I hvala Bogu na normalnim ljudima koji znaju što rade.
       Ovaj Vučić samo diže paniku. Neupotrebljiv lik. Strašno.

      • Juggernaut

       sad će se kvot javit s krova 😀

      • Evo ga, Heroj bez kišobrana 🙂

      • kvot

       Hvala što si me se sjetio…… :))))
       Preživio je stari KVOT i ovo.
       Stanujem u jednoj od tri ulice koje nisu bile pod vodom.
       Dva dana i noć sam bio u čamcu pomažući potopljenim.
       Nas par smo se samoorganizovali i u onaj čamac civilne zaštite,
       na vesla, bez motora. Bacali ljudima vodu, pakete s hranom, dječije pelene i hranu za bebe.

       Rat je ..čkin dim, šta je ovo bilo.

       ______________________________________________________

       Majku svim političarima koji sebi nabijaju rejting na račun jadnog naroda.

       A mi imamo debilnog gradonačelnika. Odlučio je da se oglasi opasnost, tek kada je voda prešla magistralni put i kada je poplavilo prvih 40-50 kuća. Eno ga reklamira se na avazu i kliksu, štetočina.
       Djeca su bila u školama. Ne znam šta bi rekao na sve ovo.
       Samo je sreća što nije bilo više ljudskih žrtava.

      • HRSmoock

       Bio jučer u Bijeljini. Rastur. Ljudi očajni. TV priča je jedno, realnost je nešto drugo. Volio bih da Don vidi šta su plodovi dugogodišnje propagande i marketinga. Važno je da su drugovi ktitori, donatori, mecene i ostali bizMismeni koji su trgovali naftom i sl. robama spremni da pomognu. Sreo sam i jednog dobrotvora, možda ga znaš. “Svratio” je u Doboj na početku, ono…1992. Sad prodaje građevinski materijal. Po povlašćenim cijenama. Mater im…

      • kvot

       SDS-ovci su zavalili izbjeglice ali pravo.
       Podijelili im ’96 državno zemljište da grade kuće,
       a sada im svake godine malo veća voda sve odnese.
       Tako je u Doboju, Modriči, Bijeljini, Prijedoru itd. itd.
       _________________________________________________________________

       Da smo imali nekoga sposobnijeg u Doboju sigurno bi se odbranili.
       Trebalo nam je nekih 500 metara nasipa od 1m do 1,5m visine.
       Ne mogu ja ići dan prije i uzbunjivati ljude i dizati ih da pravimo nasip.
       ___________________________________________________________________
       Neko će i na ovome zaraditi.
       Voda je odnjela sve pisane tragove,
       ALI neko se sjeća svega.

      • Pozdrav Kvote! Drago mi je da te vidim , da si živ i zdrav! Vjerujem da vam nije bilo nimalo lako! Uf

      • kvot

       Ne znam šta bi ti rekao nakon svega.
       Nećemo se dugo oporaviti.

      • Živa glava sve popravlja! Sredit će se sve i prije nego misliš… naravno, ako nas u međuvremenu ne napadnu još veće nedaće

      • srka
      • kvot

       Živ i suv… :)))))
       Bilo je doduše trenutaka i kada sam bio u vodi iznad pasa.
       Imao sam terenskih obaveza i nije bilo vremena za relaksiranje na netu.

       ____________________________________________________________
       Karitas u Doboju radi punom parom.
       Primjetio sam da svaki dan dođe šleper u katoličku crku
       i sve podijele sljedeći dan od 9h do 15h.
       Svaka čast!

      • Juggernaut

       isto kao kad je spašavao ‘zavejanog dečaka’?

      • HRSmoock

       Strašno. Razumjem marketing, ali ovo je gore od malog Jože i priče o svinjskoj glavi. Zaista jadno.

      • Čudo je ovaj Vučić

      • HRSmoock

       Bilmez. Što jučer nisu evakuisali ljude. Užasno kasnimo.

    • peppermintt

     ajde pričaj pričaj, što još ima? Ima li struje vode ? je li prestala kiša ?

     • HRSmoock

      Valjda staje. Kolega je iz Obrenovca. On žena i dijete su kod nas u firmi. Tamo je New Orleans. Biće frke sa strujom i podzemnim vodama. Ali to nije ništa prema frci sa Savom. To će tek da bude gadno. Ja sam na Senjaku, visoko iznad rijeka, ali sinoć je kod komše bilo pet cm vode u podrumu. Podzemna voda se digla.

      Pripreme su najblaže rečeno bile nedovoljne.

      • upravo pogledah video iz obrenovca http://youtu.be/1-bBt2TmkjQ

      • doslovno se voze čamcima po krovu

      • peppermintt

       strava al gledam ljude -mirni, valjda u šoku 🙁

      • Pozdrav Smooče, upravo čitam ovo tvoje javljanje… majkemi gadno! Neka vam je Bog na pomoći…

      • HRSmoock

       Bog i antička pumpa “Vodonoša iz Dragocveta”. Hebeno ne mogu da vjerujem da nijedna nova pumpa ne radi!!! Našao sam prastaru iz osamdesetih u podrumu. Sinoć malo čeprkao i odmah je proradila. Ne kupujte “Bosch” iz Poljske. :))

      • Mi imamo staru ‘Nišku’, eno je radi i dan danas

      • HRSmoock

       Imam dva čamca u Smederevu i jučer sam ih ponudio prijatelju koji radi u policiji. Ranije su postojale civilna zaštita, TO i sl. organi…Ovo sad je rasulo. Spojili su me sa likom iz lokalnog štaba koji je rekao da će me nazvati u utorak ili sredu, ako im budu potrebni? Idem izjutra da ostavim ključeve komši i da čekiram motore. Ne mogu da vjerujem da je nastupilo ovoliko rasulo.

      • Mi ovdje kao imamo Civilnu zaštitu sa vrhovnim komadantmo Jerkom Lijanom, samo ne vidim ikakve koristi od njih!

      • peppermintt

       kako ne možeš , ljudi bez kompetencija su na položajima

      • peppermintt

       je li ti to stigla voda do podruma ?
       ajde gledaj se javit češće

      • Vjerujem da im nije lako! Još gore je čini mi se po Bosni! … Kad ovo sve pogledam, naš vodopropusni brdoviti kamenjar mi je još draži 😉

      • peppermintt

       i u nas bude jada, napose onda di je sloj gline ispod, gledala sam fotke tu iz Širokog di voda izbija iza svakog kamena a na srid polja veliki vodoskok, voda nije mogla u zemlju i izbila vanka, uff

      • da, ima takvih mijesta gdje pod pritiskom podzemna voda izbija na površinu, ali te lokacije se znaju i tu nitko ne gradi nekretnine.. 😉

      • peppermintt

       al ona kuća u klancu u srid korita Ugrovače e ono je zbogom pameti

      • a ona uvijek ‘pliva’… Ugrovača naleti rijetko i obilno (ko ženski orgazam) :)) )

      • peppermintt

       nu ne huli uzalud 😛

       nego stvarno ono je glupost žešća u srid korita rijeke napravit kuću
       svašta

      • HRSmoock

       Danas čujem da ka Ostružnici grade vikendice u koritu rijeke. Tu su i predsjednik Nikolić, onaj krimos Čume Ljubiša Buha i tako još neke face. Mozak :))

      • Uvijek je bilo kako biblijska priča kaže: Mudar čovjek i lud čovjek! Neki kuće grade u koritu, neki u brdu a neki na nebu! 😉

      • HRSmoock

       Zato ja živim isključivo po brdima :)) Lep je Munze, ali u podrumu uvjek voda.

      • HRSmoock

       Stigla “dizelka”. Izvukli vodu sa dvadeset minuta. Zanimljivo je da u zgradi pored nas (četiri stana) niko nije izašao iako imaju vode u podrumu. No, pojavila se komšinica koja je krenula u grad. Dok je ulazila u kola pita nas…”Hoćete još dugo da zvrndate sa tim čudom?” :))
       Sad ćemo da pojedemo roštilj (koji je moja žena svojim prstićima…Kupila ) pa u krpe. Barem je kiša stala.
       P.S. UIz RS stiže još vode…To be continued…

      • peppermintt

       nemoj zezat ? ja ovdi zabrinuta a njoj drnda prodrndalo je po…mal ne rekoh

      • cleuna

       E to.

      • HRSmoock

       To ti je odraz idiotskog otuđenja koje je zavladalo. Evo ti kod nas u firmi, ljudi su se našli jedni drugima, odmah…Bez premišljanja. Ovi do mene su u zgradi koja vrijedi barem dva milijunčića, mermerni pod, a sad će pustiti da im voda ruinira podrume i ulaz. Pitaju koja je služba nadležna :)))

      • peppermintt

       sad će vučko “lično doći s pumpom drndalicom
       e vidiš ,ma ne može čovik grišit duše, ali takvim “nadobudnim ” i triba kakva nevolja ne b li se osvistili, ufff

      • HRSmoock

       Izvini, morao sam da progutam par ćevapa. Nisam stigao da jedem danas. Sad će da stigne pola litra kafe i sve će biti O.K. Sad mi žena priča da su pokupovali svu kiselu i uopće flaširanu vodu. Šta rekoh za paniku…Nego, nije loša komšinica…U kakvom smo fazonu nas trojica, mogli bismo da je napumpamo…Mislim…da to pumpom, ako hoće…

      • peppermintt

       e nemojte joj ni to veselje priuštit nek pati iz inata 😛

      • HRSmoock

       Kad joj dođe do stana, zvaće nas da “drndamo”. :))

      • cleuna

       Spremite vi crijeva za svaki slučaj.

      • HRSmoock

       Naoštre…Spakovana, to sam htio da kažem.

      • haha :)) znači diže vam moral iako vas ‘podjebava’.. napumpajte vi nju za svaki slučaj, da ne bi potonula 🙂

      • HRSmoock

       Ma ko zna gdje to bilo…To ni Dunav ni Sava ne opra. :))

      • haha :)) bolje samo gledat nego svašta dirat

      • Alan B’Stard

       “koja je služba nadležna”? Susjedu su vam izgleda vanzemaljci! S koje planete su?

      • HRSmoock

       Iz Džabaleskustana. Ova “dobra” je neka TV faca na “Pinku”. Elita. Ima raznih ljudi. Dalje niz ulicu živi umirovljeni policijski general, ima jedno 65. Čitav dan skače po kraju, drnda se oko pumpi…A ne mora. Kako radimo, tako nam i ide.

      • Alan B’Stard

       Na pinku viđam samo jeftin gabor!:) A generalu vjerojatno nedostaje ‘akcije’, pošteno od njega što želi pomoći! Želim vam puno uspjeha, vodu nije lako pobijediti ali nije nemoguće

      • okrijepite se za nastavak borbe… a pretpostavljam za stanare te zgrade da su dobili stanove, čuj živcira ih zvuk motora, dabogda im ‘trebalo’

      • HRSmoock

       Ne, to je najsmješnije. Zgrada je nova, znači da su morali da ih iskeširaju. Voda se već sama povlaći, kod njih je to od kanalizacije…Ali da ovako cool danas samo posmatraju. Iskreno, neki bezveznjaci. Sad vidjeh dva džipa u garaži. Jedan je ovaj šminkerski “BMW”.

      • peppermintt

       a vala i iz tog rs-a svaka nevolja oće 😛

      • HRSmoock

       :))

      • peppermintt

       o jadni ljudi 🙁 Noćas nema odmora.
       al moram ovo reć u svem jadu Vučko veli samo mu triba pomoć Rusije Eu komisije i Slovenije
       Golemo je rasteretio Hrvatsku obveze

      • :)) s vidila 🙂

  • peppermintt

   HRSmoocky, kakvo je stanje kod vas tamo ? Slušam vijesti nimalo dobre, jeza me hvata , ža mi naroda 🙁

   • HRSmoock

    Stanje je…Mokro. Upravo sam se malo ugrejao, išao sam da pomognem kumu da izvuče neki materijal koji je postavio pored potoka koji se uliva u Dunav. Tek ćemo vidjeti gdje će sva ova silna voda da ode. Sa Savom i Drinom će biti užas kad krenu da se izlivaju. Kod Kvota je užas. Doboj i Maglaj pod vodom.

    • cleuna

     Funkcionira li bar opskrba s hranom,vodom,strujom itd…
     Želim ti skore,suhe dane.

     • HRSmoock

      Apsolutno odsustvo koordinacije dodatno pogoršava situaciju. Mediji dodatno šire paniku i unose još veću zabunu. Nadam se da grešim, ali čini mi se da je sve podređeno snimanju “spasilačkih napora” predragog premijera i bulumente oko njega. Posle bitke koplje u trnje…Ali sada se pokazuje hiljadu grešaka, koje ćemo valjda ispraviti.
      Nas (na Balkanu) uvjek iznenade požari, poplave, snjegovi…
      Očigledno se samo u Boga uzdamo :))

      • cleuna

       Jutros sam gledao Vučića gdje spominje 1.280.000 nečega za SDO i posebno podvlači Ljajiću da osigura hranu za stoku,pa sam mislio da bar s tim nema problema.
       Nadam se iskreno da je i s onim “luđakom” Kvotom sve u redu.

      • HRSmoock

       Nadam se da je Kvotonja u redu. Njegov kraj još samo termonuklerani rat nije doživjeo. Evo upravo slušam predviđanja za Vrbas, Drinu, Savu…Biće čupavo slijedećih dana.
       U Srbiji postoje dobri planovi za ovakve katastrofe, ali ova neobjašnjiva neusklađenost izgleda dodatno komplicira stvari. Hvala Bogu da nema više žrtava. I hvala Bogu na normalnim ljudima koji znaju što rade.
       Ovaj Vučić samo diže paniku. Neupotrebljiv lik. Strašno.

      • Laktashenko Shumski Shtrumph

       sad će se kvot javit s krova 😀

      • Evo ga, Heroj bez kišobrana 🙂

      • kvot

       Hvala što si me se sjetio…… :))))
       Preživio je stari KVOT i ovo.
       Stanujem u jednoj od tri ulice koje nisu bile pod vodom.
       Dva dana i noć sam bio u čamcu pomažući potopljenim.
       Nas par smo se samoorganizovali i u onaj čamac civilne zaštite,
       na vesla, bez motora. Bacali ljudima vodu, pakete s hranom, dječije pelene i hranu za bebe.

       Rat je ..čkin dim, šta je ovo bilo.

       ______________________________________________________

       Majku svim političarima koji sebi nabijaju rejting na račun jadnog naroda.

       A mi imamo debilnog gradonačelnika. Odlučio je da se oglasi opasnost, tek kada je voda prešla magistralni put i kada je poplavilo prvih 40-50 kuća. Eno ga reklamira se na avazu i kliksu, štetočina.
       Djeca su bila u školama. Ne znam šta bi rekao na sve ovo.
       Samo je sreća što nije bilo više ljudskih žrtava.

      • HRSmoock

       Bio jučer u Bijeljini. Rastur. Ljudi očajni. TV priča je jedno, realnost je nešto drugo. Volio bih da Don vidi šta su plodovi dugogodišnje propagande i marketinga. Važno je da su drugovi ktitori, donatori, mecene i ostali bizMismeni koji su trgovali naftom i sl. robama spremni da pomognu. Sreo sam i jednog dobrotvora, možda ga znaš. “Svratio” je u Doboj na početku, ono…1992. Sad prodaje građevinski materijal. Po povlašćenim cijenama. Mater im…

      • kvot

       SDS-ovci su zavalili izbjeglice ali pravo.
       Podijelili im ’96 državno zemljište da grade kuće,
       a sada im svake godine malo veća voda sve odnese.
       Tako je u Doboju, Modriči, Bijeljini, Prijedoru itd. itd.
       _________________________________________________________________

       Da smo imali nekoga sposobnijeg u Doboju sigurno bi se odbranili.
       Trebalo nam je nekih 500 metara nasipa od 1m do 1,5m visine.
       Ne mogu ja ići dan prije i uzbunjivati ljude i dizati ih da pravimo nasip.
       ___________________________________________________________________
       Neko će i na ovome zaraditi.
       Voda je odnjela sve pisane tragove,
       ALI neko se sjeća svega.

      • Pozdrav Kvote! Drago mi je da te vidim , da si živ i zdrav! Vjerujem da vam nije bilo nimalo lako! Uf

      • kvot

       Ne znam šta bi ti rekao nakon svega.
       Nećemo se dugo oporaviti.

      • Živa glava sve popravlja! Sredit će se sve i prije nego misliš… naravno, ako nas u međuvremenu ne napadnu još veće nedaće

      • srka

       hocete…hocete…Inshallah…braca su tu…

       http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1050/41/original.jpg

       by Srka®

      • kvot

       Živ i suv… :)))))
       Bilo je doduše trenutaka i kada sam bio u vodi iznad pasa.
       Imao sam terenskih obaveza i nije bilo vremena za relaksiranje na netu.

       ____________________________________________________________
       Karitas u Doboju radi punom parom.
       Primjetio sam da svaki dan dođe šleper u katoličku crku
       i sve podijele sljedeći dan od 9h do 15h.
       Svaka čast!

      • Laktashenko Shumski Shtrumph

       isto kao kad je spašavao ‘zavejanog dečaka’?

      • HRSmoock

       Strašno. Razumjem marketing, ali ovo je gore od malog Jože i priče o svinjskoj glavi. Zaista jadno.

      • Čudo je ovaj Vučić

      • HRSmoock

       Bilmez. Što jučer nisu evakuisali ljude. Užasno kasnimo.

    • peppermintt

     ajde pričaj pričaj, što još ima? Ima li struje vode ? je li prestala kiša ?

     • HRSmoock

      Valjda staje. Kolega je iz Obrenovca. On žena i dijete su kod nas u firmi. Tamo je New Orleans. Biće frke sa strujom i podzemnim vodama. Ali to nije ništa prema frci sa Savom. To će tek da bude gadno. Ja sam na Senjaku, visoko iznad rijeka, ali sinoć je kod komše bilo pet cm vode u podrumu. Podzemna voda se digla.

      Pripreme su najblaže rečeno bile nedovoljne.

      • upravo pogledah video iz obrenovca http://youtu.be/1-bBt2TmkjQ

      • doslovno se voze čamcima po krovu

      • peppermintt

       strava al gledam ljude -mirni, valjda u šoku 🙁

      • Pozdrav Smooče, upravo čitam ovo tvoje javljanje… majkemi gadno! Neka vam je Bog na pomoći…

      • HRSmoock

       Bog i antička pumpa “Vodonoša iz Dragocveta”. Hebeno ne mogu da vjerujem da nijedna nova pumpa ne radi!!! Našao sam prastaru iz osamdesetih u podrumu. Sinoć malo čeprkao i odmah je proradila. Ne kupujte “Bosch” iz Poljske. :))

      • Mi imamo staru ‘Nišku’, eno je radi i dan danas

      • HRSmoock

       Imam dva čamca u Smederevu i jučer sam ih ponudio prijatelju koji radi u policiji. Ranije su postojale civilna zaštita, TO i sl. organi…Ovo sad je rasulo. Spojili su me sa likom iz lokalnog štaba koji je rekao da će me nazvati u utorak ili sredu, ako im budu potrebni? Idem izjutra da ostavim ključeve komši i da čekiram motore. Ne mogu da vjerujem da je nastupilo ovoliko rasulo.

      • Mi ovdje kao imamo Civilnu zaštitu sa vrhovnim komadantmo Jerkom Lijanom, samo ne vidim ikakve koristi od njih!

      • peppermintt

       kako ne možeš , ljudi bez kompetencija su na položajima

      • peppermintt

       je li ti to stigla voda do podruma ?
       ajde gledaj se javit češće

      • Vjerujem da im nije lako! Još gore je čini mi se po Bosni! … Kad ovo sve pogledam, naš vodopropusni brdoviti kamenjar mi je još draži 😉

      • peppermintt

       i u nas bude jada, napose onda di je sloj gline ispod, gledala sam fotke tu iz Širokog di voda izbija iza svakog kamena a na srid polja veliki vodoskok, voda nije mogla u zemlju i izbila vanka, uff

      • da, ima takvih mijesta gdje pod pritiskom podzemna voda izbija na površinu, ali te lokacije se znaju i tu nitko ne gradi nekretnine.. 😉

      • peppermintt

       al ona kuća u klancu u srid korita Ugrovače e ono je zbogom pameti

      • a ona uvijek ‘pliva’… Ugrovača naleti rijetko i obilno (ko ženski orgazam) :)) )

      • peppermintt

       nu ne huli uzalud 😛

       nego stvarno ono je glupost žešća u srid korita rijeke napravit kuću
       svašta

      • HRSmoock

       Danas čujem da ka Ostružnici grade vikendice u koritu rijeke. Tu su i predsjednik Nikolić, onaj krimos Čume Ljubiša Buha i tako još neke face. Mozak :))

      • Uvijek je bilo kako biblijska priča kaže: Mudar čovjek i lud čovjek! Neki kuće grade u koritu, neki u brdu a neki na nebu! 😉

      • HRSmoock

       Zato ja živim isključivo po brdima :)) Lep je Munze, ali u podrumu uvjek voda.

      • HRSmoock

       Stigla “dizelka”. Izvukli vodu sa dvadeset minuta. Zanimljivo je da u zgradi pored nas (četiri stana) niko nije izašao iako imaju vode u podrumu. No, pojavila se komšinica koja je krenula u grad. Dok je ulazila u kola pita nas…”Hoćete još dugo da zvrndate sa tim čudom?” :))
       Sad ćemo da pojedemo roštilj (koji je moja žena svojim prstićima…Kupila ) pa u krpe. Barem je kiša stala.
       P.S. UIz RS stiže još vode…To be continued…

      • peppermintt

       nemoj zezat ? ja ovdi zabrinuta a njoj drnda prodrndalo je po…mal ne rekoh

      • cleuna

       E to.

      • HRSmoock

       To ti je odraz idiotskog otuđenja koje je zavladalo. Evo ti kod nas u firmi, ljudi su se našli jedni drugima, odmah…Bez premišljanja. Ovi do mene su u zgradi koja vrijedi barem dva milijunčića, mermerni pod, a sad će pustiti da im voda ruinira podrume i ulaz. Pitaju koja je služba nadležna :)))

      • peppermintt

       sad će vučko “lično doći s pumpom drndalicom
       e vidiš ,ma ne može čovik grišit duše, ali takvim “nadobudnim ” i triba kakva nevolja ne b li se osvistili, ufff

      • HRSmoock

       Izvini, morao sam da progutam par ćevapa. Nisam stigao da jedem danas. Sad će da stigne pola litra kafe i sve će biti O.K. Sad mi žena priča da su pokupovali svu kiselu i uopće flaširanu vodu. Šta rekoh za paniku…Nego, nije loša komšinica…U kakvom smo fazonu nas trojica, mogli bismo da je napumpamo…Mislim…da to pumpom, ako hoće…

      • peppermintt

       e nemojte joj ni to veselje priuštit nek pati iz inata 😛

      • HRSmoock

       Kad joj dođe do stana, zvaće nas da “drndamo”. :))

      • cleuna

       Spremite vi crijeva za svaki slučaj.

      • HRSmoock

       Naoštre…Spakovana, to sam htio da kažem.

      • haha :)) znači diže vam moral iako vas ‘podjebava’.. napumpajte vi nju za svaki slučaj, da ne bi potonula 🙂

      • HRSmoock

       Ma ko zna gdje to bilo…To ni Dunav ni Sava ne opra. :))

      • haha :)) bolje samo gledat nego svašta dirat

      • Alan B’Stard

       “koja je služba nadležna”? Susjedu su vam izgleda vanzemaljci! S koje planete su?

      • HRSmoock

       Iz Džabaleskustana. Ova “dobra” je neka TV faca na “Pinku”. Elita. Ima raznih ljudi. Dalje niz ulicu živi umirovljeni policijski general, ima jedno 65. Čitav dan skače po kraju, drnda se oko pumpi…A ne mora. Kako radimo, tako nam i ide.

      • Alan B’Stard

       Na pinku viđam samo jeftin gabor!:) A generalu vjerojatno nedostaje ‘akcije’, pošteno od njega što želi pomoći! Želim vam puno uspjeha, vodu nije lako pobijediti ali nije nemoguće

      • okrijepite se za nastavak borbe… a pretpostavljam za stanare te zgrade da su dobili stanove, čuj živcira ih zvuk motora, dabogda im ‘trebalo’

      • HRSmoock

       Ne, to je najsmješnije. Zgrada je nova, znači da su morali da ih iskeširaju. Voda se već sama povlaći, kod njih je to od kanalizacije…Ali da ovako cool danas samo posmatraju. Iskreno, neki bezveznjaci. Sad vidjeh dva džipa u garaži. Jedan je ovaj šminkerski “BMW”.

      • peppermintt

       a vala i iz tog rs-a svaka nevolja oće 😛

      • HRSmoock

       :))

      • peppermintt

       o jadni ljudi 🙁 Noćas nema odmora.
       al moram ovo reć u svem jadu Vučko veli samo mu triba pomoć Rusije Eu komisije i Slovenije
       Golemo je rasteretio Hrvatsku obveze

      • :)) s vidila 🙂

  • peppermintt

   Kvote, aj se javi , vijesti s tvog kraja su katastrofallne, je li stigla pomoć ????

   • Kvote, ako vam bilo što treba, pomoći ćemo vam!

    • kvot

     Najgore je prošlo.
     Hvala na podršci bilo koje vrste.
     _______________________________________________

     Napisah gore, Karitas svaki dan pošalje kamion humanitarne pomoći u Doboj.
     Hvala im.
     Šteta što neki ljudi vrše zlouptrebu,
     ali ne želim o tome.

     • Upravo danas neki govore kako se ne zna gdje donirani novac završava.. Drago mi je da je do vas stigla bilo kakva pomoć.. ljudi i ovdje i drugdje su se punim angažirali!

      • kvot

       Mislio sam na one koji idu po tu pomoć i gomilaju zalihe.
       To su oni koji nisu poplavljeni.
       A ljudi koji su poplavljeni nemaju vremena da idu i stoje u redu.
       Oni pokušavaju isušiti stanove ili kuće.

       ____________________________________________________________________________
       Dva dana sam splavario u čamcu i poslije sam dva dana pomagao prijatelju da izbaci sve stvari iz dvosobnog stana. Voda je ulila u sva prizemlja i polovinu prvih spratova. To je 100% šteta u objektima. Nema se šta sačuvati.

       ________________________________________________________________________
       Sada bi podavio sve iz SDS-a i SNSD-a.
       A i novinare koji su se svrstali na jednu ili drugu stranu.
       Mamu im lopovsku. Svađaju se, a ljudi su dovedeni do ruba.
       Sve je nervozno, gladno, sjebano, depresija……
       ____________________________________________________________________

       Ludo zvuči, ali mi je bilo bolje u ratu.

      • Ludo zvuči, ali ti vjerujem sto posto! I suosjećam sa svim žrtvama poplave! kako si ti prošao? Ne mislim samo na materijalne štete, nego na općenito!?

      • kvot

       Ja, bez ikakvih problema.
       Sada malo sumiram i prebirem po glavi sve događaje.
       Teško je gledati svu ovu nesreću oko sebe.
       ___________________________________________________________________

       Ako stignem sutra ću fotografisati i poslati vam fotku da vidite kako radi Karitas u Doboju.

      • Može, pošaljij! … i ne zaboravi se odmorit malo 😉 protekli dani su bili kaos

   • kvot

    Živ i zdrav!
    Ništa ne brini……………… 🙂

    • peppermintt

     lipo a i neće grom u koprive 😛
     ))

  • peppermintt

   Kvote, aj se javi , vijesti s tvog kraja su katastrofallne, je li stigla pomoć ????

   • Kvote, ako vam bilo što treba, pomoći ćemo vam!

    • kvot

     Najgore je prošlo.
     Hvala na podršci bilo koje vrste.
     _______________________________________________

     Napisah gore, Karitas svaki dan pošalje kamion humanitarne pomoći u Doboj.
     Hvala im.
     Šteta što neki ljudi vrše zlouptrebu,
     ali ne želim o tome.

     • Upravo danas neki govore kako se ne zna gdje donirani novac završava.. Drago mi je da je do vas stigla bilo kakva pomoć.. ljudi i ovdje i drugdje su se punim angažirali!

      • kvot

       Mislio sam na one koji idu po tu pomoć i gomilaju zalihe.
       To su oni koji nisu poplavljeni.
       A ljudi koji su poplavljeni nemaju vremena da idu i stoje u redu.
       Oni pokušavaju isušiti stanove ili kuće.

       ____________________________________________________________________________
       Dva dana sam splavario u čamcu i poslije sam dva dana pomagao prijatelju da izbaci sve stvari iz dvosobnog stana. Voda je ulila u sva prizemlja i polovinu prvih spratova. To je 100% šteta u objektima. Nema se šta sačuvati.

       ________________________________________________________________________
       Sada bi podavio sve iz SDS-a i SNSD-a.
       A i novinare koji su se svrstali na jednu ili drugu stranu.
       Mamu im lopovsku. Svađaju se, a ljudi su dovedeni do ruba.
       Sve je nervozno, gladno, sjebano, depresija……
       ____________________________________________________________________

       Ludo zvuči, ali mi je bilo bolje u ratu.

      • Ludo zvuči, ali ti vjerujem sto posto! I suosjećam sa svim žrtvama poplave! kako si ti prošao? Ne mislim samo na materijalne štete, nego na općenito!?

      • kvot

       Ja, bez ikakvih problema.
       Sada malo sumiram i prebirem po glavi sve događaje.
       Teško je gledati svu ovu nesreću oko sebe.
       ___________________________________________________________________

       Ako stignem sutra ću fotografisati i poslati vam fotku da vidite kako radi Karitas u Doboju.

      • Može, pošaljij! … i ne zaboravi se odmorit malo 😉 protekli dani su bili kaos

   • kvot

    Živ i zdrav!
    Ništa ne brini……………… 🙂

    • peppermintt

     lipo a i neće grom u koprive 😛
     ))