Važno je za koju ćete glasovati (osobu)

0

H. Hitrec: Očekujem od Josipovića da zadnjih dana kampanje odjene žensku haljinu

Stisnulo je. Ne mislim na hladnoću koje nema nego na Josipovića. Baš ga je stisnulo. Što kampanja odmiče i izbori domiču, bijeli miševi oko bivšega predsjednika tonu u bezdan potpune odsutnosti inspiracije pa se ničega ne mogu dosjetiti osim već dosadnoga izdajničkog cmizdrenja o Ustavu koji će sve promijeniti i donijeti veselje „jugoslavenskim narodima” (radujte se narodi) a propast Hrvatima i razdrobljenoj Hrvatskoj. Josipović se potpuno izgubio pa počeo lagati sve u šesnaest, misleći da su Hrvati nepismene budale bez računalskih vještina. A kako i inače ima kratke noge, zaključio je valjda da nitko ne će opaziti da su još kraće po onoj – u laži su kratke noge.

Lagao je i do sada, naravno, lagao je da zastupa hrvatske interese, lagao je da prezentira (reprezentira) Hrvatsku i Hrvate premda su i ona (Hrvatska) i oni (Hrvati) odavno razumjeli da bi ih isto dobro kao Josipović zastupali Šešelj i Grobar Nikolić, lagao je u Knesetu, lagao je u Sarajevu, lagao o karakteru Domovinskoga rata, pa laže i o pravim ciljevima svoga Ustava.

Kolinda Grabar KitarovićHoće li ući u drugi krug, ne zna se, ali da će ući u sedmi krug, znam pouzdano.

Svježe laži – prva: da su Poljska i Estonija naglo propupale nakon što su izmijenile Ustav. Reakcija je odmah stigla upravo iz te dvije zemlje, koje se jako čude rečenoj budalaštini. Druga: da ga podržava Zagorska stranka, koja se jako začudila takvoj bedastoći i rekla: Nigdar ni bilo da ni nekak bilo, ali ovo kaj je sad s bogim Ivekom i Zoranom zbilja ni nikad bilo. Z njima smo svi postali bistrički bokci.

Ivo JosipovićU psihomedicini se takve se laži a la Josipović opravdavaju nastupom panike.

Treća laž i nije laž nego samoobmana s košaricom laži koju Josipović pokušava prodati hrvatskoj javnosti, a ona mu se smije. Naime, da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić upravo njega opisao kao poželjnog predsjednika, to jest Josipović se prepoznao u nadbiskupovom pismu koje se javno čitalo po župama.

Budući da sam sklon povjerovati i zadnjem idiotu jer sam beskrajno naivan, nakon prvoga površnog čitanja u drugom sam pozorno analizirao spomenuto pismo u kojemu se govori o grijehu propusta, pokušavajući vidjeti što sam propustio. I doista: Bozanić veli da poželjni predsjednik/predsjednica treba zastupati kršćanske vrjednote. To se svakako odnosi na Josipovića i taj se s pravom prepoznao. Bozanić nadalje kaže da poželjni predsjednik/ica ne bi trebao imati polazište u dokazano pogubnim ideologijama. I tu se Josipović prepoznao jer njegovo polazište nije ni u kakvim ideologijama, nego samo u jednoj, komunističkoj, onoj koja je stajala života i slobode milijun Hrvata – brat bratu. Uz to, Josipović je opazio da Bozanić na prvo mjesto ipak stavlja muškog predsjednika a tek iza kose crte žensku predsjednicu, i to ga je također navelo da se prepozna kao nadbiskupov ljubimac.

Josip Bozanić i Niko KovačNo, analiza teksta pokazuje nešto drugo (neku drugu). Kardinal Bozanić u vrlo dobroj stilističkoj bravuri naglo prelazi iz dugog i napornog pisanja „predsjednik/predsjednica” u kratku imenicu „osoba”. A kako je „osoba” imenica ženskoga roda, tako naoko neprimjetno u preporuci nastavlja pisati i ostale imenice ženskoga roda pa govori o „nositeljici identiteta…širiteljici istine o hrvatskoj prošlosti”. U čemu se Josipović prepoznao /prepoznala.

Očekujem od Josipovića da zadnjih dana kampanje odjene žensku haljinu, oboji kosu u plavo i lupa šakom po stolu, a razni njegovi prijatelji psihijatri i njihovi pacijenti idu za njim i viču: Ide širiteljica, ide nositeljica… Možda mu šarmantna Vesna Teršelič kojoj je pisao program za Documentu (savjest društva) dade savjet kako hodati u štiklama, premda sumnjam da je dotična gospođa svladala tu vještinu jer se u u štiklama teško može plesati kozaračko kolo.

S kim se družiš, takav si

Jedna od najčešćih uzrečica moje majke.

Marko Rakar i Ivo JosipovićNo, da vidimo s kim se to Josipović druži. Osim notornog Jovića koji je zamoljen da se malo smiri, s tim da se vrati na mjesto savjetnika poslije izbora (misle JJ zajednički), znači osim toga jugoslavenskog (velikosrpskog) ideologa, javnost je sa zakašnjenjem ali ipak na vrijeme saznala da oko sada već bivšeg predsjednika tumara cijela bulumenta dobro plaćenih protuhrvatskih tipova koji su upravo u izborno vrijeme vrlo neinteligentno iskočili i počeli vikati: „Ja sam gori od Jovića, Jović je samo britanskosrpska mala poluga, a ja sam balvan! Ništa za Hrvatsku, Hrvatska ni zaboga!”

Ku Klux Klan - Mario RakarJedan od vikača zove se Marko Rakar, koliko sam shvatio član je Josipovićeva izbornog stožera. Stožerni balvan cijeloga stožera (zato Josipoviću i ide u kampanji kako mu već ide, a vodi samo u cenzuriranim anketama koje rade stručnjaci iz Sjeverne Koreje), osoba vrlo pametna i obrazovana. To je onaj balvan koji je za stopostotne vojne invalide, branitelje koji stoluju u Savskoj, izvolio izjaviti da su mračni križari, odjeveni kao Ku Klux Klan. Ne previše upućen naš srednji i mladi naraštaj nije razumio da riječ „križari” ima druge konotacije, ter su pomislili na templare i ivanovce. Nisu se posve prevarili jer su ivanovci imali crne ogrtače s bijelim križem. No, to Rakar i ne zna, naravno,on samo želi uvrijediti hrvatske branitelje jer su spasili Hrvatsku koju on ne može smisliti. A što je s Ku Klux Klanom? Pa ništa, Rakar samo hoće reći da su branitelji rasisti, šovinisti… A imaju li Hrvati kakve veze s Ku Klux Klanom? Imaju!

Dopustite mi da ekstemporiram: pišući nedavno o knjizi Dubravka Horvatića „Pleme Kroatana”, podsjetio sam da su se Kroatan Indijanci zadnji put pod svojim imenom pojavili u javnosti 1958. godine kada su u Sjevernoj Karolini rastjerali skup Ku Klux Klana, što je Amerikance suvremenike upravo šokiralo, pa su u prvoj administrativnoj promjeni – promijenili ime te etničke skupine u neko drugo, ne sjećam se koje (ali postoje podatci).

Nenad Horvat i Ivo JosipovićToliko o tome. Drugi intimus voljenog bivšeg predsjednika zove se dr. Nenad Horvat. Vrlo često hrvatsko prezime, dotično najčešće, ali ima i Srba Horvata pa i Mađara, te Austrijanaca. Taj je dr. psihijatar u Varaždinu i vrlo je vickav, a njegove se doskočice uz salve smijeha prepričavaju na Pantovčaku, u Vladi i u sjedištima projugoslavenskih stranaka (SDP,HNS…itd.) „Ma znate što je sada napisao? Domoljublje na četiri kotača s pogonom na klerofašizam! E jest stavio klip u kotače onih u Savskoj.” „A tko to?”, pitaju dolazeći. „Pa psihijatar Horvat, onaj koji je na blogu ili gdje već napisao da se devedesete ne bi dogodile da je 45. dulje trajala.”

Tako se zabavljaju Josipovićevi bližnji. Nema tu više skrivanja, nema tu više mimikrije, oni se radosno otkrivaju kao neprijatelji i vrlo su ponosni na to. Psihijatar i dalje daje intervjue (na njegovu žalost, objavljena je i fotografija) u kojima očito naklonom novinaru objašnjava da je protiv svakog huliganizma, znači dečki iz Savske su huligani, a tiražne novine tu lakrdiju objavljuju vrlo ozbiljno. Rakar je i dalje u izbornom stožeru. Stožeraš. Josipović se u intimnom drugarskom krugu vjerojatno smije zajedno s ostalima, Rakara drži i dalje, Horvat mu je i dalje intimus. Pa kako ih i ne bi držao kada govore što on misli. Za sebe i za javnost čuva „pristojne” izjavice, fuflja o Ustavu, ako ga novinar pita o srbijanskom veleposlaniku iz afere „Vinodol” – novinar leti s radnog mjesta,u rukama mu je već užareni crveni telefon s Radmanom iz HRT-a. No ako izgubi izbore, a hoće, morat će zahvaliti i svojim savjetnicima koji su trčali pred rudo, konji jedni. Još im samo fali da negdje podsjete kako je Josipović tražio da se poništi zakon o ništetnosti pravnih akata bivše SFRJ i srbijanskih tužilaštava i sudova „jer je hrvatskim braniteljima uskraćeno pravo da dokazuju nevinost pred srbijanskim sudovima”.

Ivo JosipovićTo je „pravo” ipak iskoristio jedan branitelj, Veljko Marić, a znamo kako je završilo. Veljku Mariću želim sretan Božić premda znam da mu ni Božić ne može biti sretan u toj nevolji.

A Hrvatskoj liječničkoj komori želim da se izjasni o psihijatru Horvatu i suspendira ga za vječna vremena. Treba vidjeti kako je on to „liječio” hrvatske branitelje i je li koliko je njih počinilo samoubojstvo nakon njegova tretmana.

***

Elem, drage Hrvatice i Hrvati, ovi predsjednički izbori su puno važniji nego što mnogi od vas misle. Tu se izravno i sudbonosno radi o budućnosti naše domovine, o njezinu opstanku. Poruke iz Josipovićeva kruga su nedvosmislene: rasap Jugoslavije bio je pogrješka, do rata je došlo zbog više loših politika (Milošević, Tuđman…) hrvatski branitelji su fašisti, demokratska RH je nastavak NDH, srpske agresije nije bilo nego se vodio građanski rat, a da bi se sve te grozote ispravile treba vratiti Jugoslaviju u bilo kojem obliku sve dok na miran i uljudan način ne postane velikom Srbijom, treba zdušno raditi na zajedničkom nam srbijanskom drugom Memorandumu, treba Hrvate iseljavati iz Hrvatske a to se najbolje postiže gospodarskom nesrećom koju valja njegovati i ne napadati zbog toga Vladu koja je sada (Milanović) naša i dobro radi na iseljevanju, a prvi korak prema Jugoslaviji (velikoj Srbiji) ima da bude novi Ustav u kojemu Hrvatska ima da se rasturi na pet do sedam komada koje ćemo lakše da gutamo nego celu u komadu.

izbori

Toliko o izborima, jer sljedeća moja rubrika ide nakon izbora na kojima Kolinda Grabar Kitarović pobjeđuje s 58% glasova. Bit će to prva prava i održiva ovostoljetna pobjeda nad jugoslavenskim nacionalizmom i svakovrsnim neprijateljima hrvatske države i naroda. Druga slijedi vrlo brzo.

SRETAN, ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

želi vam, poštovane i poštovani, autor ove rubrike. A nakon Božića ne popustite grijehu propusta, dotično ne propustite glasovati. Nije važno za koga ćete glasovati, to je vaša privatna stvar. Važno je za koju ćete glasovati.

Kirie eleison, iliti hrvatski: Gospodine, smiluj se.

Hrvoje Hitrec/HKV

facebook komentari