Vehabije u BiH regrutiraju mlade: Dođite u džihad u Siriju!

0

Mediji u BiH izvještavaju da je sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji s namjerom da angažiraju “džihadiste” za rat u Siriji u BiH ulaze nelegalno, a regrutiraju vehabije iz BiH, sa Sandžaka i iz Kosova.

Na internetu je osvanula snimka na kojoj trojica muškaraca pozivaju mlade u BiH da im se pridruže u “džihadu na Allahovom putu” u Siriji, odnosno u borbi protiv režima Bashira al-Assada, javlja KIix.

– Pozivam omladinu ovog ummeta da se odazove džihadu na Allahovom putu jer da vam prepričavamo priče koje su došle do naših ušiju o zlostavljanju i silovanju muslimanki zaista bismo mogli satima pričati o tome – kazao je jedan od muškaraca koji je prepričao zlostavljanje muslimana ”u nadi da će ta priča preokrenuti srca muslimana i dovesti ih u džihad na Allahovom putu”.

Mediji u BiH izvještavaju da je sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji, s namjerom da angažiraju “džihadiste” za rat u Siriji, u BiH ulaze nelegalno, a regrutiraju vehabije iz BiH, sa Sandžaka i iz Kosova.

Klix pak piše da je većina “ratnika” iz BiH dio zloglasnog fronta Al-Nusra koji Sjedinjene Američke Države povezuju s terorističkom organizacijom Al-Qai’da.

VLM

facebook komentari