Connect with us

Veleizdajnik stoluje na Pantovčaku!

Published

on

Petokraki Ljigavi Lignjun je mozak ovog Zla. Kriminalac koji je, okruživši se četničkim, udbaškim istomišljenicima na Pantovčaku, uzurpirao instituciju Predsjednika!

Usprkos i unatoč svim vašim težnjama i nastojanjima, ne bi li se tužba Hrvatske protiv srbije za genocid, povukla, te usprkos i unatoč svoj vašoj veleizdajničkoj ljubavi prema agresoru, tj. prema srbiji i srbima, a u isto vrijeme mržnji i gađenju naspram hrvatskog naroda, Hrvatske Države, kojom trenutno i još vrlo kratko vladate, ipak je započet vaš kraj. S, makar djelomičnom, istinom o srbiji kao genocidnom agresoru na Hrvatsku i nas Hrvate, polako, ali sigurno nestajete i vi koji sebe nazivate hrvatskom Vladom, sa sinom udbaškog ubojice koji sebe naziva trećim hrvatskim Predsjednikom, a obični je egzekutor Londona i Beograda.

Petokraki Ljigavi Lignjun je mozak ovog Zla. Kriminalac koji je, okruživši se četničkim, udbaškim istomišljenicima na Pantovčaku, uzurpirao instituciju Predsjednika! Njegova nova „pravda i pravednost” tek je, nadam se i vjerujem, posljednji prikriveni, no tim agresivniji nasrtaj na samosvojnost Hrvatske Države.

Veleizdajnik stoluje na Pantovčaku!

Ništa manje učinkovita nije niti pusičketina, a niti ostala ćirilićna ministarska potrčkala. Jedan do drugog natječu se tko će više i učinkovitije unakaziti, razdrobiti, smrviti i poniziti lice Hrvatske Domaje, a uz svesrdnu vojsku zločinačke Partije koja broji nešto više od četrdesettisuća članova sa svim pederima i njihovim protuhrvatskim udrugama, za koje nema recesije.

Ako ne prije i drugačije, izborima ih treba smaknuti i samim time maknuti i pokopati jednom zauvijek, za svagda.

Veleizdajnik stoluje na Pantovčaku!

I on, kao i pusičketina , boji se istine „kao vrag od tamjana” i pokušava joj izmaći, nastojeći sve relativizirati, izjednačavajući srbijanskog agresora i Hrvatsku Žrtvu, govoreći o građanskom, a ne hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu.

Istina će ih ubiti!

I poradi Njih i Njihovih će pravorijek međunarodnog sudišta, sa svim svojim posljedicama imati smrtni učinak. Iskrenoga srca i radošću razdraganosti djece naše, a poradi njihove budućnosti, želim Im kratku, bolnu i trenutačnu političku smrt.

Veleizdajnik stoluje na Pantovčaku!

Pusičketinu i Veleizdajnika smeta „govor mržnje” … ma, smeta im Hrvatska!

Ukoliko im nije jasno u kojoj će jami završiti, „Kevinoj ili Ćaletovoj”, mogu im samo priopćiti kako će skončati u zajedničkoj, neoznačenoj jami veleizdajnika političke povijesti.

Mržnji su život svoj posvetili, Mržnjom su odgojeni i Mržnju žive!

Kada bi sve laži o broju stradalih srba u Drugom svjetskom ratu, Jasenovcu, Nezavisnoj državi Hrvatskoj i Hrvatskom Domovinskom obrambenom ratu, bile istinite i točne, ne bismo imali koga tužiti, jer niti srbije, a niti srba ne bi bilo.

Kad bi barem…

Jer…

„dok je srca, bit će i Kroacije”

Božidar Alić za dnevno.hr

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Komentar

Bitno mi je oko BiH da postoji čvrsta potpora suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti BiH

Published

on

By

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da neće nuditi rješenja za posrnuli hrvatski koncern Agrokor, čiji su veliki vjerovnici ruske banke, nego pomoći u povezivanju ljudi iz Hrvatske i Rusije kako bi se uklonila “buka u komunikacijskom kanalu”.

Boraveći ovaj tjedan u posjetu Rusiji, Grabar-Kitarović je izjavila kako ne bi željela da Agrokor opterećuje odnose Hrvatske i Rusije te da je spremna posredovati između Sberbanke i hrvatskih institucija koje rješavaju pitanje tog koncerna.

“Ja se ne zavaravam da ja osobno mogu nešto riješiti. Međutim, vidim da postoji buka u komunikacijskom kanalu, da neke stvari nisu jasne ni s ruske ni s hrvatske strane i zato sam se ponudila da spojim ljude koji to rješavaju”, izjavila je predsjednica Grabar-Kitarović u razgovoru za HRT.

“Neću nuditi rješenja jer za to nisam ni ovlaštena niti kompetentna, ali mogu povezivanjem ljudi, prenošenjem poruka ako je to potrebno pomoći u rješavanju ovog pitanja”, dodala je.

Čelnik Sberbanke Herman Gref izjavio je u četvrtak da ponašanje hrvatske vlade u slučaju Agrokora, insolventnog koncerna koji je navodno sedam godina falsificirao svoje financijske izvještaje, narušava prava kreditora i kazao da je o Agrokorovom dugu prema Sberbanci razgovarao i s Grabar-Kitarović.

Gref je istaknuo da Sberbanka s hrvatskom vladom želi postići puno međusobno razumijevanje o Agrokorovu dugu, ali da mjere koje je dosad poduzela hrvatska vlada vrlo ozbiljno ugrožavaju prava kreditora, uključujući Sberbanku.

Grabar-Kitarović je u intervjuu ponovila da Inicijativa triju mora, koju je u Moskvi predstavila ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, nije uperena protiv Rusije.

“Htjela sam to raščistiti, a najbolji način je da nekom date projekte da se iz njih vidi o kakvoj je inicijativi riječ – izgradnji prometne, energetske i digitalne infrastrukture”, rekla je predsjednica govoreći o neformalnoj platformi dvanaest, uglavnom istočnih članica EU-a, koju podupire SAD.

Upitana dijele li njezin stav SAD, baltičke zemlje i Poljska koje su u lošim odnosima s Rusijom, istaknula je da se ne radi o “striktnoj inicijativi” u kojoj članice moraju usuglašavati nekakvu politiku.

“Ako nekim državama ne odgovara suradnja s Rusijom u smislu ulaganja kapitala, na javnim natječajima ne moraju se birati ruski izvođači”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ističe da Hrvatska dijeli politiku EU-a i NATO-a, ali ne može zanemariti ulogu Rusije na jugoistoku Europe, posebno u BiH i Srbiji.

“Vrlo mi je važno da postoji čvrsta potpora suverenitetu, teritorijalnoj cjelovitosti i konstitutivnoj ravnopravnosti sva tri naroda u BiH te da Rusija potiče da se Hrvatska i Srbija približe rješavanju otvorenih pitanja”, istaknula je Grabar-Kitarović.

facebook komentari

Continue Reading

Hrvatska

SDP: Nećemo dići ruke za Zakon o braniteljima

Published

on

By

Premda je saborski Odbor za ratne veterane prije mjesec dana jednoglasno podržao prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima, zastupnici iz redova SDP-a za njega neće glasovati.

U najvećoj opozicijskoj stranci proteklih su mjeseci radili na stručnoj analizi zakona te su, kako kažu, uočili cijeli niz nelogičnosti, pa i nepravilnosti vezano uz brojne odredbe budućeg zakona koji bi se idućeg tjedna trebao naći u saborskim klupama na drugom čitanju, uskoro i na izglasavanju. Osnovne zamjerke, sažete u nekoliko ključnih kritičnih točaka, za Večernji list iznosi Franko Vidović, jedan od istaknutijih hrvatskih branitelja iz redova SDP-a.

Koliko je nezaposlenih?

S obzirom na to da su se nakon izvjesnog vremena promijenile potrebe, pa i starosna dob populacije, dobro je da se počelo s izradom zakona, premda mislim da se to moglo regulirati i izmjenama i dopunama postojećeg. No, kada je već pred nama, treba reći da se prijedlogom zakona broj branitelja povećava, dok se istodobno Registar branitelja zatvara. Evo, 25 godina nakon rata mi nalazimo nove branitelje i to će povećati populaciju za 100, možda i 150 tisuća ljudi. Sada ih je 505 tisuća, a na ovaj način taj će broj otići u nebesa, što će se negativno odraziti i na državni proračun RH – upozorava Franko Vidović.

Nadalje, podsjeća na riječi ministra Medveda kojima je najavio naknade za oko 82 tisuće nezaposlenih hrvatskih branitelja.

– Ako svi ti branitelji prime naknadu za nezaposlene kao što je predviđeno, u tu ćemo svrhu potrošiti milijardu i pol do dvije milijarde kuna više nego što to ministar prezentira u javnosti. Međutim, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, imamo “samo” 19 tisuća nezaposlenih hrvatskih branitelja! Doista ne znam odakle ministru tolika brojka, očito veliča lik i djelo te želi napuhati sposobnosti Plenkovićeve Vlade – kaže Franko Vidović.

Potom je istaknuo da pozdravlja mogućnost da branitelji mogu raditi nakon što odu u mirovinu jer u stvarnosti dobar dio njih i radi “na razne načine pa je u redu da se to na koncu i legalizira”.

U rangu nacionalne izdaje

No, ne pozdravljam uvjete pod kojima ovaj prijedlog zakona to nudi: bez odbijanja i jedne kune od mirovine, branitelj će primati i mirovinu i plaću. Nijedan drugi građanin nema takvu mogućnost i zato bi bilo pošteno da se skine određeni postotak od mirovine, deset posto, što bi bilo primjerenije u odnosu na druge građane, osobito umirovljenike iz sektora rada – kaže.

Ostvare li se ovakve prognoze, iz SDP-a upozoravaju na uzročno-posljedični pad mirovinskog sustava, što bi ugrozilo milijun građana a to je onda, poručuju, u rangu nacionalne izdaje.

Renata Rašović/večernji.hr

facebook komentari

Continue Reading