Pratite nas

Intervju

Božidar Alić: Svima kojima država Hrvatska ne odgovara široke ruke ćemo ponuditi mogućnost trajnog odlaska

Objavljeno

na

Veliki intervju s Božidarom Alićem
 • Gospodine Aliću, u utorak 27. prosinca 2016. imate u Splitu izvedbu svoje monodrame ‘Bez lustracije nema Kroacije’, a ista će biti izvedena 29. prosinca u Sinju. Dogovarate izvedbe i u brojnim drugim mjestima… Što vas potiče na takvu aktivnost?

Domovina nam je u ugrozi. Teško stečena sloboda je na udaru. Rekoh već bezbroj puta kako je 1945. počela okupacija jedine nam domovine, počelo je bjesomučno, mnoštveno i sotonsko klanje Hrvata, sustavno je provođeno  zatiranje svega što naš nacionalni identitet čini prepoznatljivim. O egzodusu, o ranjenoj i iseljenoj Hrvatskoj treba svakodnevno govoriti, takvu ranjenu domovinu treba prigrliti kao protjerano dijete.

Petokraka je sotonistički simbol, poznatiji kao pentagram. Taj znak govori sve o onima koji ga promoviraju, o toj nepismenoj, okupatorskoj rulji i o njihovim unucima… Što reć o Mesiću, Josipoviću, Vesni i Zoranu Pusiću, o lažnim povjesničarima i nadriznanstvenicima Slavku i Ivi Goldsteinu, o lažnom haškom svjedoku Žarku Puhovskom… Taj tip se razumije u sve, od nutricionizma i filozofije pa do aeronautike…

 • Nisu li takvi na posljednjim izborima pali u drugi plan?

Prividno i ni približno koliko bi trebalo. U Hrvatskom državnom saboru sjede hibridne, nedotupave, praznoglave gljive muhare. Uz nekoliko časnih izuzetaka, poput generala Željka Glasnovića, Stiva Culeja, Brune Esih i, naravno, našeg najboljeg i najučinkovitijeg ministra kulture od osnutka moderne hrvatske države, gospodina Zlatka Hasanbegovića. Kad već zborimo o g. Hasanbegoviću izreći ću i nešto što bi moglo zgroziti neke ‘novokomponovane’ lizače katoličkih oltara. On je, iako po vjeroispovijesti musliman, više od mnogih katolika, pravi sljedbenik našeg blaženika i svetca Alojzija Stepinca.

 • Na nedavnom prosvjednom skupu protiv progona poginulih HOS-ovaca i njihova pozdrava ‘Za Dom spremni’ najavili ste osnivanje radikalnog nacionalističkog pokreta. O čemu se radi?

Radi se o političkom pokretu koji će biti oformljen dovoljno dobro, jako i stameno i koji bi lako pobijedio na idućim parlamentarnim izborima. O imenu još razgovaramo, a u igri je nekoliko verzija. Zasad smo blizu tome da ga nazovemo Hrvatski radikalni nacional-katolički pokret. Hrvatce i Hrvati će napokon imati za koga glasovati jer desnice u Hrvatskoj nema… Jedan dio je doslovce rasprodan, a Hrvatska demokratska zajednica, koja je nekoć bila stožerna nacionalna stranka, danas je stranka još uvijek učinkovitih udbaša. To je razvidno po njihovu djelovanju. Pogledajte samo kako maltretiraju Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih ili ratnika Stevu Culeja, gospodu čijom zaslugom su dobili izbore.

 • Znači li to da se kao bivši član odričete HDZ-a?

Na HDZ više ne treba trošiti riječi. Gade mi se jednako kao i ostale stranke i strančice na našoj političkoj sceni.

 • Možda Vam se više sviđa SDP?

Ako me već pitate za SDP, mogu vam iskazati samo moju radost zbog njihove lagane i mučne smrti.

 • Koje su programske smjernice Vašeg pokreta?

Kada dođemo na vlast demokracija će biti moguća jedino Hrvaticama i Hrvatima koji kritički usmjeravaju ovu našu ‘Zvonimirovu lađu’, kao i mi u našem pokretu. Hrvatska je zrela za autokraciju.

 • Autokraciju? Kako to mislite ostvariti?

Tzv. nevladine udruge, ili bolje kazano boljševičke udruge, morat će nestati… Izuzevši Caritas i druge nevladine udruge koje pomažu ljudima s posebnim i ostalim potrebama. Hrvatska će kultura biti uistinu hrvatska, hrvatski novinari uistinu hrvatski, a tim slijedom i svi elektronički i tiskani mediji. Borit ćemo se protiv sotonističke kulture smrti, a zagovarati kulturu života. U tom smislu, kako bih bio do kraja otvoren, najavljujem boljševičkim i jugofašističkim prostitutkama zabranu abortusa, osim posebnih okolnosti, kao što su teške malformacije ploda, životna opasnost po majku i po dijete koje nosi pod srcem…

Sve stranke koje veličaju okupatrorsku partizaniju i krvnika Tita bit će zabranjene, pa tako i crveni pentagram, kao i njihove parole i pozdravi… Lustracija će biti provedena do kosti, do razine amputacije, ako sam dovoljno jasan. Sve što govorim i što namjeravamo provesti jest isključivo za dobrobit našeg hrvatskog puka kako bi naša domovina doista postala Hrvatska Hrvata.

 • Kakav će biti vaš odnos prema manjinama?

Manjine u političkom smislu moramo eliminirati! Neka manjine njeguju svoju kulturu, govor, pismo, baštinu…, ali predstavnici manjina će biti politički Hrvati ili ih u politici biti neće. Nikakva dvojezičnost neće biti dopuštena, da ne govorim o sablazni agresorske ćirilice… Dokinut ćemo Zakon o aboliciji, procesuirat ćemo srpske agresore i ratne zločince i smjestiti ih konačno tamo gdje su odavno trebali biti. Jedno od naših prvih velikih ulaganja bit će u kaznionice i kazneno-popravne domove.

Uvest ćemo i obvezatan vojni rok, po uzoru na Izrael, a bez mogućnosti priziva savjesti.

 • Što biste još mijenjeli u političkom sustavu?

Kad osvojimo dvotrećinsku većinu u Hrvatskom državnom saboru, mijenjat ćemo ne samo ‘hrvatsku’ krivotvorenu boljševičku povijest, već i same ustavne temelje hrvatske državnosti. Jedini i isključivi temelj hrvatske države jest hrvatski obrambeni Domovinski rat. I to treba biti eksplicitno upisano u Ustav.

Uz dvotrećinsku većinu mijenjat ćemo i grb RH. Životinjsko carstvo iznad grba bit će uklonjeno, a prvo polje na grbu bit će bijelo. Bijelo, čisto i nevino kao Kristovo tijelo u svetoj hostiji.

 • Uvijek kada se govori o ‘neispravnom’ grbu s prvim bijelim poljem, spominje se i nepoćudan pozdrav ‘Za dom spremni’?

Starinski hrvatski pozdrav ‘Za dom spremni’ uvodimo kao službeni pozdrav Hrvatske vojske. Taj pozdrav datira od stoljeća sedmog, kada se mi Hrvati svojevoljno pokrstismo i zavjerismo Petrovoj pećini i Svetom Ocu, tj. papi Agatonu, kojem obećasmo kako se nikada nećemo boriti za osvajanje tuđih zemalja, već ćemo uvijek braniti svoj Dom. Ustaše i poglavnik Ante Pavelić koristili su jednu inačicu toga pozdrava… Ali, oni su koristili i hrvatski jezik kojim se i mi služimo, a državna valuta je, kao i danas, bila kuna… Boljševici danas, od svega hrvatskoga, prihvaćaju jedino kune.

 • Kakav bi stav, po Vašem mišljenju, trebala imati Hrvatska prema ulasku Srbije u Europsku uniju?

Ukoliko Srbija ne klekne pred hrvatskom žrtvom i ukoliko, poradi svoje agresije, iskreno i stideći se sebe i svojih djela, ne zamoli za oprost – u EU nikada ući neće!

 • Kakav će biti Vaš odnos prema duhovnim potrebama?

Naša hrvatska kultura vapi, u prvom redu, za radikalnom revizijom povijesti. Lažne, nametnute, obmanjivačke i porobljivačke povijesti. One ‘povijesti’ koja nas baca na koljena, koja u Hrvatima njeguje, razvija i ucijepljuje stogodišnji ropski refleks… Treba nam revizija povijesne znanosti koja nas ponižava i podčinjava, one povijesne znanosti koja nam ne dopušta da se osovimo i ustanemo, da istinski povjerujemo u svoje povijesno pravo na slobodu i državu, da krenemo putem iskonski slobodnog naroda i države, da snažno i uvjereno kliknemo: Hrvatska Hrvatom… Ta perverzna ‘povijest’, i takva povijesna ‘znanost’, izmišljena je i osmišljena upravo zbog toga da drži moj narod u podčinjenosti i ropstvu. Da krvoloke, zločince, izrode i okupatore prikaže spasiteljima, a domoljube i borce za slobodu da prikaže izdajnicima i uzurpatorima, da Hudu jamu prikaže pravdom, a obranu od agresije – zločinom…

 • U monodrami govorite i o manipulacijama oko hrvatskog jezika?

Jugofašisti znaju da je jezik temelj naše samosvojnosti. Oni nikad neće prežaliti vlastite obmane i nametanje tzv. zajedničkog jezika. Hrvatskog – ali srpskog… Treba im poručiti: Kad dođemo na vlast hrvatski jezikoslovci će nam vratiti hrvatski jezik do granice korijenskog pravopisa. To će biti standard jezika, pisanja i uljudbene komunikacije.

 • Za takav zaokret će biti potrebno i novo školstvo?

Posebnu skrb ćemo voditi o usklađivanju školstva s potrebama hrvatskog društva. To nećemo činiti na način koji nam nude lijevo-liberalni bukači, koji nam nude tek prijetvorno i umiveno lice stare jugofašističke obmane. Govore o ‘reformi’ dok nam ispod pulta prodaju podgrijane ideološke tlapnje ofucanih boljševika. Nikakve reforme i napredak za našu djecu nije moguć uz boljševički opsjednute, povijesno islužene i rashodovane kadrove, kakvi su Boris Jokić, Hrvoje Klasić, Neven Budak, Mate Kapović, markovine, jakovine i slični…

 • Kako mislite riješiti složena gospodarska pitanja?

U prvom redu oslobađanjem ogromnih domovinskih potencijala, u gospodarskom i u znanstvenom smislu. Drugim riječima, namjeravamo uključiti zatomljene i začahurene hrvatske intelektualne kapacitete, koji će osmišljavati naučinkovitije i najsvrsishodnije iskorištenje zanemarenih gospodarskih mogućnosti u hrvatskoj državi. Pritom valja zaustaviti korupciju i uvriježenu praksu služenja stranim interesima. Hrvatski stručnjaci i hrvatski gospodarstvenici moraju služiti svojem narodu i hrvatskim nacionalnim interesima. Izdajnici će biti javno žigosani i pravno sankcionirani. Hrvatske komparativne prednosti treba staviti u službu hrvatskog naroda i države.

 • Kako mislite riješiti pitanje siromaštva i društvene nejednakosti?

Socijalu ćemo ukinuti. Besmilene socijalne izdatke ćemo svesti na minimum. Hrvati mogu i moraju živjeti od svojeg rada, a ne od milostinje. Naravno da ćemo brinuti o ljudima s posebnim potrebama, o djeci, o starcima i nemoćnima… Ali, smatramo da posla ima za sve, ponavljam za sve Hrvate u Hrvatskoj ima posla na pretek. Po potrebi ćemo omogućiti i angažman na javnim radovima.

 • Kako biste rješavali pitanja imigranata?

Prema aktualnoj ‘seobi naroda’ valja se postaviti razborito, vodeći uvijek i na prvom mjestu računa o nacionalnim interesima. Smatramo politiku vlade Zorana Milanovića prema tom pitanju potpuno promašenom i izdajničkom. Nažalost slične obmane nam podvaljuje i ministar Vlaho Orepić, koji nastavlja tragom koji mu je utabao njegov ideološki pobratim Ranko Ostojić. Nakon eksplozije terora u Europi malo su utihnuli zagovornici otvorenih vrata. Ne mašu više transparentima dobrodošlice, ali nema sumnje da će uskoro opet negdje uskrsnuti u kakvom projektu podrivanja države. Na nama je spriječiti ih u tome.

Svatko tko ovdje živi  i tko stupi na sveto hrvatsko tlo mora poštivati hrvatska pravila, hrvatsku tradiciju i socijalne norme ovog podneblja i ove države. Svima onima kojim ovo neće odgovarati, široke ruke ćemo pružiti mogućnost trajnog odlaska iz Hrvatske, oduzimajući im po odlasku hrvatsku putovnicu preostala građanska prava u državi Hrvatskoj.

Sve što rekoh, jamčim vam svojim životom. Tako mi Bog pomogao!

Razgovarao: Vjekoslav Magaš

Autorizirao: Božidar Alić

Kamenjar.com

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Intervju

Plenković: Rasprava u Saboru pokazala kritizerstvo bez argumenata

Objavljeno

na

Objavio

U povodu prve godine rada svoje Vlade, premijer Andrej Plenković Hrvatskom je saboru podnio izvješće.

U jednosatnom govoru spomenuo je mnoge probleme s kojima se Vlada susrela u protekloj godini. Oporbeni klubovi žestoko su kritizirali njegov govor.

U razgovoru za HRT premijer Plenković je rekao kako je rasprava u Saboru pokazala jedno kritizerstvo bez argumenata koje nije bilo na razini jedne konstruktivne rasprave. Meni se čini da smo na sva četiri ključna stožerna programa naše vlade odgovorili. Unijeli smo gospodarsku sigurnost, rast i društvenu solidarnost.

Naglasio je činjenicu da nije bilo trećih izbora u manje od 24 mjeseca, a to bi bilo jako loše i za institucije i za političke stranke. S te strane sam jako zadovoljan da su kolege iz HNS-a prepoznali poruku važnosti stabilnosti, koja je bila poruka međunarodnim financijskim, gospodarskim institucijama.

Pogledajte gospodarski rast, smanjenje javnog duga, proračunskog manjka, najnižu stopu nezaposlenosti, najbolju turističku sezonu… Svi pokazatelji idu u pozitivnom smjeru, istaknuo je Plenković.

Govoreći o problemu iseljavanja iz Hrvatske, premijer je rekao kako to nije problem nastao 16. listopada 2016. godine, već problem koji traje već nekoliko godina. Naš je cilj demokratska revitalizacija zemlje i u tom smislu smo poduzeli niz mjera. Sve njih sam pobrojio u godišnjem izvješću pred zastupnicima. Od rodiljnih naknada, porezne reforme, sufinanciranja stambenih kredita.

Sve su to mjere koje idu za demografskom obnovom, a sadržane su u našem programu. One će ići za tim da našim mladim obiteljima stvorimo preduvjete da ostanu u Hrvatskoj, kazao je. Istaknuo je kako je jučer na užem kabinetu Vlade odlučeno da će se pronaći sredstva za svih 2400 zahtjeva koji  su podneseni za stambeno sufinanciranje.

Premijer je istaknuo kako su početkom godine prepoznali probleme u Agrokoru i na njih reagirali na najbolji mogući način. To je kompanija koja je u privatnom vlasništvu i koja je imala velik utjecaj na hrvatsko gospodarstvo. Nismo imali drugog scenarija nego ići s posebnim zakonom koji bi spriječio gospodarski i financijski krah ne samo te kompanije već i kompanija koje su s njom povezane, rekao je. Dodao je i da je to bila politička odluka i jedini mogući politički odabir.

Kolege iz oporbe ne prepoznaju ono što smo učinili i dobili s Lex Agrokorom. Ispadamo kao netko tko je napravio neki potez koji nije bio dobar. Nismo radili populistički, nismo radili napamet. Na nama je bilo da utvrdimo činjenice, a na savjetnicima da pomognu u dogovoru s vjerovnicima kako napraviti  put prema nagodbi i dugoročnoj održivosti kompanije i očuvanju radnih mjesta, istaknuo je Plenković.

Na pitanje je li potrebno utvrditi političku odgovornost kad je u pitanju Agrokor, premijer je kako im je u interesu da se se rasvijetle sve okolnosti koje su dovele do ove situacije u Agrokoru. Hoće li to biti istražno povjerenstvo ili neki drugi način rasprave u Saboru pred nekim saborskim odborom – to je pitanje u vezi kojega smo otvoreni.

Ono što je važno reći je to da samo istražno povjerenstvo regulirano zakonom te da njegov Članak 4 ne ostavlja baš previše mjesta za interpretaciju. Prema mišljenju mnogih pravnih autoriteta ukoliko se pokrene kazneni postupak istražno povjerenstvo prestaje s radom. To ne znači da Vlada i HDZ ne žele da se rasvijetli sve vezano uz Agrokor. Upravo obrnuto, mislim da bi to bilo zdravo za hrvatsko društvo, naglasio je Plenković.

Plenković: Ova godina bila je za Hrvatsku jedna od najizazovnijih nakon Domovinskog rata

facebook komentari

Nastavi čitati

Intervju

Todorićev prvi intervju nakon sloma Agrokora

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić dao je intervju agenciji Bloomberg, kazavši kako vlada sada vodi tvrtku u krivom smjeru.

Ambiciozno širenje Agrokora imalo je smisla gledno iz poslovne perspektive, ustvrdio je Ivica Todorić u intervjuu za Bloomberg, prvom otkad je morao otići sa čela koncerna te poručuje da hrvatska Vlada danas vodi prehrambeni koncern u pogrešnom smjeru.

Todorić ne priznaje bilo kakve strateške greške izuzev nedovoljne komunikacije, ističe Bloomberg. Intervju je vođen elektronskom poštom i naknadnim telefonskim razgovorom.

Todorić tvrdi da bi Agrokorovi planovi, uključujući i najveću akviziciju, onu slovenskog maloprodajnog lanca Mercatora, polučili željene rezultate da je dobio dovoljno vremena da ih provede u djelo.

“Imali smo jasan plan i strategiju”, tvrdi Todorić, osnivač i još uvijek vlasnik prehrambenog koncerna. “No, Vlada nam nije dozvolila da ga provedemo u djelo.”

Agrokor zapošljava 57 tisuća radnika, a njegov portfelj uključuje, između ostalog, proizvođače hrane i energije i softverske kompanije na čitavom području Balkana.

Todorić je izgradio grupu tijekom desetljeća tranzicije Jugoslavije u tržišno gospodarstvo da bi potom prepustio kontrolu nad kompanijom izvanrednoj upravi koju je imenovala hrvatska Vlada kako bi se provelo restrukturiranje i izbjegao potencijalni slom koji bi uzdrmao gospodarstvo cijele regije, piše Bloomberg.

Nekada je bio najbogatiji građanin Hrvatske a danas spočitava sam sebi da nije pravodobno javno reagirao na bojazni investitora.

Vrijednost Agrokorovih obveznica snažno je pala od siječnja jer kreditori nisu bili sigurni kako će konglomerat riješiti problem sedam milijardi dolara duga, nagomilanog radi financiranja poslovnog širenja.

“Moja je najveća odgovornost što nisam bio prisutan u medijima, nisam komentirao ni opovrgavao određene priče koje su objavljivane ili se o njima pričalo”, kaže Todorić. “Nismo imali vremena objašnjavati nekim ljudima što radimo”, dodaje.

S dolaskom izvanredne uprave, Todorić je formalno ostao vlasnik koncerna, ali ne može sudjelovati u odlučivanju o njegovu restrukturiranju niti o poslovnoj strategiji.

Tvrdi da zbivanja nakon njegova odlaska odražavaju “nekompetentnost i bezakonje”. Kaže da razmišlja o tome kako da se suprotstavi Vladi u pitanju ‘lex Agrokora’, posebnog zakona koji je Hrvatska usvojila kako bi stvorila pravni okvir za preuzimanje njegove kompanije.

Mercator je, po njegovim riječima, bio “logična akvizicija gledano iz poslovne perspektive”.

“Rezultat je bilo drugi po veličini maloprodajni lanac u jugoistočnoj Europi, s prihodima od šest milijardi eura i 2.000 trgovina. Morate razumjesti da tako komplicirani i krupni procesi traju”, ističe Todorić.

Iako su početne istrage u travnju razotkrile “moguće nepravilnosti” u Agrokorovim poslovnim knjigama, Todorić je njihove rezultate otklonio kao nastojanja Vlade da “upotrijebi revizore za svoje političke ciljeve”. “Nema sumnje da sam griješio, svatko tko radi griješi, a ja sam radio dan i noć 40 godina kako bih izgradio Agrokor”, napominje.

“Teško je izdvojiti jednu stvar ali u cjelini gledano, postigli smo nevjerojatan uspjeh. Stvorili smo najveću kompaniju u ovom dijelu Europe”, zaključuje Todorić.

facebook komentari

Nastavi čitati