Pratite nas

Razno

Veliki kineski vatrozid blokira Gmail

Objavljeno

na

Googlov mail blokiran je u Kini nakon mjeseci otežanoga rada najvećeg svjetskog pružatelja usluga elektronske pošte, a kineska udruga za borbu protiv cenzure smatra da je za to odgovoran Veliki kineski vatrozid, sofisticirani internetski sustav za cenzuru.

gmail-mobile-07-535x535Od petka su mnoge Gmail adrese na internetu ukinute, objavila je kineska udruga za slobodu govora GreatFire.org, a korisnici kažu da je Gmail bio nedostupan i u ponedjeljak.

“Mislim da vlasti pokušavaju još više ukloniti Google iz Kine i oslabiti njegovo prekomorsko tržište”, kazao je član GreatFire.org-a koji koristi pseudonim.

Googleovi podaci pokazuju snažan pad prometa elektronske pošte iz Kine od petka.

“Provjerili smo i kod nas je sve u redu”, kazao je glasnogovrnik Googlea iz Singapora.

Sve Googlove usluge od lipnja se otežano koriste u Kini.

Kina održava čvrsti nadzor nad internetom.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova kazalo je u ponedjeljak kako ne zna ništa o blokiranju Gmaila.

Hina

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Promo

Osijek: „Tajna uspjeha u biznisu i životu“

Objavljeno

na

Objavio

Začetnik IT industrije, jedan od pionira tog posla u Silicijskoj dolini g. Robert B. Faber na poziv buduće gradonačelnice Osijeka Ivane Šojat drži tribinu pod naslovom: „Tajna uspjeha u biznisu i životu“

Gospodin Faber  dao je svoj doprinos u izradi programa upravljanja Osijekom kojeg će gospođa Ivana Šojat ponuditi biračima.  Dobro mjesto u svijetu za ulaganje je Osijek i glavna teza g. Fabera jeste da osim dobrog proizvoda jednako je važna i vjerodostojnost menadžmenta.

Osijek ispunjava sve uvjete na čelu s gospođom Ivanom Šojat kao gradonačelnicom jer ako ljudi vjeruju svojoj budućoj gradonačelnici, nema te krize koju nije moguće svladati.

Gospodin Faber će prezentirati Osijek u svijetu kao dobro mjesto za ulaganje.

Hvala Ivani Šojat što u svoj i naš Osijek dovodi najbolje, zaključeno je na tribini.

facebook komentari

Nastavi čitati

Razno

BUJICA OBJAVILA URNEBESNI VIDEO: Nekontrolirani smijeh Martine Dalić koji druge televizije nisu smjele pustiti!

Objavljeno

na

Objavio

Pogledajte urnebesni video: Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH, obratila se novinarima u petak povodom krize u Agrokoru, prasnula u smijeh, zaboravila što je htjela reći i tako – nekoliko puta…

Prema navodima iz večerašnje Bujice, Vladina glasnogovornica Sunčana Glavak je nakon ovog neobjašnjivog ispada Martine Dalić zvala okolo televizijske redakcije i tražila da se smiješna snimka potpredsjednice ne pusti u eter. “Nas Sunčana nije nazvala,” rekao je Bujanec i pustio video u Bujici na Z1 i još 9 televizija.

U međuvremenu je samo manji dio zaista smiješnog videa objavljen na tek nekoliko manjih portala, no – Bujica je objavila cijeli orginal. izvrsne kvalitete, pod egidom “Bez komentara”!

Voditelj Bujice nije želio komentirati čudno ponašanje potpredsjednice Vlade pa je za to zamolio psihijatra dr. Hermana Vukušića. Rekao je da mu nije jasno kako će osobe poput Martine Dalić uopće riješiti problem Agrokora, kad im je očigledno – sve smiješno.

facebook komentari

Nastavi čitati