VELIKI POVRATAK HRVATA IZ INOZEMSTVA

5

Dok je svijeta i vijeka, migracije će uvijek postojati, i nikada i nitko ih neće spriječiti!

Jučer su tzv. „mainstream mediji“, „mentalni komunisti i juhosloveni“, „dežurne babe narikače“ i mnogi drugi „došli na svoje“. Jučer su naslovnice „vrištale“ o iseljenim Hrvatima.

Ali, je li to cijela istina?

I društvene mreže su „eksplodirale“ u reklamiranju naslovnica i iseljavanju Hrvata diljem svijeta, a poglavito u Njemačku. Nekakve njemačke statistike su objavile kronologiju zadnjih nekoliko godina o useljenim Hrvatima u Njemačku. Nemam razloga miješati se u te, ipak stare, podatke kao i istinitost ili metodologiju obrade podataka, jer je opće poznata stvar da su Hrvati kroz bližu i dalju povijest odlazili iz Domovine, najviše „trbuhom za kruhom“, a odmah iza toga po broju slijedi „politička emigracija“.

( Bitno je  napomenuti da se zbrajanjem većine tih „statističkih podataka“  i naslova poznatih i nepoznatih autora članaka i demografa dođe do brojke da je samo od Svjetske ekonomske krize iz Hrvatske iselilo najmanje cca 8 – 12 milijuna Hrvata iz Hrvatske. Pametnome dosta.  )

No, pustimo ih neka se „vesele“ starim podatcima jer današnja istina je puno drugačija i ljepša, a komu smeta neka pati jer

Hrvati se vraćaju domu svom!

07. 04. ove godine, nakon objave podataka GRANIČNI PROMET ZA VELJAČU 2017. i „kopanja“ po arhivi, , napisao sam:
__________________

„Sa 100 % sigurnošću TVRDIM da se trend broja iseljenika iz RH drastično smanjio!“

Ne mogu sa 100 % sigurnošću tvrditi, jer to ne može nitko, da je broj iseljavanja Hrvata „prestao“, ali da je trend smanjivanja iseljavanja drastično u padu, mogu!“
( http://kamenjar.com/hrvatska-ide-cuda-se-nastavljaju/ )
__________________

Malo tko je i povjerovao u to. Kasnije su objavljeni podatci za ožujak i opet nevjerica, za travanj isto tako. Nikad mi neće biti jasno zašto „veliki Hrvati“ najviše vole negativne informacije i „podatke“, a u glavu im nikako „ne ulaze“ novi i radosni podatci, nikako. Većina takvih vjeruje samo strancima jer samo oni govore istinu, a jedini u svijetu koji lažu su Hrvati i naš, hrvatski DZS. Malo morgen!

Kako se zbog ISTINE opet moram ponavljati, neka slike pričaju:

  Po podatcima MUP-a, objavljenima na DZS, od veljače do svibnja u RH se dogodila, nakon dugo i predugo godina, pozitivna razlika od  + 197 000 Hrvata!

Dodajmo ovoj informaciji da (neobrađeni) podatci koji će biti objavljeni za lipanj 2017. kažu da je i lipanj zabilježio pozitivnu razliku u iznosu od  cca + 44 000.

197 000 + 44 000 = 241 000

Točnosti radi, pribrojimo ovim brojkama i siječanj 2017. koji je zabilježio negativnu razliku u iznosu od – 68 000.

ZAKLJUČAK: Ukupan granični promet Hrvata u prvih 6 mjeseci 2017. zabilježio je nakon dugo i predugo godina i godina čekanja, (tj. otkad god se vode ovi podatci)k, ŠOKANTNU pozitivnu razliku u iznosu od  + 173 000.

Može li ovo itko demantirati?

Demografi, akademici, docenti, doktori znanosti, „babe narikače“? Itko?

Demantirajte me ili ZAŠUTITE
jer

Hrvati se vraćaju domu svom!

( Tko zna, možda će se „mentalni komunisti i juhosloveni“, „dežurni katastrofičari“, depresivci, destruktivci i ostale  „babe narikače“ dosjetiti serije „Sinovi i prosjaci“ i „argumentirati“ Šunjinim  i Matanovim riječima da „poštenom čoviku ne triba putovnica“. )

P.S.

Kad ovakvim „nevjernim Tomama“ iznesem podatke da je u RH smanjen broj nezaposlenih, odmah se „propnu na stražnje noge“ i „viču“: HZZ samo briše! A „briše“ li samo HZZ osobe iz evidencije ili i upisuje, neka veli Tablica ispod:
Kad istim „nevjernim Tomama“ napišem da u RH raste zaposlenost, opet se još jače „propnu na stražnje noge“ i još jače viču: To nije istina! LAŽU! A lažu li Institucije RH procijenimo sami:
Ako ni ovo nije dovoljno svim „dežurnim katastrofičarima“, tko zna, možda neće ni ova najnovija službena Tablica HZZ-a.

Kako će „dežurni katastrofičari“, destruktivci, …… prihvatiti nešto što je u suprotnosti s njihovim naopakim mentalnim sklopom? Nikako!

Istina boli, a njihova istina sigurno nije da se: Hrvatska gospodarski oporavlja, da je smanjen deficit, da je RH izišla iz procedure prekomjernog manjka (EDP), da raste zaposlenost, da pada nezaposlenost, da imamo stalan i trajan rast BDP-a, da prosječne plaće rastu i nominalno i realno, da je smanjen Javni dug RH, da se Proračun puni dobro, da je preokrenut trend iseljavanja u trend povratka Hrvata, …..

Što god manje argumenata imaju to „jače grizu i napadaju“. Slično kao novi pokušaji bjesomučnog napada na najboljeg Ministra financija RH, g. Zdravka Marića, na čovjeka koji je u cca 15 mjeseci dugoročno uštedio RH nešto manje od 10 milijardi kuna. Ma bravo, „drugovi“! Ali, uzalud vam trud, svirači!

Kad sam se već javno „zakačio“ s kojekakvim „dežurnim katastrofičarima“, idemo još malo.

( Neki se već raduju, jer je na kraju lipnja bilo 169 188 nezaposlenih , a jučer 11.07. 2017. bilo je 171 853 registrirana nezaposlena Hrvata. Ne veselite se prerano jer svakog lipnja dolazi do smanjenja brzine rasta zbog upisanih u evidenciju nezaposlenih iz „neaktivnosti“ nešto više od 3 600 + 2 195 novoupisanih iz „redovitog školovanja“.

Za „nevjernike“ je još porazniji srpanj jer razlog trenutnog povećanja rasta broja nezaposlenih u srpnju je upis cca 6 000 iz „redovitog školovanja“ + dodatni upis iz „neaktivnosti od cca 3 000 Hrvata.

Stoga, gospodo – drugovi „nevjernici i katastrofičari svih boja“, ne radujte se, jer po podatcima HZMO zaposlenost i dalje raste i Hrvatska ide dalje, a komu smeta neka još malo više pati! )

A ništa, „velikim stručnjacima i babama narikačama“ preporučam rubriku: „Crna kronika“ ili neku knjigu ili štivo pok. Dobrice Ćosića jer im je po svim usporedbama i analizama on „najbliži ideološki učitelj“, a nama Hrvatima kojima je stalo do dobrobiti Domovine – ISTINU, pa ma kakva god ona bila.

Ovu i ovakvu istinu donosi i objavljuje samo portal Kamenjar.com jer se ISTINA sadržajno ne uklapa u uređivačku politiku tzv. mainstream medija, ali zanimljivo, ni u uređivačku politiku tzv. „hrvatskih medija“. Zanimljiva je povezanost „ruku pod ruku“ tih lijevo – desnih medija, krajnje zanimljiva kao da su „u rodu“ i imaju iste „dirigente“.

„Stručnjacima laži i obmana“, „dežurnim katastrofičarima“ i ostalim „babama narikačama“ u inat:

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

(Napomena: Sama analiza – reagiranje nastala je kao odgovor svim „destruktivnim snagama“ u RH, te njihovom razuzdanošću u napisima i reakcijama protiv RH u posljednjih nekoliko dana i tjedana. Stoga ovaj članak i nema nekakvu novinarsku vrijednost (po zanatu), već je naglasak na sadržaju koji je svakom dostupan, provjeren i provjerljiv. Pitanje je koliko mjeseci ili godina će „veleuvaženim stručnjacima“ trebati da uopće i spomenu ove brojke, a kamoli da ih obrade. Zato postoji ovaj mali – veliki portal Kamenjar da vas izvijesti točno i argumentirano, a što se nitko u RH ne usudi pisati!

Hvala portalu Kamenjar.com što mi je omogućio da ISTINA izlazi na vidjelo!)

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Dragi Lokas, vaš trud je hvale vrijedan i dobro došao! Iako je STATISTIKA jedna od ,,najkurvanjskijih” disciplina (možeš je okretati kako želiš), želja mi je čuti nešta dobroga i zašto ne bih vjerovao (ne slijepo) u to, kada isto tako nevjerodostojno može biti i ono loše, koje se, to je očigledno, forsira u medijima ! Moj doprinos : moj prvi susjed, mlad čovijek, 30 godina, nakon nepunih godinu dana u Irskoj (od čega sam ga iskreno i argumentirano odgovarao) vratio se definitivno, za sva vremena, kući ! Bio je, probao i shvatio razliku između života i rada ,,vani” i života i rada kući i…hvala Bogu, evo ga gdje pripada!!!

  • Milivoj Lokas

   Poštovani Dusko Besenic, svi smo mi dio statistike i uvijek ovisi je li se njom manipulira ili želi izreći ISTINA! Moja zadaća je pisati istinu pa ma kakva god ona bila, loša ili dobra. Ovog trenutka ona je jako radosna i takva će biti još dugi vremenski period. (y)

   I moje “malo misto” je poznato po emigracijama tijekom prošlosti i kad se bježalo (1958.) a poglavito ’60.-ih i ’70.-ih pa sve do prije nekoliko godina. U mom “malom mistu”, zadnjih nekoliko godina privremeno se odselilo dvije osobe i jedna se vratila, a uskoro će i druga. U stvari nisu se ni odselili već pokušali nekoliko mjeseci zaraditi koji € kao i ja ’80.-ih kad sam bio mladac.

   Svi podatci koje sam naveo su argumentirani, provjereni i provjerljivi u svakom trenutku! (y) 🙂 ( na zadnje Vaše pitanje od prije neki tjedan sam Vam odgovorio u inboks 🙂 )

   • Maks

    Samo naprijed, brojke su neumoljive iako jos premalene.

 • prepri43

  Ne treba bolji dokaz nego velika potražnja po turističnim djelatnicima, koja ovih dana puni sve stupce naših, ali i “regionalnih” novina.Susjedi nam nagovještaju teške dane jer nemamo ne samo konobara,kuharica,sobarica, nego ni drugih visoko stručnih kadrova u turizmu! A nitko od tih katastrofičara ne postavlja pitanje zašto naša mladež ne študira ono što se na tržištu traži?! Svi bi bili puholovci i pupavci! A kad je riječ o susjedima oni tek u budućnosti sanjaju prosječnu plaču od 500eura!(trenutno je oko 300, a naša više nego dvostruko veća).Zato im treba podastrijeti istinite podatke i kad je riječ o iseljavanju! A da vlada vlada i nikako ne pada kako bi oni željeli je na njihovu žalost – istina! Prije nego smijenite Plenkovića nađite nam boljega! A Hrvatska se gradi hoteli obnavljaju i novi niču kao gljive poslije kiše! Klikniti na slike!

  https://uploads.disquscdn.com/images/37f1bba10d110b5c28c9ba934eb8a65c1d4937f9dd8fa9c6ef76ae8c43fb8f6b.jpg
  https://uploads.disquscdn.com/images/cc11be33b7434fd45a3a7a92f174ee8c417914ad3da4974ba9c6b216fa3d8b9d.jpg

  • Milivoj Lokas

   Poštovani “prepri43”, BRAVO!