Velimir Bujanec: Ako nas zapadni susjedi namjerno provociraju, onda im barem možemo dati jednako snažan odgovor

9

Evo rješenja problema sa granicom: SVAKI BROD NA PUTU ZA LUKU KOPER HRVATSKA POGRANIČNA POLICIJA TREBA ZAUSTAVITI I DRŽATI GA DANIMA – PA DA VIDIMO TKO ĆE KOME RADITI GUŽVU I GOSPODARSKU ŠTETU!

Da bismo primjenili ovakvu mjeru prvo treba imati “onu stvar” i nacionalno svjesnu vlast… Iako ne volim Zorana Milanovića, siguran sam da se on ne bi dao ovako ponižavati pred turističku sezonu i da bi uzvratio istom ili sličnom mjerom.

Od aktualne Vlade očekivali smo da je na domaćem terenu barem kada se radi o briselskim pitanjima. Međutim, čak su i tu zakazali! Izgleda da se Merkelica češće čuje sa Beogradom nego Zagrebom, a to dovoljno govori o nečijoj “sposobnosti”… Neka nam prestanu prodavati priče o našim obvezama prema Bruxellesu, gdje su nam prava?!

I Milanovićeva i Oreškovićeva i Plenkovićeva Vlada imale su dovoljno vremena pripremiti se za Schengen – trebalo je na vrijeme uzeti novac iz EU fondova, obučiti ljude i primiti se posla – riješiti ovaj problem i gužve bi danas bile na granici sa Srbijom, na zadovoljstvo svih nas.

Zašto do sada nitko nije radio ništa pitanje je za naše političare, ali ako nas zapadni susjedi namjerno provociraju, onda im barem možemo dati jednako snažan odgovor: hrvatska pogranična policija treba zaustavljati sve brodove na putu za luku Koper, skenirati ih i kontrolirati do zadnjeg milimetra – pa da onda vidimo tko će kome raditi gužve i gospodarsku štetu.

Btw, nemam ništa protiv poštenih Slovenaca, ni njima se neće dati čekati na granici kad krenu u Hrvatsku na more. Kada govorimo o problemima sa službenom Ljubljanom, moramo znati da su tamo na vlasti udbo-ljevičari koji svoj “nacionalizam” dokazuju treniranjem strogoće prema Hrvatima i tako truju međusobne odnose.

> Kolinda Grabar-Kitarović poslala pismo upozorenja europskim čelnicima

facebook komentari

 • kostresh

  interesantno toliko rijesenja od hrvata za sve probleme hrvata samo ih politicari u Republici Hrvatskoj ne prepoznaju. bit ce da rade za neku njihovu, drugu ili drugarsku hrvatsku. ne moju…

 • Ivan Tetkovic

  Njveci krivac za sve ovo sto nam se dogadja na granicama,kao i strah Europljana da izadju iz svojih stanova (kuca) je Merkelica koja je uvezla ISILOVCE u EUROPU.Ovaj zakon dobro je dosao crvenim kmerima iz Slovenije da odlucuju o zivotnom stadardu u Hrvatskoj,ne zaboravimo da su nasi Euro sabornici glasovali za ovaj zakon.

 • Dusko Besenic

  Gledao sam Erjavca dok je “odgovarao” na Pismo naše Predsjednice,upućeno na adresu EU-a, vidio sam odbojno lice osobe ispunjeno zlobom i zavišću,kako pokušava riječima laži opravdati njihovu podlost! Cijeli narod vidi i jasno mu je što slovenski političari (kod njih je na vlasti udbokomunjarska garnitura!) žele učiniti Hrvatskoj,ali Plenković je vezan “pupčanom vrpcom” sa vrhom administracije EU-a i on planira svoju budućnost na teret R Hrvatske i, za njega, nevažnog naroda,pa sam potpuno siguran da će SVE njegove reakcije prema EU biti jako “mekane i nježne”! Veseli me što g.Bujanec objavljuje svoje misli na ovom portalu,jer se nadam da će ta suradnja uroditi još boljim rezultatima.

  • EMINƎM

   ispunjen zlobom ?
   tu se ne radi samo o zlobi nego je riječ o iskonskom zlu koje je zdušno aktivno učesvovalo ’45. s titovim krvolocima partizanima da umore što više hrvatskog življa, veći dio slovenačke političke vrhuške kao i u većini novonastalih zemalja od raspale juge su potomci bandita partizana.
   Hrvatska žeđa za lustracijom, ako kojim slučajem lustracija izostane tada joj nema života.

   • Dusko Besenic

    Je,i udbaško zlo je u pitanju,ali jedino nije dovoljno star pa da je mogao “aktivno učestvovati ’45.”,ali je nedvojbeno slijednik i nositelj takvog mentalnog sklopa!

    • EMINƎM

     ovdije odgovara ona narodna uzrečica, “sve što maca kotila miše lovi”, tj. partizanski okot također, čak je ovaj partizanski podmladak opasniji iz razloga što su školovani i vani 😉

     • Dusko Besenic

      Potpuno se slažem. Kako je išla ona stara kaubojska poslovica: “Samo mrtav Indijanac je dobar Indijanac” :))

 • Dusko Besenic

  Poželio sam nešto napisati na račun Pahora i zlovenskog stava,ali sam odustao,jer je toliko ružno da sam se sam cenzurirao!

 • Bobo Mostarac

  Da, tako treba sa zločestim susedima, a posebno sa Zlovencima!