Pratite nas

Reagiranja

Velimir Bujanec: PALAC GORE I ZA HASU I ZA VASU!

Objavljeno

na

Slažem se sa izjavom Milijana Brkića Večernjaku: “PLOČU HOS-a ŽELE SKINUTI ONI KOJI HRVATSKU NISU ŽELJELI!” Dodao bih: Oni kojima smeta ZDS, na isti je način svojedobno smetalo i uvođenje kune.

Naziv naše valute “zavoljeli” su tek kada su im kunama iz proračuna počeli puniti džepove…

Osim sa Vasom (u ovom slučaju) slažem se naravno – i sa Hasom. Dr. Hasanbegović je lijepo izjavio da za njega ne postoji nikakav ‘slučaj’ ploče u Jasenovcu. “Spomen obilježje poginulim pripadnicima legalne hrvatske ratne postrojbe iz Domovinskog rata ne može biti predmet rasprave – uključujući simbol te postrojbe,” jasan je bio Hasanbegović.

Sada je na potezu premijer Plenković. Pupovac ga zaista ružno ucjenjuje. To nije dopustio Mostu i mnogi vjeruju da neće ni Pupovcu – po cijenu ponovnog ‘preslagivanja’ ili novih izbora. Osim toga, gospodin Plenković u Vladi ima i generale Medveda i Krstičevića s kojima odlično surađuje. Ova Vlada nastavila je i potporu našoj šestorki u Haagu koju su mnogi već zaboravili i unaprijed otpisali.

Sve ovo su razlozi da se držimo zajedno i ne damo ploču HOS-a. Ne želim potpirivati vatru, već apelirati da prevlada razum. Treba početi raditi u interesu djece naših branitelja, a branitelje pustiti na miru. Naročito one koji počivaju u miru.

HOS JE NAŠ PONOS!

(Zamolba: nemojmo sada pljuvati nikoga tko ne da ploču HOS-a – bez obzira iz koje stranke dolazi, nemojmo pljuvati ni one koji još nisu formirali svoj stav – da ih ne izgubimo. Budimo protiv onih koji su bili protiv stvaranja naše države 90-ih i još uvijek rovare!)  Komentirao je Velimir Bujanec.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Ipak se odgađa Noć kazališta

Objavljeno

na

Nakon apela Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) da se Međunarodna manifestacija Noć kazališta ne održi 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, organizator, NS Dubrava, je samo dan nakon toga,  i na svojim službenim stranicama objavio novi datum.

Dakle, ova manifestacija se odgađa i bit će održana 25. studenoga, bez obzira što će se u drugim državama održati onako kako su pravovremeno obavijestili.

To je svakako dobro došao potez organizatora, jer nikako ne bi imalo smisla da se „poklope“ kazališne predstave i sjećanje na dane ponosa i slave!

Međutim, pojedini hrvatski (?) portali su vrlo zločesto reagirali na apel branitelja, zalažući se da se manifestacija ipak održi 18. studenog, samo da se toga dana  što više skrene pozornost s održavanja skupova u Vukovaru i Škabrnji.

To im, srećom,  ovog puta, nije uspjelo.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati