SKANDALOZNO: U Orašju uhićeno desetero Hrvata, pripadnika HVO-a!

40

Sada vidimo koliko je “uspješan” bio posjet hrvatskog premijera i ministra vanjskih poslova Sarajevu i Mostaru!

General Đuro Matuzović, brigadir Ivše Oršulić i još osmero pripadnika HVO-a, uhićeni su jutros u Orašju, temeljem zahtijeva vlasti tzv. Republike Srpske i odvedeni u pritvor, u Sarajevo.

U kuće su im upali kao zadnjim kriminalcima, u 6 sati ujutro i navukli im lisice.

Uhitili su ih s dugim cijevima, pred djecom i cijelim obiteljima…

Osim što su bili pripadnici HVO-a, Matuzović i Oršulić imali su i visoke činove stožernih brigadira u HV-u. General Matuzović je jedan od najzaslužnijih ratnih zapovjednika, zahvaljujući kojem Orašje nije palo u srpske ruke, a sada ga zbog toga sude, navodno, po “zapovjednoj odgovornosti”.

A što rade naši političari?! Premijer i ministar vanjskih poslova tek su se vratili iz Bosne i Hercegovine, obećavali im ulazak u EU i potporu Hrvatima na svim razinama, a oni samo dan kasnije uhićuju naše najbolje ljude!

Na sličan način popušta se i Srbiji, koja stoji iza cijele ove priče. Srami se Zagrebe!

facebook komentari

 • Agromentum

  General Matuzović 1992 g.

  • antifa

   Ovaj na videozapisu nije gen. Matuzović.

   • Agromentum

    OK, mislio sam da je on iz mlađih dana.

    • antifa

     hajde ti nas dvojicu s ova tri upisa izbriši da ne stršimo kao babini zubi 🙂

     unaprijed hvala i lijep dan

 • Agromentum

  Nisu mogli i smjeli pozatvarat’ one koji su napadali i odgovorni za zločine, pa su počeli zatvarat’ one koji su se branili. Orašje su iz taktičkih razloga malobrojni Srbi prije početka rata napustili. Jednu stariju ženu Srpkinju sam viđao na biciklu za vrime rata, nije joj ni dlaka s glave pala. Vjerojatno je primala humanitarnu pomoć kao i svi drugi.

  • pepy

   Hrvati nikako naučiti lekcije iz povijesti doista ne znam kada će mo napokon oči širom otvoriti

 • veki

  Momentalno se počinju osjećati blagotvorne posljedice posjeta velikog “diplomata” Plenkovića Bosni i Hercegovini.

  • pepy

   a podsjeti me nedavno je i Čović bio kod Dodika, jel možda istim poslom jesi informiran

   • antifa

    ne nasjedaj na sarajevsku podvalu
    “Doživotni” predsjednik HDZ BiH jest ovakav i onakav, ni malo mi drag, ali takve optužnice su u pravilu bošnjačke podvale jer da nema HDZ BiH oni bi hrvatsko pitanje u BiH već odavno “riješili”.

    • pepy

     Nije problem sarajkužina meni je ona više nego jasna nego pitam o čemu je razgovarano nedavno na sastanku Dodo-Čova, recimo nije bilo riči o ukidanju nastave na hrvatskome jeziku ono malo preostalih Hrvata u BiH entitetu RS a evo ti podatak o koordinaciji Bošnjaka i Srba , pukovnik Dragomir Keserović pripadnik VRS sastavljao je vještačenja protiv hrvatskih vojnika i ratnih zapovjednika HV i HVO-a , kao sudski vještak a temeljem dokumenata koje mu je dostavilo Tužiteljstvo BiH a koje je do tih dokumenata došlo temeljem sporazuma s RH. U arhivima RH je izgleda non stop poslužen švedski sto….

     • antifa

      Bošnjački sudski vještak protiv hrv. branitelja je “sigurnjak” iz postrojbe mudžahedina. Tako da je i onaj srpski vještak isti produkt samo srpske politike. To je zato što Bošnjaci i Srbi imaju sovje institucije vlasti dok Hrvati u BiH nemaju svoje poluge vlasti niti sudstva pa se drže trepavicama za zrak.

    • Agromentum

     Nije sarajevska podvala.

     • antifa

      misliš da je Čović s Dodikom odlučio o uhićenju ovih 10 hrv. branitelja?
      daj molim te potvrdi mi to i daj mi neku pouzdanu poveznicu, jer ako je tako to je Čovićevo političko samoubojstvo i zadnje što je napravio

     • Agromentum

      Ma ne, mislio sam da se tvoj komentar odnosio na komentatora/komentatoricu “veki”.

     • antifa

      pepy veki • prije 8 sati
      a podsjeti me nedavno je i Čović bio kod Dodika, jel možda istim poslom jesi informiran
      ……………………………………………………………………………………….
      na ovo sam odgovorio

      nesporazum, sve okey

     • pepy

      Postavljam retorička pitanja. Činjenica je kako je nedavno bio sastanak Čovića i Dodika javnost je doznala kako su postigli dogovor o potrebi izmjena ustavnog suda. Time dali na znanje svekolikoj javnosti o partnerskom odnosu “visoke razine ” . A tom sastanku je prethodilo nekoliko iznimno značajnih poteza srpskih vlasti u entiteru rs a na štetu ono malo preostalih Hrvata tamo. Jedan od njih je ukidanje tj zabrana nastave na hrvatskome jeziku, a drugi je izmjena zakona o lokalnoj samoupravi kojom je dokinuta zastupljenost nesrba u tom entitetu.
      O tomu Čovič nije progovorio niti riči.U isto vrime kod nas u Mostaru je temeljem takvoga zakona koji su Srbi ukinuli, recimo dogradonačelnica srpkinja Radmila Komadina. isključivo je na tom mjestu radi svoje nacionalne odrednice. Navodim nju samo kao primjer ima toga na svim razinama. E sada se pitamo zašto ne kritiziramo poteze u entitetu rs na štetu Hrvata i zašto ne uzvratimo jednakim mjerama do povoljnijem rješavanja našega statusa tamo, reciprocitet .

     • antifa

      ispao je nesporazum
      mislio sam da se tvoj upis odnosi na uhićenje 10 hrvatskih branitelja

      ispričavam se

      ovo što si navela je žalosno i sramota za hrv. politiku
      ono malo preostalih Hrvata u RS nitko ne zastupa osim biskupa Komarice

     • Zvonko Jakovljevic

      Je sarajevska podvala.

     • pepy

      Nije tako jednostavno, ne zaboravimo na čiji zahtjev je podignuta optužnica na zahtjev Srba. Bošnjaci naravno s guštom provode taj zahtjev.
      Ponovit ću svoj raniji komentar. razloge za ovakvu aktivnost triba tražiti u nedavnim izjava RH politike o potrebi zaštite Hrvata u BiH. Na cilom području. Srbi odmah aktiviraju optužnicu i time poručuju ne računajte na Posavinu jer će mo vam evo osuditi HVO za agresiju i samim time nemate pravo na nju. A Bošnjaci jedva dočekali , kao prvo iz razloga e evo vam vaših strateških partnera Srba a drugo dok smo mi u agoniji što i kako oni se na miru budu pripremali za sljedeće poteze oko Stoca, Neuma Mostara.

    • Zvonko Jakovljevic

     Čović radi točno ono što je jedino moguće u ovokvoj situaciji, bio nekome drag ili ne.

     • antifa

      nisam ljubitelj dugovječnih i nezamjenjivih predsjednika ovog ili onog, ali u ovom slučaju se slažemo.

 • antifa

  Najave K. G. Kitarović i Plenkovića o ustavnoj reformi u BiH, izbornog zakona i jasne optužbe bošnjačkoj vlasti zbog ugnjetavanja Hrvata nisu dugo čekali sarajevski odgovor.

  Bošnjačka politička elita je postupila po principu “Da se Vlasi ne dosjete”. Naime, da su uhitili Hrvate koje se optužuje za ratni sukob s Bošnjacima sve bi bilo očevidno i jeftino. Ovako, baš sada – nakon 20 godina – sjetili su se uhititi vojni i civilni zapovjedni vrh obrane Orašja i tog dijela Posavine, plus trojicu vojnika optuženih od strane Srba koji su Orašje napali i tijekom rata nad Hrvatima počinili neviđene zločine.

  Na drugoj strani bošnjačko Tužiteljstvo (nema bh Tužiteljstva), već dvadeset godina čeka kad će bošnjački gen. Atif Dudaković umrijeti prirodnom smrću i zato ne diže optužnicu za ubjenog hrv. gen. HVO-a Vladu Šantića iako je general HVO-a uhićen po naredbi i pred očima Atifa Dudakovića zapovjednika bihaćkog ratišta. Do danas nije pronađeno tijelo hrv. generala, niti je Tužiteljstvo našlo shodno uhititi Dudakovića i pored svih navedenih nepobitnih i dokumentiranih činjenica.

  Prvi Bajić, a danas aktualni ćato hrv. državnog Odvjedništva Cvitan, omogućili su bošnjačkom tužiteljstvu neograničeno i selektivno rovarenje po hrv. ratnoj arhivi HVO-a, koja je prenesena u Zagreb. Danas imamo rezultate te antihrvatske suradnje.u jednom smjeru jer nitko od hrv. istražitelja ne istražuje bošnjački ratni arhiv u Sarajevu.

  Plenković tijekom posjete bošnjačkoj vlasti u Sarajevu sigurno nije bio obavješten o nadolazećim uhićenjima jer prije njegove posjete nisu ni bila planirana. Zapravo, Plenković je svojim izjavama o bošnjačkom ugnjetavanju Hrvata izazavao bošnjačku odmazdu i tako ni kriv ni dužan pkorenuo uhićenje hrvatskih branitelja.

  Zna li netko kada je bošnjačko tužiteljstvo, i je li ikada, po zapovijednoj odgovornosti uhitlo nekob bošnjačkog generala i ratnog civilnog zločinca poput npr. bugojanskog Mlaće gospodara života i smriti?

  • pepy

   ovo ti je dokaz dobro koordinirane igre Bošnjaka i Srba, strateški partneri.

   • antifa

    Oni se “naoko” svađaju ali i jednim i drugim odgovara dvodjelna podjela BiH u kojoj su Hrvati mrtvo slovo na papiru.

    Ako bi Dodik Bošnjacima vratio dio istočne Bosne sa Srebrenicom, koliko sutra Bošnjaci i Srbi ukrižali bi svoje ruke i zaigrali bratsko Kozaračko kolo.

    • pepy

     točno, ali budimo realni bošnjačka politika a i narod su ustrajni u povratku a nas naši koče pričom svih ovih godina te o izdaji posavine, te o dogovoru o zamjenama teritorija, a sad nakon ovoliko godina ljudi jesu većinom svoj život realizirani negdi daleko sad vele pa čemu kvariti ” partnerske odnose ” s Srbima kada se nitko ionako ne želi vratiti u naš dio entiteta rs

     • antifa

      Slika o povratku nije tako jednodimenzionalna kao što su je mediji stvorili. Optrukcije su puno dobulje i prikrivenije.

      Što se tiče “izdaja” i “trgovanja” to je sarajevska kuhinja koja se poradi međusobnog dijeljenja Hrvata više brine o navodnoj “izdaji” Posavine nego li o stvarnoj izdaji Srebrenice. U toj nečasnoj raboti zdušno im pomažu tzv. Hrvati koji su politički plaćenici Lagumdžijinog SDP-a i Komšićevog DF-a, a mentalno su “Bosanci” i katolici jer im je nacionalna svijest zautcana nepismenost.

      Uzmi za primjer dio tzv. franjevaca koji su daidže i politički Bošnjaci ili Bosanci.

     • srka

      Uffff što se nalupeta!?
      by Srka®

     • Agromentum

      Ne odgovara ti što je napisao. Možda nisi razumio, ako ti treba na German language, no problem.

     • srka

      Ma razumijem na što aludira…a’l Agro on ga ucrnija…da gore ne moze biti…a nije sve tako crno.
      by Srka®

     • antifa

      može se meni lupati do mile volje kad imam takvo ko(l)rektora kao što si ti.
      srki, srki….

      Dabogda ti Hrvati ovim postojećim Izbornim zakonom iglasovali Fikreta Abdića za bošnjačkog člana Presjedništva BiH. To ti isto dođe kao što su Bošnjaci dva puta maksuz u inat Hrvatima učinili s ljiljanskim Sejdom Komšićem.

      Ća bi falilo kad bi malo donja mahala gornju jahala. Čisto poradi bh doprinosa Kamasutri.

    • srka

     Daj ne mlati bez veze!
     Uhvati se ti u kolo sa četnicima!
     by Srka®

  • Malleus_Haereticorum

   Da, nedvojbeno je tu riječ o protuhrvatskoj djelatnosti podpomognutoj od strane nekih hrvatski političara i dužnostnika. Tragikomično je to što se na zaista groteskni način obistinjuje „izum“ Alije Izetbegovića: „Stjepane, daj mi Kljujića“. Tim svojim monumentalnim lapsusom Alija je zapravo odkrio esenciju bošnjačko-muslimanske politike–tražiti od Hrvata da mu daju nekakve druge Hrvate koji zapravo ne će biti Hrvati.

 • Omnes Omnibus

  Diplomata od formata na djelu. Briljantna karijera se nastavlja.

  • pepy

   Ne mislim da je ovaj događaj na bilo koji način njegovo djelo. Naprotiv, ovo je perfidna politika Srba i Bošnjaka na račun Hrvata.
   žele zapravo pokazati što nam možete imamo vas u šahu.

   • Omnes Omnibus

    I imaju dok su na vlasti politicari koji nemaju koncept nacionalnih interesa