Pratite nas

Pregled

VIDEO! Ante Prkačin u Bujici: 22. lipnja slavi se čopor odrpanaca!

Objavljeno

na

“Kristina Ikić-Baniček vjeruje u to što govori, da je staviš na detektor laži – prošla bi, ali ne shvaća da je u zabludi,” izjavio je general Prkačin i dodao: “Godine 1941. dogodila se srpsko-četnička pobuna gora nego ’91! Nije to bio nikakav ‘antifašistički’ ustanak!”

Ante Prkačin, ratni načelnik Stožera HOS-a, gostovao je u Bujici Z1 televizije, dan nakon što su se na samo 80-ak kilometara zračne linije prezentirale dvije različite Hrvatske. Dok je jedna komemorirala žrtve zvjerskog partizanskog zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima u jami Jazovka na Žumberku, druga je u šumi Brezovica pokraj Siska slavila one koji su ih ubijali. Isti dan, na tzv. Trgu maršala Tita u Zagrebu održan je dernek u čast jugoslavenskog komunističkog diktatora.

LALIĆ I KAPOVIĆ NISU DOSTOJNI NASLJEDNICI DALMATINSKIH PARTIZANA!

Ante Prkačin u Bujici je objasnio zašto smatra da je 22. lipnja prijevara i ne treba biti državni praznik. Osvrnuo se i na Matu Kapovića koji se nije usudio sučeliti s njim u Bujici, iako se tijekom nedavnog nastupa na jednom radiju žalio da drugi dobivaju prostor, a on ne. Ranije su sučeljavanje s Prkačinom i njegovim argumentima odbili Dražen Lalić, ali i Hrvoje Klasić, te kako je rekao Bujanec – “tatek i sinek” Goldstein.

“Lalić i ja pristojno se pozdravimo kada se vidimo. Ne znam jel’ poznajem Kapovića. Stvarno mi je žao što nije došao. Kad oni čovjeku kojeg pristojno pozdrave i o kojem dobro misle neće doći, znači da loše misle o svome znanju i činjenicama kojima mogu zamagljivati oči drugim ljudima, ali kada sam ja tu – to očito ne prolazi. Ne mislim da su se hrvatski partizani borili gdje treba i kako treba. Oni su bili potpuno krivo usmjereni. Ali to je bila hrabra hrvatska vojska. Pa ovi danas nisu dostojni nasljednici 2. i 9. dalmatinske brigade. Rekao sam da je Crna legija najvrednija hrvatska postrojba kroz povijest, pa su skočili na mene da sam nacionalist. Onda sam im lijepo objasnio kakav sam ja to nacionalist. Nisam nacionalist zbog hvaljenja Crne legije, nego zato što sam rekao da sam jednako ponosan na hrabrost Crne legije i junaštvo Druge i Devete dalmatinske brigade koje su se potpuno pogrešno i krivo borile, ali junački. Imali su brate, onu stvar! Na Sutjesci je poginulo 7.222 partizana, po njihovim statistikama, a od toga 4.300 Hrvata Dalmatinaca. Ovi danas nisu nikakvi njihovi nasljednici! Ja se trudim koliko mogu biti Francetićev nasljednik! To mi je životna želja i cilj… Biti nasljednik Jure Francetića. Ali oni, bogami, nisu nasljednici pogrešno vođenih, ali hrabrih dalmatinskih partizana!”

PROSVJEDNICI SLAVE TITA I PRIZNAJU: “FALI NAM JUGOSLAVIJA!”

Kamere Bujice, osim na Jazovci i u Brezovici, na ‘Dan antifašističke borbe’ bile su i u Zagrebu gdje se slavilo Tita i komunističku Jugoslaviju. Na pitanje fali li vam Jugoslavija, jedan prosvjednik u kameru odgovara: “Kako da ne!”, a drugi: “Svakako da fali!”

Došao sam ovde jer slavimo ‘Dan narodnooslobodilačke borbe’ – kaže stariji gospodin, a mladić sa dvije komunističke zastave na tečnom zagorskom dijalektu objašnjava: – Došel sam tu da podržim skup, ne dam trg, kaj bum drugo?! Imam dvajestdve lete, za vreme Tita je bilo puno bolje nek denes. Denes su imperijalisti se razjebali, a kaj da vam drugo velim?!

“Došao sam da branimo Trg maršala Tita,” kaže jedan prosvjednik, a drugi koji je predstavlja kao ‘Zagrepčanin’ na ekavici kaže: “U toj je borbi Titova uloga bila nemerljiva! Nemerljiva! Tito je bio super i takvog vođu više nećete videti!”

Ispred HNK, u samom središtu Zagreba nosile su se zastave komunističke internacionale, hrvatske i jugoslavenske zastave sa petokrakama, kape JNA, majice Che Guevare, Tita, one sa oznakama CCCP… Vilim Matula je sa nabrijanom starijom gospođom urlao “Tito, Tito…”  a pjevalo se i ‘E viva komunizma’ te “Po šumama i gorama…” Skupu za Tita nazočili su Drago Pilsel, Zoran Pusić, Dražen Lalić, Nenad Puhovski, Hrvoje Klasić, Ladislav Tomičić i drugi korisnici hrvatskog državnog proračuna…

ČOPOR ODRPANACA I POBUNA GORA OD SRPSKE ’91.

U Brezovici kod Siska kamere Bujice također su zabilježile jugoslavenske zastave plavi bijeli crven sa zvijezdom petokrakom, kakve su napadale Vukovar, iako je riječ o okupljanju pod državnim pokroviteljstvom na kojem je HV čak dijelio grah. U govoru mržnje prednjačila je SDP-ova gradonačelnica Siska, notorna Kristina Ikić-Baniček, koju, kako je rečeno u emisiji, u Sisku nazivaju ‘Crvena vještica’, a izbore dobiva zahvaljujući ponajprije glasovima bivših srpskih pobunjenika i tzv. Hrvata koji su se do 1990. izjašnjavali ‘Jugoslavenima’. Baniček je napala Jakova Sedlara za “revizionizam”, ali i sve ostale “falsifikatore povijesti”…

“Kada je čuješ što govori, dođe ti da je zamrziš, a to nije lijepo… Ova žena s istim žarom iznosi laži kao ja istinu! Nije si dala truda da prelista literaturu i vidi o čemu se zapravo radi. Stavi je na detektor laži i nećeš je uhvatiti jer je uvjerena da govori istinu,“ rekao je Prkačin i dodao: “Ti što su se ‘pobunili’ u Brezovici, to je čopor odrpanaca! Grupa ‘entuzijasta’ koji su probali dići neku prugu u zrak, pa su napali neko poglavarstvo, ništa nisu učinili, kasnije su se priključili pobunjenim Srbima da s njima ruše Hrvatsku! ‘Dan antifašističke borbe’ je dan najvećeg razdora u hrvatskom narodu. U Hrvatskoj su neredi počeli prije 22. lipnja, već 07. travnja, prije proglašenja NDH, postrojba jugoslavenske vojske ‘Dušan Silni’ kod Bjelovara je ubila hrvatske seljake. Srspki monarhisti i četnici dizali su ‘ustanak’ od Bosne preko Like do Sjeverne Dalmacije… I ‘antifašisti’ sada to slave… U ustanku kod Srba nije bilo niti jednog Hrvata, pa Srbi nam se zato i rugaju, slavili smo taj ‘ustanak’, a vođe sve srpski vojvode… To je bila četnička pobuna gora nego ona ’91!“

Kristini Ikić – Baniček u Bujici je odgovorio i redatelj Jakov Sedlar: “To su antifašisti po profesiji, ne po stavu! Ne mogu mi oprostiti jer sam postavio pitanje Jasenovca nakon ’45, ali to se  ne može oboriti, tamo su ljudi ubijani i poslije rata i nadam se da će doći do povijesne istine! Njezin govor je govor mržnje, ona govori laži, prošle godine imao sam pet filmova, jedan i o Ani Frank… To je stari komunistički boljševički način kako prokazati i optužiti ljude bez ikakvog dokaza…”

Nadovezao se i Prkačin: – Gdje god se u Sloveniji počelo istraživati Brozove zločine, pronađeni su kosturi. Bogami, oko Jasenovca se kopa, a ništa nije pronađeno, osim ustaša i Čerkeza!

GOLDSTEIN JE LOŠ ČOVJEK, A KLASIĆ IMA MALU PAMET!

22.lipnja zapravo označava datum kada je Njemačka napala bivši Sovjetski savez čime je prestao vrijediti nacističko-komunistički pakt.

“Komunisti su apsolutno ustali na mig iz Moskve. Pa Njemačka je napala Poljsku 01. rujna 1939. godine, sedam dana nakon što je potpisan sporazum Ribbentrop-Molotov. Poljska je kapitulirala 18. rujna, a dan prije kapitulacije s istočne strane napao ju je Staljin, još bešćutnije! Broz je nešto kasnije, kada je postao generalnim sekretarom KPJ u listopadu ’40. godine, pisao hvalospjeve o tom ‘sretnom događaju za 200 milijuna bratskih naroda’, hvalio je komunističko-nacistički pakt! Goldstein to sigurno zna, no on je toliko loš i pokvaren čovjek da šuti o tome. Jer, dobar čovjek to ne može znati, a da priča to što priča… Klasić ne zna, on ima malu pamet, dok za Kapovića vjerujem da ne zna. On meni izgleda hrvatski čestit, iako u zabludi…“

Prkačin kritika nije lišio ni poglavnika Nezavisne Države Hrvatske.

“Paveliću su se posložile okolnosti, bio je iznimno obrazovan, ali do zla Boga netalentiran, Bleiburg se mogao izbjeći da je na čelu Hrvatske bio drugi čovjek!“

PRKAČIN PROTIV REFERENDUMA O TITU, PORUČIO BANDIĆU: “NESRETNI MILE, NE PETLJAJ SE U ONO ŠTO NE ZNAŠ!”

Gost Bujice u svom je stilu komentirao Bandićeve spinove o referendumu o nazivu Trga maršala Tita u Zagrebu.

“Daj mi Bandića nekako na vezu ne bi li on konačno do pameti doš’o! Nesretni Mile, ne petljaj se u ono što ne znaš! Referendum je ludost, ne mogu kumice i tetke odlučivati o tome! Pa o Titu ne znaju sve ni sveučilišni profesori! To je kao da Amerikanci naprave referendum o tome hoće li staviti neku cjevčicu na svemirski bord za Mars ili ne… Dosta je Bandiću klošarluka i skidanja ploča s mrtvih konja! Tito je sedam svojih prethodnika na mjestu generalnog sekretara KPJ u Moskvi teško optužio, svi su postrijeljani, teško je optužio i svoje dvije bivše žene… Zašto je u bivšoj Jugoslaviji poginulo milijun i 50 tisuća ljudi, a u Bugarskoj samo 20 tisuća, a imali smo sličan broj stanovnika?! Zato što Tita nije bilo briga za žrtve, ni Hrvate, ni Srbe, ni sve ostale, on je bio internacionalist i hohštapler, ali prije svega jedno veliko zlo i zato ne smije imati trg nigdje, a kamo li u Zagrebu.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Kolinda Grabar-Kitarović pisala Kavazoviću: I dalje ostajem pri izrečenim stavovima

Objavljeno

na

Objavio

U pismu se predsjednica Grabar-Kitarović zahvaljuje na upućenom pismu, uvažavanju i iskrenim riječima, ali i dalje ostaje pri izrečenim stavovima.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazoviću, kao odgovor na njegova dva ranije upućena pisma, te poručila kako “i dalje ostaje pri izrečenim stavovima”.

Kavazović je od Grabar-Kitarović tražio da pojasni javno izrečene tvrdnje o tisućama dobrovoljaca koji se sa sirijskog ratišta vraćaju u Bosnu i Hercegovinu, ali i o radikalizaciji islama u toj državi.

U pismu se predsjednica Grabar-Kitarović zahvaljuje na upućenom pismu, uvažavanju i iskrenim riječima, ali i dalje ostaje pri izrečenim stavovima.

Kavazović je u izjavi za agenciju MINA izrazio zahvalnost Grabar-Kitarović na odgovoru ističući kako se s njom slaže da je “iskrena komunikacija najbolji put da se otklone bilo koje i bilo kakve dvojbe koje bi mogle naštetiti odnosima država i naroda kojima pripadamo”.

On je u posljednjem pismu od predsjednice Hrvatske i drugih organa i dužnosnika te zemlje tražio da “prestanu sa zlonamjernom kampanjom koja za cilj ima diskreditovanje Bošnjaka i sijanje straha od njihovog prisustva u Europi”.

Također je zatražio od predsjednice Hrvatske da, radi očuvanja dobrosusjedskih odnosa, pojasni dokaze na osnovu kojih iznosi tvrdnje o tome da su muslimani u Bosni i Hercegovini i okruženju opasnost po Hrvatsku i Europu.

Prethodno je hrvatska predsjednica izjavila kako “retorika koja stiže iz Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj nije zdrava i prijateljska” nakon što je hrvatska obavještajna agencija objavila podatke o “prijetnji islamskog radikalizma u regiji”.

“U posljednje vrijeme primjećujem retoriku protiv Hrvatske, pa i protivljenje Pelješkom mostu, koji nikako ne može ugroziti Bosnu i Hercegovinu”, rekla je Grabar-Kitarović novinarima.

Bošnjački dužnosnici u Bosni i Hercegovini protive se tomu da se gradnja Pelješkog mosta počne prije nego dvije susjedne zemlje riješe granicu na moru.

“Ta retorika nije zdrava, nije dobra, jer su Bosna i Hercegovina i Hrvatska orijentirane jedna na drugu”, dodala je hrvatska predsjednica.

Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija u izvješću objavljenom ranije navodi da se s područja hrvatskog jugoistočnog susjedstva ISIL-u priključilo gotovo 1.000 ljudi, uglavnom “sljedbenika džihadističkog salafizma”.

Upitana je li reakcija Bošnjaka, s obzirom na to izvješće, pretjerana, Grabar-Kitarović je rekla da SOA radi objektivno, kvalitetno i bez političkog utjecaja.

“Brojke same nisu bitne koliko su bitni trendovi rasta radikalizma i pojedinaca koji su ili dio ekstremističkih skupina ili su samoradikalizirani pojedinci”, kazala je predsjednica Hrvatske.

Istaknula je da se protivi tomu da se ekstremizam i radikalizam izjednačuju s bilo kojim narodom, etničkom ili religijskom skupinom.

Predsjednica: Apsolutno nema nikakve kampanje protiv BiH, nego upravo suprotno

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin

Objavljeno

na

Objavio

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, osuđen je na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina.

Na Županijskom sudu u Splitu izrečena je presuda Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, zbog ratnih zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima.

Proglašen je krivim po dvije točke optužnice: zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku postaju u Glini.

Postupak protiv Vasiljkovića trajao je godinu dana i u njemu je ispitano 60 svjedoka. Optuženom se sudilo prema tri točke optužnice, i to za zločin protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva od sredine 1991. do početka 1993.

Prošli je tjedan Dragan Vasiljković u svojoj obrani ustvrdio da je žrtva montiranog političkog procesa. Odbacio je sve navode iz optužnice, posebno onaj da je imao zapovjedništvo nad zatvorom u Kninu. Rekao je da je samo jednom prigodom dao prijedlog da se zatvor preseli.

Tužiteljice Županijskog državnog odvjetništva iz Šibenika Živana Beroš Dodig i Sanda Pavlović Lučić završni su govor držale tri i pol sata i među ostalim rekle da je tužiteljstvo dokazalo da je Vasiljković bio zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih postrojbi SAO Krajine, koja je sjedište imala u prostoru tvrđave u Kninu.

Vasiljković je optužen da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao suprotno odredbama Ženevske konvencije. Na teret mu se stavlja da je u lipnju i srpnju 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te tijekom veljače 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike Hrvatske vojske i policije.

Usto je optužen i da je tijekom srpnja 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a zatim i njihovo zauzimanje. Tijekom napada oštećeni su i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, opljačkana imovina, a ubijeni su i ranjeni civili među kojima i jedan strani novinar.

Ivan Šantek: Očekujem da će ‘kapetan Dragan’ biti osuđen za sve zločine

facebook komentari

Nastavi čitati