Pratite nas

Pregled

VIDEO – BUJICA! HOS-ovac Željko Soldo: Ja sam Rkmana gađao papirom, a on nas granatama!

Objavljeno

na

U jednom trenutku Soldo je u Bujici izvukao šarafciger i čekić te poslao poruku Vesni Pusić!

U Vukovaru me četnički metak pogodio u nadlakticu, u oznaku HOS-a, točno iznad natpisa ZDS, kada danas “verbalno” gađaju ploču mojih suboraca u Jasenovcu, to jednako boli – izjavio je Soldo u jučerašnjoj Bujici, prenosi Kamenjar.com

Za većinu medija u Hrvatskoj problem je što sam ja na Skupštini Županije Sisačko-moslavačke papirom gađao SDSS-ovca Boru Rkmana. Isti ti mediji ne problematiziraju činjenicu da je on abolirani četnik i srpski terorist. On je bio pripadnik postrojbi srpske paravojske i igrao bitnu ulogu u okupaciji Banovine i Korduna. On je nas 90-ih gađao granatama, prijetio se čak i Zagrebu i to danas nije problem, problem sam ja, zato jer mu ne dam govoriti i jer sam na njega u simboličnom smislu bacio papirić – ogorčeno govori Soldo, inače zastupnik HSP-a u Skupštini Sisačko-moslavačke županije kojeg je Milorad Pupovac ovih dana prozvao za “netoleranciju” prema članu SDSS-a i dožupanu Sisačko-moslavačke županije Bori Rkmanu.

GOVOR BORE RKMANA JE UVREDLJIV ZA HRVATSKE ŽRTVE

Soldo je uporan: – Nedopustivo je da imamo dužnosnike diljem Hrvatske, ne samo u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji su s puškom u ruci krenuli na Hrvatsku državu i hrvatski narod. Boro Rkman i njegove srbo-četničke aždaje su nas granatirali devedesetih. Gađali su nas iz haubica i tenkova, mitraljirali iz aviona… To se sada zaboravlja, a svi pirčaju samo o nekom papiriću. Boro Rkman je posljedica svih poslijeratnih politika koje su bile politike dodvoravanja. Takve politike uopće nisu dostojne žrtve i pogibije najboljih sinova hrvatkog naroda. Inače sam vrlo pristojan ili tolerantan, ali zamislite da u izraelskom parlamentu sjedi neki pripadnik Hamasa ili u američkom Kongresu netko iz ISIS-a. Da su to civili koji su se u ratnom vihoru našli na onoj strani i podržavali je kao civili, još bi to i mogao prihvatiti, ali Boro Rkman je bio vojnik koji je nosio oružje i ratovao protiv Hrvatske. Sram može biti svakoga tko podupire ovakvu aboliciju. Zar im nije dosta što su stambeno zbrinuti, što su ostvarili prava na mirovine i još mnoga druga prava, no oni još i dalje politički djeluju i to protiv naše države. Ovo je bio moj vapaj i krik i dok sam zastupnik u Skupštini Rkmanu u vijećnici neću dati da govori jer njegov govor vrijeđa osjećaje majki poginulih, djece poginulih, svih naših branitelja i njihovih obitelji. Djelovanje Bore Rkmana u političkom prostoru poništava sve vrijednosti koje su krvlju plačene u Domovinskom ratu!

BUJICA OBJAVILA EKSKLUZIVNE DOKUMENTE O RATNOJ PROŠLOSTI SDSS-ovca BORE RKMANA!

Soldo je iz Kutine 1991. otišao u Vukovar kao dragovoljac HOS-a. tri puta je ranjen, jednom teško. Višestruko je odlikovan, a danas živi u Novskoj kao 90-postotni HRVI 3. skupine. Unatoč teškim ozljedama, vrlo je aktivan i bez dlake na jeziku. Zastupnik je oporbenog HSP-a u Skupštini Sisačko-moslavačke županije. S druge strane, Boro Rkman bio je pripadnik 1. voda 3. čete 3. kordunaškog bataljona tzv. Srpske Vojske Krajine. Bujica je objavila ekskluzivne dokumente zaplijenjene nakon ‘Oluje’ koji dokazuju terorističku prošlost aktualnog dožupana Sisačko-moslavačke županije iz redova Pupovčeva SDSS-a!

Dokumente koji nose oznaku ‘Vojna tajna’ i ‘Strogo povjerljivo’ za Bujicu je komentirao umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivica Pandža – Orkan: – Rkman je stekao vojna znanja u školi rezervnih oficira JNA u Bileći. Kao potporučnik je u ljeto 1991. godine pristupio tzv. Srpskoj Vojsci Krajine. Bio je zapovjednik voda u kojem su bili i snajperisti… Napadali su Topusko. Ozbiljne institucije trebale bi se time baviti. Djelovali su na Baniji i Kordunu. Kasnije, nakon okupacije Topuskog, za potrebe tzv. informativne službe “Srpske Vojske Krajine” Rkman je prebačen na “Radio Petrova Gora” i to po izravnom nalogu njihovih službi. Bio je prijatelj sa Goranom Hadžićem i hvalio se prijateljstvom sa Arkonom. Pisao je da “ustaška policija nikada neće kročiti na područje Istočne Slavonije”… Siguran sam, a imam i indicije da on nikada nije prestao raditi za srpske službe da za njih radi i danas, kada ima ured u Županiji sisačko-moslavačkoj, prima plaću i vozi službeni automobil na račun svih nas.

SDSS HTIO DIĆI SPOMENIK ČETNICI KOJI SU POBILI ‘GROMOVE’!

Pandža je u javljanju otkrio kao su SDSS-ovci htjeli dići spomenik četnicima, na mjestu gdje su pobijeni hrvatski branitelji: – Dok bi Pupovac htio skinuti ploču HOS-ovcima u Jasenovcu, usporedo njegov stranački kolega Boro Rkman, zajedno sa ostalim pripadnicima SDSS-a, htio je spmenikom obilježiti mjesto na kojem su ubili petoricu pripadnika ‘Gromova’, 2. gardijske brigade! Ubili su ih 22. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom je poginulo 15 srpskih terorista i oni su htjeli te teroriste prikazati kao ubijene srpske civile! Ja sam o svemu izvjestio MUP i DORH, župana, Ured predsjednice i druge hrvatske institucije. Na izvođenju radova za taj spomenik četničkim teroristima bio je i Boro Rkman i to sa službenim vozilom Sisačko-moslavačke županije, koje koristi 24 sata, na račun hrvatskih poreznih obveznika…

U Bujici je objavljen i dio teksta koji je Boro Rkman iz SDSS-a, u siječnju 1993. godine objavio u listu ‘Vojska Krajine’ koji je izdavao tzv. Glavni štab Srpske Vojske Krajine: “Ustaška noga ne samo da nije stupila na teritoriju Korduna i ovog dela Krajine, već se ni milimetra nije približila, unatoč njihovoj žarkoj želji. Na severoistočnom i istočnom delu Korduna, u sadejstvu sa drugim jedinicama Kordunaškog korpusa, granicu čuvaju pripadnici Vrgmošćanske brigade… Iza njih su gotovo pune dve godine ratovanja, oslobođeni su Topusko i Lasinja, u kojoj su ustaše gomilale snage s namerom da im Lasinja bude najznačajniji obrambeni bedem Banskih Dvora. Sada je Lasinja u srpskim rukama, a Jelačić plac je odavde udaljen svega 20-ak kilometara…”

SOLDO RANJEN TOČNO OZNAKU HOS-a!

Željko Soldo bio je pripadnik vukovarske satnije HOS-a, postrojbe koje ja stradala najgore u cijelom Domovinskom ratu: – Od nas 58, 25 je poginulo, a trojica je nestalo! Svi ostali smo ranjeni. Neki više puta. Neki lakše, drugi teže… Mnoge brigade nemaju takve gubitke. Svaka čast makar i jednom poginulom hrvatskom branitelju, ali s obzirom na naše brojčano stanje, ovakvi su gubici nezabilježeni. Kad govorimo o HOS-u govorimo samo o prvoj crti. Neposrednoj borbi. I ništa drugo.

I Soldo je ranjen čak tri puta, u nogu, trbuh i desnu nadlakticu: – Ranjen sam na krvavom vukovarskom Sajmištu, u Pionirskoj ulici. Jedan me četnički metak pogodio u desnu nadlakticu. Točno u oznaku HOS-a, u grb, iznad natpisa “Za dom – spremni”! To za mene ima posebnu simboliku. Kako su ti četnički meci boljeli 1991. godine, isto me tako danas bole napadi pojedinih medija i nedostojnih političara na naše svetinje, naše simbole. HOS-ov amblem je jedan od najljepših, a pozdrav ZDS je za mene sveti.

ŠARAFCIGER ZA PUSIĆKU

U jednom trenutku emisije Soldo se sagnuo i ispod pulta izvukao šarafciger i čekić! Uputio je javnu poruku Vesni Pusić: – Šarafciger sam donio Vesni Pusić, isto kao i stari zidarski čekić! Pozivam Pusićku da preuzme ovaj čekić i da krene s njime u Borovo Selo kako bi srušila do temelja spomenik četničkom zločincu Vukašinu Šoškočaninu koji je odgovoran za masakr dvanaestorice hrvatske redarstvenika, a danas tamo ima mauzolej. Pozivam je da preuzme i ovaj šarafciger te da ode u centar hrvatskog Jasenovca, na Trg Petra Svačića, na polaganje diplomskog rada ispred ploče poginulim vitezovima, HOS-ovcima koji su svoje živote ostavili na zapadnoslavonskom bojištu. Diplomski će Pusićka polagati pred brojnom publikom…

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Plenković: Očekujem temeljito izvješće SOA-e o prisluškivanju hrvatskih dužnosnika u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković je za središnji Dnevnik HRT-a kazao nakon svoga prvog govora u UN-u da su ondje poslane vrijednosne poruke kako Hrvatska gleda na ulogu UN-a te da RH podržava napore novog glavnog tajnika.

Želimo da UN bude učinkovitiji kako u pogledu borbe protiv terorizma, zaštite ljudskih prava. Mislim da su ove poruke dobro primljene, rekao je za HRT.

Govoreći o predstojećem susretu sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom kazao je da on i njegov slovenski kolega razvijaju jedan dobar odnos poštovanja i povjerenja.

Mi želimo riješiti otvorena pitanja granica i na kopnu i na moru. Slovenija ima svoju poziciju u okviru koje želi da se radije provede arbitražna presuda. Mi s njom imamo problem zbog toga što je sama u procesu koji je postao kontaminiran, postala neprihvatljiva za Hrvatsku.

No to ne znači da nema manevra i da nema načina kako da dvije zrele susjedne zemlje, dvije članice EU-a, saveznice u NATO-u ne nađu rješenje. Očekujem da će naši razgovori biti vrlo sadržajni, da ćemo pogledati što je to što nas trenutno spaja, a što su teme koje nas razdvajaju. Nastavljamo u dobroj vjeri razgovarati o pitanju granica sa Slovenijom, rekao je Plenković.

Na priznanje ministra BiH da su neki hrvatski dužnosnici bili prisluškivani hrvatski premijer je kazao da očekuje jedno ‘temeljito izvješće hrvatske sigurnosno obavještajne agencije na tu temu’.

Čuo sam se s ravnateljem i kada se vratim to će biti jedna od prvih stvari o kojoj želim dobiti temeljite informacije, rekao je Plenković. I dalje ponavljam, BiH je država koja je s Hrvatskom najpovezanija – od geografske povezanosti do činjenice da su Hrvati konstitutivan narod. Sedam puta sam bio u BiH u ovih 11 mjeseci i nastavit ćemo s tim intenzitetom, dodao je.

Ako nešto treba dodatno pojasniti oko Pelješkog mosta, ponavljam, on se gradi na hrvatskom teritoriju. Razgovori sa stručnim službama su trajali godinama. Ova tema je dotaknuta i u vrijeme kada smo imali zajedničke sjednice Vlade u Sarajevu. Mislim da s kolegom Zvizdićem i drugim akterima to pitanje možemo riješiti. Podcrtavam da je ovdje više riječ o stavu određenih stranaka, a nešto manje institucija Bosne i Hercegovine. Ta nijansa nije nebitna. Projekt Pelješkog mosta ide dalje. To će biti najveći projekt financiran sredstvima Europske unije. Mislim da je povezivanje juga Hrvatske s Pelješkim mostom, s ostatkom zemlje, strateško pitanje i to posebno u kontekstu “schengena” i jednog intenzivnijeg priljeva turista u Hrvatsku, kazao je premijer RH.

Sjedinjene Američke Države i dalje su svjetska sila i glavni globalni akter. Oni su naš glavni partner i saveznici u okviru NATO-a. Njihovi pogledi na globalne odnose su bitni. Prije dva dana, nakon govora predsjednika Donalda Trumpa kada je rekao “najprije Amerika”, treba reći i da je kazao “DA” i za multilateralnu suradnju, izjavio je Plenković.

Što se tiče Sjeverne Koreje ja sam danas razgovarao s japanskim premijerom Abeom. Da čujete njihov stupanj zabrinutosti što se zbiva u Sjevernoj Koreji, onda vidite da one zemlje koje jesu blizu korejskog poluotoka puno ozbiljnije doživljavaju ove nuklearne testove. Naravno da postoje razlike u narativu i u snazi poruke koju ovako izravno šalje američki predsjednik. To je možda jedna novina. Malo tko je od njegovih prethodnika na ovaj način tako radio, ali čini mi se da oko drugih pitanja postoje veliki prostori za suradnju, izjavio je između ostalog.

Izetbegovićev specijalni rat protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Govor predsjednika Vlade Plenkovića pred Općom skupštinom UN-a

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković nalazi se u New Yorku gdje je na Općoj skupštini UN-a održao govor.

Jedan od učinaka globalizacije je da se svijet suočava s velikim migracijama. Hrvatska je u prošlosti bila suočena s velikom izbjegličkom krizom, ali naš pristup će uvijek biti onaj u kojem će na prvo mjesto stavljati ljude – rekao je Plenković i dodao kako nam je potrebna suradnja kako bi se pozabavili s korijenima problema.

Rekao je kako se moramo fokusirati na diplomaciju i prevenciju te da jedinstveno rješenje nije primjereno za sve zemlje.  – Naš doprinos izgradnji mira bit će i dalje važna komponenta vanjske politike kroz izravno djelovanje kao i kroz dijeljenje naših iskustava s drugim zemljama – rekao je Plenković.

Moramo se više uključiti u borbu terorizma jer je očito da postoji veća potreba za suradnju u toj borbi. Hrvatska u potpunosti podupire rezoluciju Vijeća sigurnosti protiv Sjeverne Koreje – izjavio je Plenković i pozvao Sjevernu Koreju da prestane s testiranjem nuklearnog oružja.

Plenković je rekao i kako svjedočimo sve većim klimatskim promjenama te da se moramo više pozabaviti tim pitanjem. Napomenuo je kako Hrvatska nije bila pošteđena tih promjena te je bila pogođena velikim požarima ali i poplavama. – Hrvatska je predana multilateralizmu – kazao je Plenković pred kraj govora.

Plenković je povodom obilježavanja 25. godišnjice ulaska Hrvatske u Ujedinjene narode na prijamu u New Yorku istaknuo kako je to velika obljetnica, a 22. svibnja 1992. simbolizirao je završetak dugotrajnog nastojanja hrvatske države kako bismo dobili međunarodno priznanje te da možda za nekoga 25 godina nije puno, ali kako je to za nas bio generacijski pothvat.

Plenković je u srijedu navečer u New Yorku održao prijam na koji su stigli mnogi ugledni američki Hrvati, no i visoki dužnosnici poput predsjednika Opće skupštine UN-a Miroslava Lajčaka i europskog povjerenika za proširenje Johannesa Hahna.

Premijer je prethodno održao i predavanje na sveučilištu Columbia gdje je okupljenim studentima govorio o hrvatskim pogledima na Europsku uniju, te među ostalim istaknuo kako su sljedeći ciljevi ulazak u zonu Šengena i u eurozonu.

facebook komentari

Nastavi čitati