Pratite nas

Pregled

VIDEO! Bujica objavila mailove Tončike Anastasije Bago, bivše supruge Borisa Lalovca koje je slala Milanoviću, on nije reagirao!

Objavljeno

na

Dr. Željka Markić: “Nisu bolje ni B.a.B.e. – novac iz proračuna troše na plaće, a ne zaštitu žena i kada reagiraju, to čine idološki obojano!”

Komentirajući slučaj nasilja u obitelji Alojza Tomaševića, Bujica je sinoć podsjetila i na zataškavanje slučaja Lalovac, kada je bivši SDP-ov ministar financija zlostavljao svoju sada već bivšu suprugu – Tončiku Anastasiju Bago. Na Z1 i još 9 televizija ekskluzivno su objavljeni mailovi koje je Tončika Anastasia Bago (ex Lalovac) slala osobno tadašnjem premijeru Zoranu Milanoviću, no on nije reagirao, već ju je pokušao proglasiti “nenormalnom”, ustvrdivši kako “tu ne vidi nasilje.”

Donosimo sadržaj jednog od mailova koje je primio Milanović:

“Kako sam vam u svom mailu od 19. 08. 2016. dostavila jedan dio dokumentacije iz koje je razvidno što mi je sve radio Boris Lalovac, moj bivši muž, mislim da on nije dostojan niti da bude član SDP-a, a kamo li ministar i slično. Poglavito jer je malteretirao i tukao ženu koja se liječi od dva zloćudna karcinoma, a i radio je niz drugih nezakonitih radnji…“

MAIL JE PRIMIO I BERNARDIĆ!

Osim Milanovića, mailove sličnog sadržaja primili su i bivši SDP-ov ministar pravosuđa Orsat Miljenić, šef parlamentarne većine Igor Dragovan i tadašnja potpredsjednica Vlade Milanka Opačić. U emsiji je prikazan i jedan mail koji je primio aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Međutim, Lalovac nije snosio nikakve sankcije za nasilničko ponašanje. Zato se Tončika Anastasija Bago ponovo odlučila oglasiti u Bujici, ovoga puta pismom potpore Mari Tomašević, supruzi HDZ-ovog župana Požeško – slavonske županije. U dijelu pisma koje je također najavljeno kao ekskluzivni materijal, bivša Lalovčeva supruga navodi:

„Suosjećam sa gospođom Tomašević koja je prolazila obiteljsko nasilje kao što sam i ja. Bojala sam se iznijeti istinu o nasilju u javnost jer je Boris bio moćna politička i javna osoba i prijetio mi je sa Cvitanom, Bajićem i Miljenićem da će oni sačuvati njegov politićki položaj i ugled u društvu…Izgleda da sam imala razloga za strah jer niti nakon godinu dana ništa nije poduzeto i svi su ga štitili – od političkog vrha i institucija do nekih udruga koje bi se trebale baviti zaštitom žena i njihovih prava.“

Dva slučaja, ali i nasilje nad ženama općenito, u Bujici je komentirala dr. Željka Markić, predsjednica udruge “U ime obitelji”, a voditelj je odmah na početku emisije osudio svaki oblik nasilja nad ženama i poručio: „Što se mene tiče, tko god digne ruku na ženu, ja bih mu je odsjekao!“

Poseban naglasak u Bujici je stavljen na dvostruke kriterijie medija u slučaju obiteljskog nasilja Alojza Tomaševića i Borisa Lalovca. Kod Lalovca su mediji bili solidarni prema bivšem SDP-ovom ministru, dok je sada uključena sva mašinerija kako bi se okrivilo Andreja Plenkovića za mailove koje je Mara Tomašević poslala u središnjicu HDZ-a, a on ih je tobože prešutio. S druge strane, Tončika Anastasia Bago pisala je izravno Zoranu Milanoviću, no mediji to nisu propitkivali. Molila je za pomoć uz priloženu audio snimku i ostale dokaze nasilja…

„Uloga medija je da informiraju javnost, no to nije slučaj ni u Hrvatskoj ni u nekim drugim zemljama, pogledajte samo napade na predsjednika Trumpa. Mediji su postali sredstvo nametanja lijeve hegemonije što je veliki problem, jer ne dobivamo pravu informaciju. Različit je pristup o temi zlostavljanja žene iz pozicije muža koji je politički moćan. Nasilje je uvijek vezano uz poziciju moći. Nasilnika trebamo izdvojiti, kazniti ga, a ne da mu se kazna smanji na smiješnu ili da uopće ne bude kažnjen,“ rekla je uz jasnu osudu nasilja dr. Markić u emisiji.

PLENKOVIĆ JE DOBRO REAGIRAO IZBACIVŠI NASILNIKA…

Dr. Markić je pohvalila ekspresnu reakciju premijera Plenkovića koji je u slučaju Tomašević stvar riješio “u pet minuta”, za razliku od SDP-a i Milanovića koji su Lalovca branili, a i danas im je jedan od ključnih ljudi.

„Dobro je da je HDZ odmah oštro reagirao kako je napad neprihvatljiv i da su poduzeli konkretne mjere, a zahvaljujem se gospođi Bago jer je ona prva žena političara koja je izašla s ovakvom pričom i potaknula druge da se odluče na isti potez. Vjerujem da je potaknula i gospođu Tomašević da izađe van!“

Prozvala ja udrugu B.a.B.e i Sanju Sarnavku koja je u slučaju Lalovac reagirala tako da je rekla da je u mirovini i da više nije na čelu te udruge. Markić je upozorila i na ogromna sredstva koja se dodjeljuju udrugama, a ne završavaju tamo gdje bi trebala.

„Deseci milijuna kuna daju se udrugama za skloništa žena. U 2015. godini to je bilo 16 udruga, a većina troškova odlazi na prilično visoke plaće njihovih zaposlenika! Tamo vladaju rodbinske i interesne veze; npr. predsjednica jedne udruge odlučuje o projektima čiji je nositelj njezina kćerka… Pa onda predsjednice udruge daje puno novaca odvjetnici da je zastupa… Naš novac troši se na paralelnu industriju,“ bila je jasna Markić i dodala: „U 2015. godini 11 milijuna kuna dodijeljeno je tim udrugama, a 70 posto novca troši se na plaće! Moj novac kao poreznog obveznika ne troši se na pomoć ženama već na nečije uhljebljivanje. Potreban je bolji nadzor! “

Podijelila je i osobna iskustva s navedenim udrugama poput B.a.B.e.

„One nemaju poštovanje prema ženama koje od njih različito misle. Bila sam osobito izvrgnuta ruglu od žena, napadaju i Predsjednicu, Anicu Kovač, opravdavali su napad na dr. Ružicu Ćavar… Ta scena ideološki je obojena, meni nema veze tko je žena koja strada. Jedino bitno u toj nesreći je pomoć! Važno je reagirati, a naša osobna odgovornost je da smo i mi dužni reagirati ako vidimo takve slučajeve!“

Prozvala je Državno odvjetništvo i dva čelna čovjeka koji se na čelu te institucije izmjenjuju zadnjih 17 godina.

„Temeljni problem je, uz kontrolirani medijski prostor, zapravo DORH koji radi po selektivnom ključu. Na čelu se izmjenjuju Cvitan i Bajić, a funkcija im nije pomaganje i obračun s korupcijom i kriminalom bez pristranosti.”

HRVATSKA IMA 9 POSTO MANJINA, A DAJE IM 8 ZASTUPNIKA!

Dr. Markić pokreće još jednu referendumsku inicijativu kojom bi se bitno promijenio izborni zakon, a naglasak se stavlja i na promjene izbora zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatski sabor.

„Hrvatska ima 9,7 posto manjina, a daje im osam zastupnika! Po tome smo fenomen u Europskoj uniji! Ljudi očito žele promjene, radimo na tom pitanju, radimo i na logistici, javilo nam se već 600 volontera, za prikupljanje potpisa potrebno je barem 1000 ljudi. Da bi Pupovac mogao varati biračko tijelo, mora imati nekoga s druge strane tko mu to omogućuje. To je korupcija, a referendum je najbolji način borbe protiv takvih anomalija! Ključ je naći referendumsko pitanje koje će osigurati promjenu koja će biti stvarna i koja će regulirati način izmjene izbora zastupnika kako bi što izravnije odlučivali o ljudima koji nas predstavljaju u parlamentu. Većina birača ne zna kome može poslati mail i javiti se s nekim problemom. Referendumom želimo izjednačiti sve hrvatske građane da imaju istu mogućnost utjecaja na svoje predstavnike, bilo da žive u Hrvatskoj ili izvan nje, bilo da su Srbi ili Hrvati…“

ŽELITE LI DA MUŠKARCI ULAZE U ŽENSKE SVLAČIONICE? TO DOBIVAMO ISTANBULSKOM KONVENCIJOM!

Željka Markić je u emisiji žestoko kritizirala Istanbulsku konvenciju koja zapravo uvodi rodnu ideologiju, a objasnila je i po čemu je ona sporna.

„Svi se slažemo da ženi i djeci treba pomagati, no kroz Istanbulsku konvenciju želi se provući rodna ideologija, odnosno društveni konstrukt da čovjek može odlučiti je li muško ili žensko, a ne da je to genetski determinirano i određeno hoće li imati dva ista kromosoma ili XY. To je konvencija Vijeća Europe, ne samo EU i nije istina da su je sve zemlje potpisale, potpisala je po prilici polovica. Ta konvencija je obvezujuća i bila bi iznad hrvatskih zakona i sve što je u njoj mora se provoditi kroz zakone RH,“ upozorila je gošća Bujice i dodala:

„Konvencija ne definira kada djevojčica postaje žena, što bi utjecalo na niz zakona u Hrvatskoj, govori i o rodnom identitetu, a navodi se da su običaji i tradicija nešto što se treba mijenjati!”

Dakle, cilj konvencije nije zaštita žena i djece, koja je regulirana hrvatskim zakonima i konvencijama koje je Hrvatska već potpisala, nego se uvodi rodna ideologija kako bi primjerice uveli zakone da muškarac može reći da je žena, da se tako osjeća i da može ulaziti u ženske prostore, svlačionice i wc-e jer je ‘to onako kako se on osjeća’. Muškarci koji se osjećaju kao žene nakon genske terapije mogu se natjecati u ženskim natjecanjima, što je diskriminirajuće među ženama koje godinama mukotrpno treniraju! Zamislite što će biti kada djeci u vrtiću počnete govoriti da su po spolu onako kako se osjećaju! To je zlostavljanje! Možete govoriti ljudima i da su milijunaši, ali ako oni to stvarno nisu, onda nisu!“

Konvencija je već podijelila HDZ-ove zastupnike u Europskom parlamentu, ali i Hrvatskoj, a dr. Markić se nada se će i druge stranke poslušati ove argumente.

„Takve gluposti i izmišljotine koje nisu utemeljene u znanosti na djecu imaju krajnje štetan učinak, a promjena spola nije divan proces kao što se tvrdi, nego dug i bolan postupak! Neki zastupnici HDZ-a u Europarlamentu preuzimaju odgovornost i jasno govore protiv Istanbulske konvencije, nadam se da će nakon toga istu odlučnost pokazati i u Hrvatskom saboru za novi Obiteljski zakon i borbu protiv korupcije. Rodna ideologija neće proći na mala vrata,“ zaključila je Markić uz odgovor Radojki Borić koja je rekla da će se konvencija ratificirati u Saboru 25. studenoga, premda to nije nigdje službeno najavljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Glasnović: Doprinos hrvatske dijaspore je ogroman, no Hrvati izvan domovine potpuno su izolirani

Objavljeno

na

Objavio

Sabor raspravlja o Godišnjem izvješću o provedbi strategije i zakona o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan domovine u kojem se, među ostalim, navodi i da je Hrvatska lani financirala s više od 40 milijuna kuna brojne infrastrukturne, obrazovne, kulturne i druge važne projekte hrvatskih institucija i udruga u cijelom svijetu.

Saborska sjednica počela je stankom. Zatražili su je Željko Glasnović zbog hrvatske dijaspore, Ivan Lovrinović koji želi govoriti pretvaranju građana u dužničke robove, a Mislav Šimić iz Mosta tražio je stanku na temu aktualne političke situacije, jednako kao i HDZ

Željko Glasnović rekao je da je doprinos hrvatske dijaspore ogroman, no da su Hrvati izvan domovine potpouno izolirani.

Iz iseljeništva u Hrvatsku stiže oko 16 milijardi kuna i milijardu eura, što je velik dio BDP-a. No, hrvatski iseljenici i dalje se susreću s preprekama kad se žele vratiti u Hrvatsku.

Imate socijalističku birokraciju, treba tri godine za državljanstvo, dvije godine za domovnicu, svakih šest mjeseci dizati rodni list.

To je namjerna sabotaža od nekih kadrova, možda su oni u MUP-u. Zadnji stop je Črnomerec.

Nema dopisnog glasovanja. Ti ljudi imaju formalno pravo glasa, ali ustvari on mora letjeti šest sati iz Vancouvera da glasuje tamo u Torontu, Ottawi.

U isto vrijeme vraćamo četnike u Hrvatsku koji su vršili agresiju. Ima 31.000 zahtjeva za povratak ljudi koji su tu bili kad je vršena agresija na Hrvatsku. A ovi naši vani, koji daju lovu, koji doprinose, su isključeni iz društvenog i ekonomskog razvoja.

Začuđujuće, 20 godina nakon rata mi još nemamo cenzus i točnu sliku, statistički okvir koliko ljudi imamo vani.

Koje su njihove sposobnosti, kako su podijeljeni, kako se osjećaju. Ima skoro tri milijuna ljudi vani, minimum tri milijuna. A nema konzulata u Novom Zelandu i tako dalje – rekao je Glasnović.

Kako kaže, zna za ljude iz Južne Amerike koji bi se vratili u Hrvatsku, ali njihovi ‘dosjei stoje u ladicama godinama’.

Imate 5000 dosjea koji nisu procesuirani. I to je, ja bih rekao, rak rana hrvatske države, ta hrvatska diplomacija,  gdje sjede bivši kadrovi Udbe, Partije, čiji jedini interes je njihova stražnjica.

Glasnović je poručio da se ljudi neće vratiti dok se u Hrvatskoj ne popravi ta ‘pravna kaljuža’ te kako smatra da iseljenici ovdje nisu poželjni, a ‘doći će 200 sirijskih izbjeglica’

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Ante Todorić stigao u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića koji je bio dopredsjednik Uprave Agrokora i osumnjičen u DORH-ovoj akciji Agrokor, vratio se u Hrvatsku.

Ante Todorić, osumnjičenik u aferi Agrokor, stigao je u Zagreb. S obzirom na to da je istražni sudac, za 14 osumnjičenih odlučio da se brani sa slobode, uključujući i Antu Todorića, njegovi odvjetnici su rekli da on u Hrvatsku stiže u puno ležernijoj atmosferi, javlja dnevnik.hr

Idući korak, nakon dolaska u Zagreb, jest da se Ante Todorić javi u Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje vezano za slučaj Agrokor.

Od 15 osumnjičenih, istražni sudac jednomjesečni istražni zatvor zatražio je samo za bivšeg predsjednika uprave Agrokora Ivicu Todorića.

facebook komentari

Nastavi čitati