VIDEO: ISKAZ KLJUČNOG AKTERA AFERA HGK I HAC Josip Sapunar: ‘Milijun kuna izvučenih iz HAC-a za HNS donio sam u fasciklu, a Radimir Čačić osobno me nazvao da zahvali’

6

Jutarnji list u posjedu je ekskluzivne snimke iskaza Josipa Sapunara USKOK-ovim istražiteljima u kojem je optužio tadašnjeg šefa HNS-a Radimira Čačića za primanje “crne” donacije od oko milijun kuna prije parlamentarnih izbora 2007. godine.

Novac je navodno izvučen u aferi Remorker, koja je stajala slobode Nadana Vidoševića, Zdravka Livakovića i nekolicine bivših direktora iz HAC-a.

Jutarnji list već je ranije pisao tome kako je jedan od bivših članova uprave HAC-a Josip Sapunar ispričao kako je milijun kuna predao kasnije preminulom HNS-ovcu Stanku Kovaču.


HNS je tada demantirao da su ikad dobili bilo kakva novčana sredstva mimo zakona.

No, u međuvremenu je Uskok proširio krak istrage u aferi Remorker, koji se odnosi na HAC, obuhvativši upravo izvlačenje ovog novčanog iznosa koje je išlo preko kooperanta brata Milivoja Mikulića iz HAC-a te Remorkera Igora Premilovca.

I ne samo to.

Ovoga puta okrivljeni Sapunar u priču o crnoj donaciji izravno je upleo i Radimira Čačića.

Jutarnji list došao je u posjed snimke tog Sapunarova iskaza u Uskoku koju večeras ekskluzivno možete pogledati na portalu Jutarnji.hr, a opširnije o cijeloj temi čitajte sutra u Jutarnjem listu.

facebook komentari

 • ‘Spakovala mu je ministarka spoljnih poslova’ .. reformisti su ponovno reformirani. Hoće li Radomir ponovno golfa oko zatvora?

  • peppermintt

   osveta ostavljene drage 😛 :))))

   • vidiš sta su mu iskopali.. a zajedno su popili i potrošili ‘pare’..

    • peppermintt

     neka valja što se oni čupaju inače kako bi se rješio one napasti im od stranke,a morebit će se narodnjaci pročistit i vratit se izvornom nauku narodnjaka

  • Ida Galić

   Pa nije čovjek trebao ni izlaziti iz zatvora! Toliko putra ima na glavi, da je samo pitanje vremena, kad će nazad! Može usavršiti neke vještine, kao na pr igranje golfa! Samo ne daj bože da uzme volan u ruke!!

 • peppermintt

  ehhe to te ja pitam, “časna” HNS strančica , hehehehe