Connect with us

Nebuloze

Video: Jerko I. Lijanović u povodu prosvjeda: Prosvjednici nisu iz firme ‘Lijanović’

Published

on

Povodom jučerašnjih prosvjeda ispred firme Lijanović d.o.o. u Širokom Brijegu, suvlasnik firme Jerko Ivanković Lijanović kazao je novinarima da ovo nisu prosvjedi radnika firme ‘Lijanović’ jer ova firma već 12 godina nema zaposlenike iz razloga što je Uprava za neizravno oporezivanje na nezakonit način već 12 godina ‘drži’ blokirane račune.

“Riječ je o zaposlenicima društava koji su u najmu u prostorijama firme ‘Lijanović’. Ta društva imaju svoje vlasnike, svoje organe upravljanja i nemaju nikakvu vlasničku ili upravljačku strukturu vezanu sa ‘Lijanović’ d.o.o.”, kazao je Ivanković Lijanović.

“Lijanovići već 12 godina nemaju nijednog radnika, jer nam je Uprava za neizravno oporezivanje nezakonito blokirala račune. Podsjetimo, u postupku koji se pred Sudom BiH vodio protiv nas mi smo oslobođeni optužbi, no istraga protiv nas se i danas vodi, zbog čega su nam računi ostali blokirani”, rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

Po njegovim riječima, radi se o radnicima, vozačima, skladištarima i prerađivačima iz firmi ‘Alpen Mit’ i ‘ZDI Produkt’ Široki Brijeg. Također, novinarima je negirao da su se prosvjednici danas premjestili ispred njegove kuće u Širokom Brijegu.

No, stvari na terenu govore drugačije. Prosvjednici su bili pred obiteljskom kućom, a radnici traže da im se isplate plaće.

Prema njihovim riječima, Lijanovići nisu već dvanaest godina uplatili radni staž svojim radnicima, a ovih dana se proširila priča da će Lijanovići svoju posrnulu tvrtku iznajmiti Turcima.

Kako doznaje Bljesak.info, riječ je o dotičnom Sadiku koji je već doveo desetke svojih radnika te im osigurao smještaj u Širokom Brijegu.

”Sramotno je što nam rade Lijanovići, a najviše za ovakvo stanje je kriva država i njene institucije koje su zatvarale oči pred njihovim lopovlucima,” priča jedan od radnika portalu Bljesak.info.

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Nebuloze

Nakon Lidla i Nestle uklonio križ – Kome smetaju križevi u kolijevci Europe?

Published

on

Nestle je ovaj tjedan napravio ogroman “politički korektan” korak protiv europske kulture, ali i kršćanstva, te je pošao stopama Lidla.

Tako Nestlé ubrzo nakon Lidla uklanja križ s grčkog pakiranja jogurta, bez obzira što je križ bio toliko malen da je bio gotovo jedva vidljiv.

Sjedište Lidla nalazi se u Švicarskoj, državi čija se zastava sastoji se od bijelog križa na crvenoj podlozi.

Najveći svjetski proizvođač hrane i pića uklonio je kršćanski križ iz grčke jogurtne ambalaže koja prikazuje staru kršćansku crkvu na grčkom otoku Santorini. Odluka podsjeća na onu koji je prethodno učinio supermarket  Lidl ciljem ‘da ne povrijedi senzibilitet drugih religija’, piše therebel.media, prenosi narod.hr

Ovo je još jedan primjer tvrtke koja se kreće u smjeru zatiranja tisućugodišnje europske kulture, a osobito njenog utemeljenja na kršćanskoj simbolici, retuširanjem stvarnosti čak skidajući križeve s krova crkava koji se u stvarnosti svatko može vidjeti.

facebook komentari

Continue Reading

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Published

on

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Continue Reading