Video: Kad smo kod laganja, pravo je pitanje što je Josipović dao Cvetićaninu

1

“To su pitanja na kojima bi trebala inzistirati hrvatska javnost i relevantne institucije”, rekla je predsjednička kandidatkinja HDZ-a

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je tvornicu Kraš, a na novinarsko pitanje o laganju istaknula je, kad smo već kod laganja, kako je pravo pitanje što je to gospodin Josipović dao veleposlaniku Cvetićaninu.

„Apsolutno nisam lagala, jučer sam objasnila to pitanje, rekla sam sve što sam rekla, to je administrativno pitanje, ne namjeravam ništa ponavljati. Žao mi je da sam optužena da sam lagala, nažalost nisam prva a neću biti ni zadnja osoba koju je predsjednik Josipović uvrijedio ovih posljednjih dana. Ja mu čak to niti ne zamjeram, jer kad u kampanji nemate sadržaja, napadate ljude, nažalost. Ali pravo pitanje, kad smo već kod laganja, je što je to gospodin Josipović dao veleposlaniku Cvetićaninu dok je on bio srpski veleposlanik u Hrvatskoj i to su pitanja na kojima bi trebala inzistirati hrvatska javnost i relevantne institucije“, oštro je odgovorila Grabar-Kitarović.

„Ugovor stoji, ali ja ne radim za NATO, dobili ste odgovor i od njih“, dodala je.

Novinare je zanimalo hoće li se vratiti na mjesto pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju u slučaju da doživi poraz na izborima.

„Ja ću sigurno biti predsjednica Republike Hrvatske, a što se tiče statusa u NATO savezu, kao što sam vam jučer odgovorila, to je administrativno pitanje statusa moje obitelji. Na sve sam odgovorila, nemam namjeru ponavljati, bit ću prva hrvatska predsjednica“, rekla je.

Na upit je li joj žao što zamrzavanje statusa nije ranije podijelila s javnošću, odgovorila je da za to nije bilo potrebe.

„Ja sam cijelo vrijeme govorila i objašnjavala, ova mogućnost zamrzavanja statusa zaista se pojavila u nekoliko posljednjih dana i o tome me nitko nije pitao niti sam imala potrebu to objašnjavati jer je to administrativno pitanje“, rekla je.

Na novinarski upit nije li to pitanje koje bi javnost trebala znati, Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je:” Zašto? Ako netko radi na pravnom fakultetu – koja je razlika ako radi u NATO-u? Doista to nisam držala takvim jer je to administrativno pitanje”.

„U ovom trenutku nemam nikakve veze s NATO-om osim što moja obitelj ima taj status da moja djeca mogu završiti ovu školsku godinu i ne moraju prekidati trenutno školovanje u Belgiji“, kazala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

Kraš je, kaže, posjetila kao primjer uspješne tvrtke, jer je gospodarstvo u središtu njene kampanje.

„Ovo je samo jedna u nizu tvrtki koje obilazim ovih dana i nastavit ću obilaziti kada budem predsjednica Republike Hrvatske, tvrtke koje dobro posluju i one koje ne posluju tako dobro. Ovo je primjer izvanredno dobre hrvatske tvrtke. Gospodarstvo je u središtu mojeg programa i da ovako razgovorom s gospodarstvenicima, obilaskom pogona, skupljanjem različitih iskustava, razgovorom o problemima s kojima se susreću i analizom želim jednostavno svoj program pojačati na stvarnim životnim pričama i pravim hrvatskim primjerima“, rekla je dodavši kako će program prezentirati sljedećeg tjedna.

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Gospođo i buduća predsjednica RH nemoj se ustručavati riječi “LAGANJE, LAŽ” jer ta je riječ stara kao i Biblija, ako ne i više. Dadni jedan jednostavan odgovor: Ja reka’, ja poreka, niko’ se od laži nije udvaija, pa neću nija, di laž ruča, tu ne večera, u laži su kratke noge, pa se ja prema tome i ne služim lažima jkao YUsipović u Splitu kada je rekao da je split oslobođen 1944., a da nije rekao oslobođen od koga. Ako je mislio na fašiste, onda je te iste fašiste otjerao iz okupiranih područja Hrvatske Poglavnik dr. Ante Pavelić 10 rujna 1943. godine. Imadni snage to otvoreno i javno reći, onda ćeš začepiti usta YUsipoviću i svim lažljivcima, pa ti je tako pobjeda osigurana.