Pratite nas

Video: Lagumdžija jučer optužio Hrvate da pale zgrade, sad traži izvanredne izbore

Objavljeno

na

Osoba koja je jučer optužila Hrvate u BiH da pale zgrade kako bi na taj način dobili ‘treći entitet’ i koja obavlja dužnost ministara vanjskih poslova BiH, poznat pod imenom Zlatko Lagumdžija, održao je danas sastanak partijskog rukovodstva SDP BiH na čijem je čelu, i to u proširenom sastavu.

[dropcap]T[/dropcap]ijekom sastanka razmatrana je situacija nastala djelovanjem ‘neodgovornih i antidemokratskih snaga’ koje su grubo zloupotrijebile opravdano ‘višedesetljetno’ nezadovoljstvo radnika u BiH.

Partija je zaključila da je potrebno zaustaviti nasilje i osigurati sigurnost građana i njihove imovine. Također, traže izvanredne izbore i očuvanje funkcioniranja demokratskih institucija.

Od političkih stranaka traže da se žurno u parlamentarnoj proceduri nađu izmjene zakona koje će omogućiti održavanje izvanrednih izbora. Ukoliko se to ne dogodi, preklinju Valentina Inzka, inače Visokog predstavnika u BiH da raspiše izbore, jer za to ima madat – poručuju preko partijskog priopćenja.

Uz sve gore navedeno traže usvajanje antikorupcijskih zakona i početak njihove primjene, a na kraju su pozvali vlade, sindikate i pravosudne institucije na svim razinama da zajedno, za početak definiraju po 20 prioritetnih slučajeva privatizacijske pljačke koju je potrebno odmah procesuirati.

Izgleda da se Lagumdžija prepao poruke iz Strasbourga i rezolucije koju je usvojio Europski parlamet, a koja se odnosi na BiH. Tom rezolucijom se poziva na promjenu Daytonske strukture i federalizaciju Federacije BiH koja je sada nefunkcionalna i na štetu Hrvatskog naroda.

[vsw id=”wgPqb81ioiQ” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

brotnjo.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Velimir Bujanec dao intervju za emisiju “Božanstvena komedija”

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec dao je intervju za emisiju “Božanstvena komedija”

NEDJELJA 21:15 – UREDNIK BUJICE GOSTUJE NA LAUDATO TV!

Velimir Bujanec dao je intervju za emisiju “Božanstvena komedija” koju uređuje velika četvorka – Marin Periš, Matej Sunara, Stanko Stojić i Josip Kežić…

Tema emisije je MP Thompson, najpopularniji hrvatski glazbenik, napadi na njega i njegovu vjernu publiku, a voditelj Bujice svoje je argumente suprotstavio mišljenju notornog Jurice Pavičića. Intervju s Bujancem je sniman na zagrebačkoj Šalati, gdje je MP Thompson nedavno održao spektakularni koncert koji je po običaju silno zasmetao jugo-ljevičarima.

“Božanstvenu komediju” pogledajte u nedjelju 24. rujna s početkom u 21:15 na Laudato TV, a nova sezona Bujice sa paprenim temama i sjajnim gostima starta u ponedjeljak 02. listopada na Z1 i 10 partnerskih televizija!

PHOTO: Marin Periš je intervju s Velimirom Bujancem za “Božanstvenu komediju” snimio na vrhu najviše skakaonice na zagrebačkoj Šalati. Jer, soko’ je za neke ipak previsoko…

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

DUBROVNIK: NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI: ODRED NAORUŽANIH BRODOVA

Objavljeno

na

Objavio

Slavni Odred naoružanih brodova bio je dragovoljačka postrojba čiji se početak djelovanja veže za 23.rujna 1991.i prvu plovidbu glisera Sveti Vlaho.

Odred su osnovali Aljoša Nikolić, Miljenko Bratoš i Rudi Butković. Zadatak odreda bio je probijanje pomorske blokade Grada i uspostava morskog koridora za dopremanje lijekova, hrane, naoružanja i streljiva za uspješnu obranu Dubrovnika.

Pripadnici ONB-a gliserima su prevozili i ranjenike, kao i branitelje koji su iz svih krajeva Hrvatske dolazili pomoći dubrovačkim braniteljima. U sastavu ONB-a bilo je 22 brodice raznih veličina koje su prevezli preko 5000 ljudi i više od 4000 tona različitog tereta. Ova ekipa, njih 117, pod vodstvom Aljoše Nikolića, držala je Grad na životu. Odred je bio jedan od najvažnijih faktora za održavanje obrane i preživljavanje stanovnika. Vozili su po najtežim vremenskim uvjetima, a zanimljivo je kako nisu izgubili niti jedan brod. Posljednji i očuvani primjerak jednog od naoružanih brodova, sveti Vlaho, restauriran je i izložen na Batali kao muzejski primjerak, piše Nportal

Nagrađeni su Plavom vrpcom Novog vjesnika, nagradom za hrabra i humana djela na moru 1992.godine. Odred je odlikovan 2006.Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu. Unatoč hrabrosti i požrtvovnosti, sudjelovanja u oslobađanju Slanog, i konačnog oslabađanja Konavala,zauzimanja HE Plat, nijedan pripadnik ONB-a nije dobio časnički čin ni ratno odlikovanje. Aljoša Nikolić je malo prije svoje smrti, 2010.

Plavu vrpcu i skulpturu Galeb donirao Muzeju Domovinskog rata, koja je izložena u tvrđavi Imperijal na Srđu.
Dubrovnik će se uvijek sjećati hrabrih pripadnika Odreda naoružanih brodova i nikada neće zaboraviti ni one koji su izgubili svoje živote tijekom Domovinskog rata: Miljenka Bratoša, Gorana Gojkovića, Đura Raguža Kanadera, Matka Soče i Zdenka Zorića.

facebook komentari

Nastavi čitati