Video: Lagumdžija jučer optužio Hrvate da pale zgrade, sad traži izvanredne izbore

  6

  Osoba koja je jučer optužila Hrvate u BiH da pale zgrade kako bi na taj način dobili ‘treći entitet’ i koja obavlja dužnost ministara vanjskih poslova BiH, poznat pod imenom Zlatko Lagumdžija, održao je danas sastanak partijskog rukovodstva SDP BiH na čijem je čelu, i to u proširenom sastavu.

  [dropcap]T[/dropcap]ijekom sastanka razmatrana je situacija nastala djelovanjem ‘neodgovornih i antidemokratskih snaga’ koje su grubo zloupotrijebile opravdano ‘višedesetljetno’ nezadovoljstvo radnika u BiH.

  Partija je zaključila da je potrebno zaustaviti nasilje i osigurati sigurnost građana i njihove imovine. Također, traže izvanredne izbore i očuvanje funkcioniranja demokratskih institucija.

  Od političkih stranaka traže da se žurno u parlamentarnoj proceduri nađu izmjene zakona koje će omogućiti održavanje izvanrednih izbora. Ukoliko se to ne dogodi, preklinju Valentina Inzka, inače Visokog predstavnika u BiH da raspiše izbore, jer za to ima madat – poručuju preko partijskog priopćenja.

  Uz sve gore navedeno traže usvajanje antikorupcijskih zakona i početak njihove primjene, a na kraju su pozvali vlade, sindikate i pravosudne institucije na svim razinama da zajedno, za početak definiraju po 20 prioritetnih slučajeva privatizacijske pljačke koju je potrebno odmah procesuirati.

  Izgleda da se Lagumdžija prepao poruke iz Strasbourga i rezolucije koju je usvojio Europski parlamet, a koja se odnosi na BiH. Tom rezolucijom se poziva na promjenu Daytonske strukture i federalizaciju Federacije BiH koja je sada nefunkcionalna i na štetu Hrvatskog naroda.

  [vsw id=”wgPqb81ioiQ” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

  brotnjo.info

  facebook komentari

  • e bedevijo! Providan si ko sendvić na mahali! Došoo ja z Goranaca pa ti zapalio

   • EMINƎM

    zlatko je komandant ovog nereda

  • e bedevijo! Providan si ko sendvić na mahali! Došoo ja z Goranaca pa ti zapalio

   • EMINƎM

    zlatko je komandant ovog nereda

  • Mirazh

   Nama treći a tebi Zlatko kita

  • Nama treći a tebi Zlatko kita