Pratite nas

Pregled

VIDEO: Lošo u Bujici: Mentalni komunizam i jugoslaveština je ponašanje, filozofija, ideologija, mentalni sklop koju propagira politika Ive Josipovića

Objavljeno

na

Gost prve Bujice na Osječkoj televiziji u 2015. bio je bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Davor Domazet Lošo.

Emisija je počela usporedbom na tretman u medijima koje je dobio komentar HDZ-ove mladeži iz Varaždina, dok je onaj Nenada Horvata, psihijatra iz Varaždina koji je na facebooku teško napadao hrvatske branitelje, ignoriran.

“Vrlo je lako i jednostavno usporediti. Hrvatska, poglavito u zadnjih pet godina, otkad je Josipović rekao da će Hrvatska pocrveniti, došla je do stanja u kojem se vode ideološki ratovi. Za njih Drugi svjetski rat još nije završio. Zadnjih pet godina žive dvije Hrvatske koje ne razgovaraju. Jedna nametljiva, manjinska i arogantna, to je ova Josipovićeva. Druga je Hrvatska ova braniteljska, koja u Savskoj pjeva s Kolindom Grabar-Kitarović. Mentalni komunizam i jugoslaveština je ponašanje, filozofija, ideologija, mentalni sklop koju propagira politika Ive Josipovića. Zbog toga što ova većinska, braniteljska, vjernička, obespravljena Hrvatska nema nikakav tretman u medijima, ne znam zašto se državna televizija zove Hrvatska televizija, to više nije ni jugoslavenska televizija, to je postala televizija SAO Krajine”, rekao je admiral Domazet Lošo dodavši da je najbolje ukloniti nekoga tako da ga se ne stavlja na televizijski ekran, što se uporno radi.

Dodao je da je potpora Stjepana Mesića Josipoviću kontinuitet politike od 2000. i nastavak procesa detuđmanizacije Hrvatske.

“Josipović je tehnički moj zapovjednik, iako je to istinski bio jedini Franjo Tuđman, ali kad njega vidite, on je kroz svoju uglađenost protagonist laži. Mesić je učinio puno zla, ali je Josipović od njega opasniji”, rekao je uz poruku gledateljima da 11. siječnja moraju dobro razmisliti o tome što govori.

Voditelj emisije pokazao je dokumente kojima je ukazao na slučaj tvrtke Ingra, koja nakon predstečajne nagodbe ima samo četiri zaposlenika, prosječna plaća je 138 tisuća kuna, a predsjednik Nadzornog odbora je Stjepan Mesić.

“Mesić je vrlo jednostavno postavio jednadžbu. Prvi mandat je dobio na kriminaliziranju Hrvata iz Hercegovine, i da će vratiti desetke milijarda što su otišli van i okrivio Tuđmana. Iza toga skrivanja, od Našičke cementare pa redom, sve se može svesti na razinu materijalne svađe. Nije nikako dvojbeno da su Mesić i suradnici opljačkali Republiku Hrvatsku. Tada je Hrvatska počela gubiti svoj suverenitet, a oni neprestano imaju izgovor za nekoga drugoga. Ako neće naši, Mesića i njegove pajdaše otvorit će netko drugi, poput afere Patria”, rekao je admiral, dodavši da su od 2000. programirano uništene sve hrvatske institucije, odnosno stvaralačke snage RH.

Admiral je upitan za komentar na najavu Kolinde Grabar-Kitarović da će rehabilitirati generale.

“Malo sam oštrije reagirao, jer nema tko što rehabilitirati generala, sudionika Domovinskog rata. Zašto će me rehabilitirati, jer me Mesić umirovio? Mesić me spomenuo jer sam bio ekspertni svjedok Blaškića na sudu, a znao sam da je lažno pod drugim imenom svjedočio Stjepan Mesić, i protiv Blaškića, i protiv Tuđmana, i protiv države. Zamislite, ja sam bio načelnik Glavnog stožera, a on je postao predsjednik i moj zapovjednik. Zamislite kako smo se nas dvojica gledali, kao u kaubojskim filmovima. On je prvi potegnuo pištolj. Tu politiku sad je nastavio u drugim okolnostima i drugim sredstvima Ivo Josipović”, rekao je Domazet Lošo.

Na izborima za Kolindu bez dileme

U prilogu je puštena snimka s proslave Oluje iz Knina 2011. i govora Jadranke Kosor koja je pozdravila Antu Gotovinu i Mladena Markača, a Josipović je nevoljko ustao i nije se pridružio pljesku većine okupljenih. Taj trenutak u emisiji je uspoređen s govorom iz izborne noći u kojoj se pokušao dodvoriti braniteljima.

“To su dva Josipovića. Jedan, onaj pravi, prije četiri godine, i to je bilo nakon prve presude hrvatskim generalima u kojima je, budimo iskreni, stajala njegova politika”, rekao je. “Sada kad je njegova politika obespravljena, sada je okrenuo ploču. Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu Oluje, i zamislite da se ovom čovjeku preda prijavak na obljetnicu. Nije htio ustati, ne mora, ali je pristojno ustati. Dragi moji prijatelji, branitelji, dođimo sebi da ove godine napokon dođemo svi skupa u Knin i da se poklonimo tim žrtvama, tom danu koji je temelj hrvatske države. Neka to ne bude gospodin Josipović, nego Kolinda Grabar-Kitarović koja će sigurno biti drugačija predsjednica”.

Dodao je kako je medijski ignorirana ostavka Vlade Marića, predsjednika Savjeta za ratne veterane u Uredu predsjednika.

“Josipović ima apsolutni nadzor nad glavnim elektronskim medijima i dobrim dijelom pisanih medija”, rekao je admiral, dodavši da iz njegovog tima Dejan Jović zapravo nije otišao, jer mu i dalje daje savjete, a konce u timu Ive Josipovića vuče i Budimir Lončar. “To je čovjek koji je progurao onaj sramotni embargo na oružje. On je kriv za tisuće mrtvih hrvatskih i bošnjačkih života”, rekao je admiral Domazet.

Dodao je da je Josipović mogao posjetiti Veljka Marića u srbijanskom zatvoru da iskreno misli s braniteljima, i da mu susret s Tomislavom Nikolićem iz tog razloga nitko ne bi zamjerio.

U emisiju se telefonski javila i europska zastupnica Ruža Tomašić. Rekla je da je pisala šefu delegacije EU u Srbiji kako je riječ o čovjeku koji je praktički otet i koji je lažno optužen i osuđen. Odgovoreno joj je da oni nemaju mandat za intervenirati u pojedinačne slučajeve.

“Ovo je jedinstveni slučaj gdje se u tuđoj zemlji sudi jednom čovjeku za navodne zločine koje je počinio u svojoj državi. Tu je Hrvatska trebala reagirati, povući veleposlanika. To je veliki udar na suverenitet Republike Hrvatske”, rekla je Tomašić, dodavši da na predsjedničkim izborima očekuje pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović kako bi, među ostalim, zatražila da se Mariću sudi u Hrvatskoj.

Admiral Domazet Lošo također ne dvoji kome dati svoj glas.

“Tu vam nema dileme, ili se svrstate uz nekoga tko želi Hrvatsku onakvu kakva treba biti, ili Hrvatsku koja će biti dio nekakvog regiona. Tu nema dvojbe i ne bi trebalo biti nikakve dvojbe”, rekao je gost Bujice aludiravši na predsjedničku kandidatkinju HDZ-a.

(direktno.hr/kamenjar.com)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Oglasio se DORH: Provodi se pretraga kod 15 osoba

Objavljeno

na

Objavio

DORH se oglasio o policijskoj akciji u Kulmerovim dvorima.

“Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja.

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, stoji u objavi.

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hrvoje Krešić/N1)

Zbog afere Agrokor od ranog jutra krenuli su pretresi na više lokacija. Policija je između ostalog ušla u Kulmerove dvore Ivice Todorića.

U tijeku je pretres doma bivšeg šefa financija Agrokora, Ivana Crnjca.

Rano jutros krenula je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih.  U kompleks Kulmerovih dvora ušla su dva policijska i dva osobna vozila, a jedno stoji ispred ograde. U Kulmerove dvore stigli su Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića.

Policija je ušla i u kuću Ivana Crnjca na Šestinskom vrhu te kuću Ljerke Puljić izvršne dopredsjednice Agrokora. Crnjac je bivši član Agrokorove uprave i bivši izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala.

Prema dostupnim informacijama, Ivica Todorić nije u Hrvatskoj. Todorić se jučer na blogu oglasio čak četiri puta. Upitao je hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl jer je Schwartz grupa u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma, koji je u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici parirao najvećim europskim lancima. Ponovno iznosi optužbe na račun Martine Dalić i kaže kako je lex Agrokor učinio golemu štetu koncernu. Proziva i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kojega pita kako zna da će DORH pokrenuti istragu protiv njega. Todorić također prijeti novim kaznenim prijavama i sumnja u neovisnost revizije Price Water Housea.

Dok Ivica Todorić svoj blog redovito puni novim objavama – i dalje se postavlja pitanje odgovornosti tvrtke koja je prije obavljala reviziju za koncern, zbog golemih nepravilnosti u njegovim bilancama. Mnogi dioničari i investitori dovedeni su u zabludu.

facebook komentari

Nastavi čitati