(VIDEO) Malić: Josipović me zvao da zajedno s njim, Bajićem i Pavićem uništimo HDZ

13

U srijedu u emisiji ”Bujica” Velimira Bujanca, gostovao je neovisni novinar Gordan Malić koji se osvrnuo na pitanje ljevice, odnosno, kako on definira današnju ljevicu.

Malić je rekao kako ovo danas nisu ljevičari, nisu ni komunisti, nego su samo udbaši. Njihovi djedovi i očevi uzimali su puške i odlazili u šumu da se bore protiv fašizma i nacizma, ili da brane globalnu komunističku revoluciju, primjerice u Španjolskoj. A ovi danas ne mogu funkcionirati ako im ured nema kupaonu. Jedini pravi ljevičari danas su anarhisti i mladi, pametni ljudi sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji su jedini ustali u zaštitu radnica ”Kamenskog”.

Za predsjednika Ivu Josipovića je rekao kako je naprosto smiješno da netko tko ima četiri stana i nešto vikendica na moru, kaže da će se u ime obespravljenih obračunavati sa svijetom krupnog kapitala. Malić smatra kako je to čista demagogija, odnosno najgora vrsta cinizma.

Malić se svojedobno, dok je radio u Jutarnjem listu, bavio temom radnica Kamenskog te je i u svojoj emisiji ”Svjedok” razgovarao s radnicom koja je rekla kako je predsjednik Josipović ponudio pravnu pomoć. Međutim, ponudio je pravnu pomoć tada pravnika Orsata Miljenića koji je zastupao Europapress Holding, koji je bio prvi vjerovnik Kamenskog. Malić je rekao kako je to bio ”modus operandi” predsjednika Josipovića.

Osvrnuo se i na cenzuru određenih tema jer se trudio, kako kaže, objavljivati bilo što o Sanaderu, isisavanju novca iz javnih poduzeća, no nije išlo. Kasnije je saznao i zašto. Kada je tada razgovarao sa izvorima iz Croatia Osiguranja, saznao je da se u Sanaderovo doba EPH-u isplaćivalo oko pet milijuna kuna godišnje za nekakve marketinške kampanje. I ništa se nije moglo objaviti dok se nije upalilo zeleno svjetlo iz kabineta Ive Sanadera.

No, vrhunac emisije nastupio je kada je Malić ispričao svojedobni razgovor s aktualnim predsjednikom u kojem mu je Josipović iznio šokantni plan. I sada kada ga ništa ne veže, Malić je u emisiji objavio podatak o Josipovićevom planu rušenja HDZ-a. Plan se dobrim dijelom realizirao, a obuhvaćao je bankrot HDZ-a, kazneni progon, rascjepljivanje na minijaturne radikalne dijelove. Malić je Josipovića upitao s kime će to napraviti, a on je odgovorio da će on, Bajić i Pavić. ”Ja sam ispao iz priče jer je inzistirao na aferi Kamensko, jer me ne zanima HDZ. Josipovića zanima HDZ, a ne kriminal. Kao što vidite otpao je Bajić, sada i Pavić, a u nedjelju valjda i Josipović”, objasnio je Malić.

Dakle, Malić je otvoreno optužio sadašnjeg predsjednika Josipovića da je on ”mozak” operacije pokušaja detroniziranja i rušenja HDZ-a. Iz Malićevog se iskaza može zaključiti da razlozi nisu bili isključivo pravne naravi, kako se to do sada prikazivalo javnosti, već se očito radilo o političkom obračunu. (direktno.hr/Kamenjar.com)

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • EMINƎM

  malić je nadaleko poznat po moralnom karakteru tko plati više, da ga tata može kojim slučajem vidjeti odao bi se momentalno alkoholu

  • peppermintt

   ej aj pravo reci gušt je kad se čerupaju između sebe , leti perje, nuto što opra lignjuna ma ko to more platit :)))kako veli lignjun je- filigrantski suptilno izgrađena kriminalna organizacija :))

   • EMINƎM

    ima malić dosta za pripovijedati na ispovijedi , mislim kad kucne čas i bude spreman za nju 😉

    • peppermintt

     neka zbori sad il nek šuti zauvik 😛 :))

 • peppermintt

  koja je to mižerija, lignjunova opcija ukopala kamensko a Josipović bez imalo srama svoju kampanju započinje upravo od tih istih radnica kamenskog.
  zemljo otvori se !!!

  • Lilith

   Jeli ono njima josipović poklonio šivaću mašinu? 🙂

 • Lilith

  Upravo čitam komentar Slavena Letice i prof Tomca, gdje kažu ako je i 30 posto ovoga istina, Maliću je život ugrožen! Yebeno! Razvidno je kako je kampanja na vrhuncu i opasne stvari se događaju! http://kamenjar.com/letica-ako-je-malic-govorio-30-posto-istine-njegov-zivot-je-ugrozen/