VIDEO: Milijan Brkić u Bujici!

0

Gost Bujice je Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, ratni veteran i jedan od zapovjednika Specijalne jedinice policije “Alfe”!

Emisija ”Bujica” Velimira Bujanca krenula je prilogom o slučaju ‘Saucha’ i o pokušaju zataškavanja slučaja na što je gost Milijan Brkić rekao da budući da se o tom slučaju saznalo iz medija, to baca sumnju na cijeli događaj.

Brkić ističe kako to pokazuje odnos prema državi i institucijama. ”Puno je nejasnog u priči, i pokušavalo se stavljati pod tepih da se sazna za taj događaj”, rekao je Brkić. Objasnio je da ako se i dogodilo zataškavanje, onda je to za svaku osudu jer pokazalo se u prošlost da su se i zbog manjih izgreda davale ostavke, ali i Brkić misli da bi Saucha trebao dobiti sankcije.

I Milan Bandić je nakon što je zatečen u neprimjerenoj situaciji u prometu, ispričao se policajcu i ponudio ostavku. Brkić je to objasnio kao odgovoran čin i prema onima koji su ga izabrali, a to su građani. ”Ponudio je ostavku i to je dobar primjer kako se treba odnositi prema dužnosnicima i to bez obzira na zadaće koje obavljaju političari”, rekao je Brkić.

milijanBujanec je rekao kako Sauchi to nije prvi incident. Kada je bio dolazak generala u Hrvatsku, Saucha je rekao da se ”rulja” na trgu skuplja, a kada je Bandić uhićen, otvorio je šampanjac.
Brkić se vratio na tezu da ju ti u pitanju odnos prema državi i institucijama i itekako se mora s dužnom pažnjom i poštovanjem odnositi prema dužnosnicima jer su političari izabrani od naroda, i političari su tu da služe, a ne da se događa obrazac da čim budu izabrani na vlast postanu bahati i izgube tu nit od naroda.

”Takvih je situacija bilo i u HDZ-u i zbog takvih pojava HDZ je izgubio vlast, ali dolaskom novog vodstva nastupio je potpuno drugačiji obrazac ponašanja”, rekao je Brkić.

Na Bujančevo pitanje tko jamči da HDZ opet neće nikoga iznevjeriti, Brkić je rekao da svaka politička stranka mora imati odgovornost i ako prezentira tu odgovornost narodu svojim djelima, da polažu račune građanima onda će to ljudi i prepoznati. ”Novo vodstvo HDZ-a neće dopustiti bahate ispade nego će inzistirati na tome da svi dužnosnici rade na toj odgovornosti. I sve devijacije koje su se događale svesti ćemo na minimum, ali uvijek postoje pojedinci koji će iskakati, no i to ćemo riješiti”, odlučan je Brkić.

Bujanec je napomenuo zlouporabu sigurnosnog sustava jer se ljude iz predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović mjesecima tajno pratilo i da ih se prisluškivalo i da je to navodno radio PNUSKOK i SOA. Brkić je rekao kako on nema takve informacije, ali da bi se to trebalo činjenično provjeriti. ”Ako je to zlouporaba onda je to nedopustivo i doći će vrijeme kada će se to istražiti. Doći će vrijeme kada će se itekako pitati za odgovornost jer vlast ne preže ni pred čime”, rekao je Brkić.

Na pitanje da li zna da je Milanović pričao da će uhititi njega i Tomislava Karamarka te si tako osigurati pobjedu na izborima, Brkić je rekao da što se tiče prijetnji ne boji se niti on niti Tomislav Karamarko i da može uhićivati koliko želi. ”Tri godine su na vlasti i da su nešto imali odavno bi bili uhićeni. Svatko tko polazi od ideja eliminiranja gadno griješi, i mislim da sam sebi zabija nož u leđa”, istaknuo je Brkić.

Osvrnuo se Brkić i na sastanak s ministrom branitelja Fredom Matiće, Đurom Glogoškim te Josipom Klemmom i nekolicinom branitelja na što je rekao kako je on pozvan od svojih prijatelja suboraca, ali da nije mogao nazočiti od početka, došao je pred kraj te popio kavu. ”Bio je tamo Glogoški i Klemm i nakon deset minuta došao je i ministar. Pozdravili smo se i on je sjeo te je nakon pet minuta morao ići dalje. To je bio prošli tjedan nakon izbora. Opuštena i neformalna situacija, nije bilo ništa tajno jer je to bilo u javnom restoranu”, objasnio je Brkić.

U emisiju se javio i Josip Klemm koji je rekao da je cilj ručka bio taj da su rekli ministru da se branitelji više ne vrijeđaju. ”Još malo pa smo stoti dan u šatoru i dosta toga smo izdržali, ali svi zaboravljaju da su naši zahtjevi jasni i mi smo tamo da se borimo za branitelje koji su razvojačeni i koji su ostali bez posla. A jedan pokvareni način branitelji su bačeni u socijalu”, rekao je Klemm u razgovoru.

Što se tiče toga da Brkića Milanović i Josipović nazivaju imenima, Brkić je rekao da su djela i riječi ti koji govore o nama. ”Ja se ne želim spuštati na tu razinu komunikacije. Žalosno je da se Josipović bavi sa mnom na takav način. Mogao bih i ja njega zvati tako. Mislim da imamo puno bitnijih tema od toga tko ima kakav nadimak. Mislim da je u pitanju opstanak Hrvatske. U pitanju je težak život hrvatskih građana, nezaposlenost, odlazak mladi, nedostatak vizije. Idemo razgovarati o takvim pitanjima. Narod je umoran od nevažnih tema”,napominje Brkić.

Brkićeva uloga u kampanji Kolinde Grabar Kitarović nije bila previše velika, smatra. Jer, objašnjava, stranka je jedan veliki sustav i organizacija, a on je samo kamenčić, odnosno operativac. I kao takav odrađuje neke aktivnosti. Ne misli da ima neke posebne zasluge, oni koji ih imaju su aktivisti na terenu. ”Nakon Karamarkovog dolaska na vlast uspostavljen je odnos prema aktivistima i ljudima na terenu. Imamo ogromnu infrastrukturu, to je ogromna obitelj. Unatoč svim medijskim napadima, procesima i opstrukcijama, stranka pobjeđuje. Ovo su već četvrti izbori gdje HDZ pobjeđuje”, kaže Brkić.

U emisiji je voditelj Velimir Bujanec spomenuo podatak da se u SOA-i priča da će se savjetniku bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Saši Perkoviću ustupiti mjesto ravnatelja SOA-e jer je to mjesto već duže vremena ispražnjeno. Brkić je komentirao da ako su dosadašnji predsjednici mogli birati tko će biti u timovima, tako će i nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a hoće li Kolinda Grabar Kitarović ostaviti Perkovića u timu, to će ona odlučiti. Brkić nije pobornik uhljebljivanja jer kako su takvi došli, tako će ti i otići, a doći će oni koji su kompetentni za takve poslove.

[ad id=”40553″]

facebook komentari