VIDEO: Militanti Islamske države dekapitirali britanskog humanitarca Alana Henninga

2

Militanti Islamske države dekapitirali su još jednog taoca, britanskog humanitarnog radnika Alana Henninga, javlja AP.

U ISIL-ovoj snimci objavljenoj na internetu nalaze se isječci iz ranijih snimki odsijecanja glava taoca, a na kraju videa ISIL-ov borac prijeti idućem Amerikancu Peteru Kassigu, javlja CBS News.

– Obama, započeo si svoje zračne napade na naše ljude pa je jedino ispravno da mi udarimo na idućeg iz tvog naroda – poručio je maskirani militant na snimci.

Heninng je otet 26. prosinca, ubrzo nakon što je prešao tursko-sirijsku granicu. Ranije ovog tjedna Henningova supruga je putem televizije uputila apel militantima koji su joj oteli supruga u kojem ih moli da ga oslobode. – Molim vas, pustite ga. Trebamo ga kod kuće – rekla je Barbara Henning.

ISIL je, podsjetimo, prije dva tjedna snimkom zaprijetio da je Henning idući kojeg će ubiti.

Britanske specijalne snage i obavještajne službe tragale su nakon toga za 47-godišnjim Henningom, londonskim taksistom koji je otputovao u Siriju kako bi dostavio humanitarnu pomoć. Otac dvoje djece pojavio se na kraju ISIL-ovog videa u kojem su militanti odrubili glavu Britancu Davidu Hainesu te je tada najavljen kao sljedeća žrtva.

Tada se pretpostavljalo da se Hanning nalazio u mreži podzemnih tunela ispod grada Raqqa u sjevernoj Siriji.

Ovo je četvrti ovakav video koji je objavio ISIL, a na njima se ne vidi sami trenutak dekapitacije. Na snimkama bi se pojavio maskirani militant s nožem i taoc u narančastom odijelu. Prije Alana Henninga islamisti su na isti način ubili i Jamesa Foleyja, Stevena Scotloffa te Davida Hainesa.  (VL)

facebook komentari