VIDEO: Nesavjesni vozači na koridoru 5c

4

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH objavilo je na svojoj stranici video o najčešćim greškama koje vozači u BiH prave vozeći autoputevima, a koje su zabilježile njihove nadzorne kamere postavljene na cestama širom BiH.

Na ovom videu se mogu vidjeti automobili koji idu u rikverc autocestom, ali i oni koji se okreću na cesti na kojoj se saobraća velikom brzinom.

Čak se vidi i kako se jedan kamion okreće na cesti kao da može voziti i drugom trakom, iako su obje trake predviđene za kretanje u jednom smjeru.

Drugi, pak, voze pomoćnom trakom u suprotnom smjeru kretanja vozila autoputem. Gdje zapravo namjeravaju otići, nije baš jasno.

Također, neki pješaci pokušavaju preći autoput i to sve četiri trake, ali im teško ide od ruke.

Iz Javnog preduzeća Autoceste FBiH upozoravaju da nepravilna vožnja na autocesti i greške koje vozači prave prilikom vožnje, osim što su kažnjive zakonom, mogu biti opasne i za druge sudionike u prometu, te izazvati smrtne posljedice.

Upravo zbog toga će JP Autoceste FBiH uskoro izdati posebne upute za vozače za sigurnu vožnju autocestama.

klix.ba/Kamenjar.com

 

facebook komentari

 • Agromentum

  Šta će se, kad je većina navikla vozit’ makadamom…

  • Herceg-Bosna

   hahaha je naučili po kozijem putu voziti i za njih je sad autoban nepoznanica,,

 • EMINƎM

  retardirano , davati upute vozačima , bolje bi bilo oduzeti vozačke dozvole tim debilima ,

 • B.Polje

  Trebalo bi prije polaganja vozačkog ispita svatko proći barem najosnovniji test inteligencije, pa nije moguće da ovakvi glupani dobivaju vozačku dozvolu…