Pratite nas

Događaji

(VIDEO) Pogledajte prilog sa sjednice HNES-a i osude Tita i Milanovića

Objavljeno

na

Večerašnja Bujica bila je u nešto drugačijem izdanju. Naime, umjesto gosta, u emisiji je pušten video prilog sa sjednice Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog, snimljen sa šest kamera, prenosi Direktno.hr

[ad id=”68099″]

Podsjetimo, Josip Broz Tito etički je osuđen za djela genocida i drugih zločina počinjenih nad hrvatskim narodom kao i zločinački jugoslavenski komunistički totalitarizam, iznijelo je u subotu svoju jednoglasnu odluku Hrvatsko nacionalno etičko sudište u Velikoj dvorani Vatroslava LIsinskog pred okupljenih 3000 tisuće ljudi, koji su stigli iz cijele Hrvatske i Slovenije.

Etički je osuđen i odlazeći premijer Zoran Milanović i ideološki sljedbenici jugoslavenskog komunističkog totalitarizma, također jednoglasnom odlukom Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, iznio je Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta jednoglasnu odluku u Lisinskom.

Okupljene je na samom početku sjednice ganulo izvođenje pjesme Pozdrav Domovini u izvođenju Ratomira Kliškića, prvaka HNK Split, a potom i recitiranje pjesme A.G. Matoševa: Gospa Marija, u izvođenju dramskog umjetnika Božidara Alića.

Predsjednik Šeparović predstavio je okupljenima dragocjene i cijenjene suradnike kao i nazočne žrtve-svjedoke Marko Veselica, N. Štedul, A. Glibota, A. Kovačević, A. Demaći, prof. Džemaludin Latić, BIH koji su tijekom sjednice iznijeli svoja mučna iskustva te naglasio kako nikoga ne želi posebno isticati u političkom smislu, jer je ovo sjednica nezavisna od predizbornih okupljanja.

“Pozdravljam ovdje među nama biskupa dr. Valentina Pozaića koji blisko surađuje s nama, kao i dugogodišnji suradnik Društva žrtava Antun Kikaš, svakako želim pozdraviti i žrtvu Darija Kordića, a ovjde je i jedan od najvećih mučenika kojeg su gotovo ubili u hrvatskim zatvorima Vinko vice Osotjić”, na samom početku naglasio je predsjednik prof. Šeparović.

Istaknuo je kako Janez Janša nije uspio doći ali je zato njegov izaslanik nazočan Franc Breznik, kao što  je Josip Joe Šimunić najavio svoj dolazak te naglasio kako je upravo on zaslužan što je onovio stari hrvatski pozdrav “Za Dom”, uzviknuo je prof. Šeparović, a 3000 duša uglas mu je odgovorilo “Uvijek!”

Eva Kirhmayer Bilić, voditeljica sjednice i članica Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta prof. Muzičke akademije s riječima dobro nam došli Hrvatice i Hrvati, hvaljen Vam Isus i Marija, naglasila je kako smo Hrvatsku domovinu čekali čitavu vječnost, a u matematici se označava vječnost položenom osmicom.

“Želim svima zahvaliti koji su dali svoj život,i svoje zdravlje ovih 888 godina što je čitava vječnost!”

Šeparović je naglasio kako je Hrvatsko nacionalno etičko sudište Udruga građana nastala 2015.godine kao skupina zabrinutih građana koja se zauzima za nacionalne interese i koja se zauzima za savjest drustva te se bori protiv totalitarizma, što će se naročito vidjeti u dokaznom postupku.

“Osudili smo u Zagrebu i to je bila osuda protiv Ive Josipovića, protiv bivšeg predsjednika Vlade, prvu osudu smo usmjerili i protiv Stipe Mesića, a odnosi se na njegov pokušaj državnog udara, lažno svjedočenje u Haagu iznošenje činjenica da Crna Gora nikada nije napala Hrvatsku. Osudili smo i Budimira Lončara i Milorada Pupovca. Osudili smo i Vesnu Pusić. Znate tu gospođu? Za nju smo našli dosta grijeha, ona je prosrpksi orijentirana, ona jre rekla da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH što je notorna laž, jedva čekamo da izađe iz Zrinjevca. Osudili smo i Vesnu Teršelić zato što je trudila da je u Hrvatskoj vođen građanski rat i još je krivotvorila podatke Bljeska i Oluje i niz drugih strahota”, naglasio prof. Šeparović i dobio zaglušujući pljesak podrške okupljena mnoštva.

Etički su osudili i proglasili ga personom non grata i Carla Bildta, koji je, čulo se od predsjednika Šeparovića apsolutni prosrpski političar, zločesta figura međunarodne politike.

“Evo ima kuću Bildt na Korčuli nedaleko od mene i ne znam što da radim s njim, ponedak kupujemo novine na istom mjestu”, požalio se Šeparović.

Prvi se na sjednici obratio za govornicom okupljenim prof.dr. Marko Veselica, bivši saborski zastupnik, publicist, koji je više puta suđen na više od dvadeset godina, a bio i u Lepoglavi.

“Sretan sam što sam doživio da 150.000 Hrvatica i Hrvata nisu svoj  život i patnju uzalud dali te da je stigla etička osuda protiv J.B.Tita. Ja sam sticajem okolnosti bio sašen, eto ostao sam živ i sretan sam što je Hrvatska država stvorena slobodna i demokratska i što su hrvatski branitelji goloruki uspjeli spasiti svoj narod od srpske agresije”, naglasio je Veselica.

Potom se obratio i Nikola Štedul, danas publicist iz Zagreba, koji je za jugoslavenskog totalitarističkog komunističkog režima bio teško ranjen.

“Znam i svjeddok sam vremena strahovitih okolnosti kad su komunistička totalitaristička jugoslavenska vlas odlučivali koga će u migraciji ustrijeliti i osuditi na smrt. Drago mi je da sam doživo da se osudi Tito, ne samo što je ubijao nas u emigraciji, već je od posljedica njegova sustava bila na stotine tisuća mrtvih, koji su nažalost nijemi svjedoci iz grobnica očekuju pravdu. Zoran Milanović je kao predvodnih onih koji su nadam se u nesvjesnogj zabludi još uvijek u stanju obožavanja Tita koji je napravio tolike štete i zločine, a koji je međunarodno priznat kao jedan od deset zličinaca u međunarodnom svijetu”, zaključio je Štedul.

Ante Glibota, član Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti i umjetnik svjetskog glasa, u obraćanju na sjednici rekao je kako naši vlastoddršci zaboravljaju da se vremenski nadovezuje komunizam te da je ovaj SDP njegovan kao posljednji njegov “cvjetuljak”. Tito je čelnik sustava koji je donio trajnu štetu za hrvatski narod. Tito je pobio sve što je predstavljalo cvijet hrvatskog domoljublja, a isti duh naslijedio je ovaj sada SDP na čelu sa Milanovićem kjoi svjesno truju hrvatsku mladost i izmišljaju brojke kako bi ušli u ideološku šablonu”, zaključuje Glibota.

Anto Kovačević je rekao kako jer razlog što Hrvatska ne može naprijed činjenica da se nije desila lustracija kao u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i istočnoj Njemačkoj. Te zemlje koje su lustraciju provele su progresivne i idu naprijed. A Slovenija i Hrvatska tonu u gospodarski, politički i moralni krah dok se ne prizna lustracija”, smatra Kovačević.

Džemaludin Latić zahvalio je što je pozvan na sjednicu, istaknuvšio kako dolazi iz BiH, “To je zemlja također domovina hrvatskog naroda i hrvatski narod zajedno s nama Bošnjacima neće popustiti veliko srpskom projektu”, kaže Latić.

Mladen Pavković govorio je o majkama koje su izgubile djecu u ratu, i njihovoj žrtvi, a naročito je naglasio bol koju je proživjela majka Kata Šoljić, koja je izgubila četiri sina, četiri brata, i dva zeta.

“Da je sada gospođa Kata živa viknula bi: Ne, nećete proći bando crvena”, bio je bolno jasan Pavković.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Događaji

‘Krema hrvatskog domoljublja’ na komemoraciji za Slavka Goldsteina

Objavljeno

na

Objavio

CROPIX

Komemoracija za nedavno preminuloga spisatelja, urednika i nakladnika Slavka Goldsteina održana je u ponedjeljak navečer u prostoru zagrebačke Koncertne dvorani Vatroslav Lisinski, a o Goldsteinu i njegovu radu govorili su Stjepan Mesić, u ime Antifašističke lige Zoran Pusić, a u ime Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac.

Goldstein mi je bio suborac u borbi za demokratsku Hrvatsku, istaknuo je Mesić ocijenivši kako je bio i stup hrvatske i jugoslavenske žurnalistike te scenarist, novinar, urednik i osnivač “lista Vjesnik u srijedu”.

Ustvrdio je kako Slavko Goldstein u epohalnoj knjizi “1941. – godina koja se vraća”, predviđa ono što se danas događa. Tim svojim djelom Goldstein je zadužio Hrvatsku, rekao je Mesić. “Borili smo se za iste ideale”, a Goldstein je ispisao jednu od slavnih stranica političke povijesti Hrvatske, dodao je.

Po Pusićevim riječima Goldstein je nastojao od ‘demokrature Hrvatsku napraviti otvorenim društvom’. Njegova smrt je, istaknuo je Pusić, gubitak za sve nas, a on će nastaviti živjeti onako kako se mi budemo odnosili prema njegovoj duhovnoj ostavštini.

Pupovac je naglasio kako je Goldstein oko sebe okupljao ljude različitih mišljenja, a svoja životna svjedočanstva vješto je utkao u svoju knjigu “1941. – godina koja se vraća”. To je za nas Srbe ostavština po kojoj ćemo ga poštovati, zaključio je Pupovac.

Slavko Goldstein rođen je 22. kolovoza 1928. u Sarajevu. Bio je osnivač redakcije i urednik Vjesnika u srijedu, urednik na Radio-Zagrebu, filmski scenarist, glavni urednik izdavačke kuće Stvarnost i časopisa Erasmus. Objavio je knjigu “1941. – godina koja se vraća” za koju je 2007. godine dobio nagradu Kiklop za publicističko djelo godine. Bio je i predsjednik Židovske općine Zagreb, a kasnije i član židovske vjerske zajednice Beth Israel u Zagrebu. Uredio je više od 150 knjiga, a koscenarist je bio za filmove “Signali nad gradom”, “Prometej s otoka Viševice”, “Četvrti suputnik” i “Akcija Stadion”.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

Ministar Krstičević sa zapovjednikom SACT-a u Splitu

Objavljeno

na

Objavio

General Mercier koji se nalazi se u službenom posjetu Splitu, gdje je sudjelovao na svečanom obilježavanju 26. obljetnice Hrvatske ratne mornarice OS RH

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sastao se u ponedjeljak, 18. rujna 2017., u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu sa zapovjednikom Savezničkog zapovjedništva za transformaciju generalom zbora Denisom Mercierom.

Tijekom susreta ministra Krstičevića i gernerala Merciera naglašena je izvrsna suradnja između Ministarstva obrane RH i Savezničkog zapovjedništva za trasnformaciju u Norfolku (SAD), kao i općenito NATO saveza.

Zahvalivši generalu Mercieru na dolasku i zaželjevši mu dobrodošlicu u Hrvatsku i Split, ministar ga je upoznao s aktivnostima MORH-a u protekla dva mjeseca u području sigurnosti i obrane. Istaknuo je usvajanje nove Strategije nacionalne sigurnosti, rad na izradi Zakona o sustavu domovinske sigurnosti s ciljem bolje koordinacije i sinergije svih institucija i sposobnosti u prepoznavanju, prevenciji i pravodobnom i učinkovitom odgovoru na sigurnosne izazove i rizike u sigurnosno-obrambenim sektoru.

Naveo je također i ogroman angažman OS RH u pomoći civilnoj zajednici u borbi protiv požara na hrvatskoj obali, kao i trenutnoj pomoći u gradovima i naseljima koji su zahvaćeni poplavama, a upoznao je generala Merciera i s doprinosom OS RH u UN, NATO i EU operacijama i misijama.

General Mercier je zahvalivši na gostoprimstvu obavijestio ministra Krstičevića o projektima i aktivnostima savezničkog zapovjedništva za transformaciju koji su u tijeku, istaknuvši također potrebu za boljom koordinacijom između upravljačke i zapovjedne strukture NATO-a, pri čemu i hrvatska iskustva u izradi sustava domovinske sigurnosti mogu biti od pomoći Savezu.

Najavio je reorganizaciju kako svog zapovjedništva u Norfolku, tako i cijele zapovjedne strukture NATO-a s ciljem uspješnijeg djelovanja cijelog Saveza, a što će rezultirati potrebom za raščlambom strateških snaga, razvojem novih sposobnosti te provedbom vježbovnih i obučnih aktivnosti.

Suglasivši se s generalom Mercierom, ministar Krstičević je izrazio punu potporu Republike Hrvatske najavljenim promjenama u NATO-u i uvjerenje u uspješnu implementaciju istih.

Naglasio je da se zbog kompleksnosti izazova s kojima je u današnje vrijeme suočena međunarodna zajednica i demokratski svijet, kao i drastične promjene sigurnosne paradigme, razvoj nove strukture i prilagođavanje na svim razinama u skladu s vremenom, izazovim i potrebama, postavlja kao imperativ, a s ciljem bržeg, spremnijeg i učinkovitijeg odgovora na prijetnje i ugroze.

General Mercier koji se nalazi se u službenom posjetu Splitu, gdje je sudjelovao na svečanom obilježavanju 26. obljetnice Hrvatske ratne mornarice OS RH, tijekom dana razgovaro je i s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović, kao i s načelnikom Glavnog stožera OS RH generalom zbora Mirkom Šundovom.

Hrvatska ratna mornarica slavi 26. obljetnicu osnutka

facebook komentari

Nastavi čitati