(VIDEO) Prve snimke upada specijalaca u koncertnu dvoranu u kojoj je počinjen masakr

0

Brojna su svjedočanstva preživjelih posjetitelja koncerta američkog benda Eagles of Death Metal koji je u petak navečer trebao nastupiti u pariškoj dvorani Bataclan. Kao što smo javili, teroristi su ondje upali i počeli pucati po ljudima, pritom su ubili njih stotinjak, a ranili ih veći broj, prenosi jutarnji list

[ad id=”68099″]

‘Svirka je bila prilično glasna. Čuo sam pucnjeve. Okrenuo sam se i vidio sjenu čovjeka s kapom koji je stajao u blizini stražnjih vrata. Zapucao je u mom smjeru’, ispričao je neimenovani svjedok drame za francuski Liberation.

‘Ljudi su počeli padati i bacati se na pod. Mislim da je tip koji je stajao pored mene ubijen. Zatrčao sam, preskočio ogradu i uspio pobjeći s prvim valom ljudi. Istrčao sam kroz izlaz za slučaj opasnosti. Sakrili smo se u kafiću, zabarikadirali smo se na prvom katu. (…) Sve što smo mogli čuti su sirene, čekali smo evakuaciju’, dodao je ovaj svjedok.

Francuski su specijalni policajci, nedugo nakon što je stigla vijest o pucnjavi u dvorani te o talačkoj krizi, pokrenuli munjevitu akciju oslobađanja ljudi.

Kako se vidi na snimkama koje su se pojavile na internetu, nakon njihova uleta u dvoranu, začuli su se pucnjevi i eksplozije, no teško je reći tko je i u kojem trenutku ispucao što. Nije poznato je li bilo stradalih talaca u ovoj akciji oslobađanja.

facebook komentari