VIDEO: ‘Rusvaj’ u ukrajinskom parlamentu: Letjele šake, Janukovič pristao na prijevremene izbore?

4

Dok su političari pregovarali, na Kijevskom glavnom trgu okupljeni su molili za poginule kojih je prema ukrajinskom ministarstvu zdravstva 75. Ozlijeđena je 571 osoba, a 363 je hospitalizirano.

Nakon cjelonoćnih pregovora Ukrajina je priopćila da je postignut dogovor o rješavanju krize na pregovorima između predsjednika Viktora Janukoviča, oporbenih čelnika Arsenija Jacenjuka, Olega Tjagniboka i Vitalija Klička  i trojice europskih ministara Laurenta Fabiusa, Poljske Radoslawa Sikorskog te  Franka Waltera Steinmeiera.

Dok su političari pregovarali, na kijevskom glavnom trgu okupljeni su molili za poginule kojih je prema ukrajinskom ministarstvu zdravstva 75. Ozlijeđena je 571 osoba, a 363 je hospitalizirano. Unatoč službenim podacima, prosvjednici i mediji barataju brojkom od preko stotinu poginulih.

U Kijevu je u četvrtak održana izvanredna sjednica Rade, tamošnjeg parlamenta, na kojoj je u večernjim satima većinom glasova donesen zaključak kojim se osuđuje nasilje. Izglasana je i zabrana korištenja oružja protiv demonstranata, a zatraženo je i povlačenje specijalaca s kijevskih ulica. Tijekom sjednice, u jednom trenutku došlo je i do tučnjave među zastupnicima.

[vsw id=”k8khKZ9G_FQ” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

dnevno.ba

facebook komentari

 • Jeli Janukovič dobio šaku u glavu? barem!

  • srka

   Ma nesretnika ceka….dozivotna, te neka tamo razmislja po koju je cijenu zelio bitisati iznad svog naroda!

   by Srka®

 • Jeli Janukovič dobio šaku u glavu? barem!

  • srka

   Ma nesretnika ceka….dozivotna, te neka tamo razmislja po koju je cijenu zelio bitisati iznad svog naroda!

   by Srka®