Pratite nas

Vijesti

VIDEO: Ruža Tomašić u EP: ‘Tražim zaštitu političkih prava Hrvata u BIH, to su građani Europske Unije’

Objavljeno

na

– Kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, učinili smo malo ili ništa kako bismo zaštitili politička prava Hrvata Bosne i Hercegovine, koji su ujedno i državljani Republike Hrvatske, a time i građani Europske unije. Opstruiranje povratka hrvatskih izbjeglica u Republiku Srpsku i protuhrvatski izborni inženjering u Federaciji BiH dobar su pokazatelj onoga što Hrvati proživljavaju u vlastitoj državi, rekla je u svom govoru Ruža Tomašić.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić je na današnjoj plenarnoj sjednici ponovno istaknula problem neravnopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini. U raspravi na temu “Zajednička vanjska i sigurnosna politika Europske unije”, zastupnica Tomašić se fokusirala isključivo na našu zemlju.

Složila se s izvjestiteljem Elmarom Brokom (Europska pučka stranka) kako Europska unija mora štititi svoje državljane i njihove interese diljem svijeta. Potom je ustvrdila:

– Kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, učinili smo malo ili ništa kako bismo zaštitili politička prava Hrvata Bosne i Hercegovine, koji su ujedno i državljani Republike Hrvatske, a time i građani Europske unije. Opstruiranje povratka hrvatskih izbjeglica u Republiku Srpsku i protuhrvatski izborni inženjering u Federaciji BiH dobar su pokazatelj onoga što Hrvati proživljavaju u vlastitoj državi.

Tomašić je potom pozvala institucije Europske unije da se konkretnije uključe u političke procese u Bosni i Hercegovini.

– Ako želimo položiti ispit vjerodostojnosti i biti globalni politički akter, vrijeme je da počnemo čistiti u svom europskom dvorištu. Stoga tražim od institucija i političkih tijela EU da konačno poduzmu konkretne korake za osiguravanje ravnopravnosti Hrvata u BiH, zaključila je Tomašić.[vsw id=”t7w-NawtNDA” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati