Pratite nas

Pregled

VIDEO: Snimka koja kompromitira Turskog premijera Erdogana!?

Objavljeno

na

Agencija Reuters nije mogla provjeriti autentičnost audio snimaka koje su u ponedjeljak kasno navečer stavljene na YouTube.

Ured turskog premijera Tayyipa Erdogana priopćio je da su krivotvorene i “potpuno neistinite” audio snimke na YouTubeu na kojima navodno Erdogan kaže sinu da se riješi velikih iznosa novca na dan kada se doznalo za istragu o mitu u njegovoj vladi. Agencija Reuters nije mogla provjeriti autentičnost audio snimaka koje su u ponedjeljak kasno navečer stavljene na YouTube. Na snimkama se može čuti glas navodno Erdoganov kako moli svoga sina da ukloni novac iz njegova doma.

[vsw id=”XikJkZ8XWoo” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

Snimke su navodno Erdogana i njegova sina Bilala koji razgovaraju kako svesti iznose na “nulu” razdijelivši ih između nekoliko poslovnih ljudi. U jednom trenutku navodno Bilal kaže da treba ukloniti još oko 30 milijuna eura.

Snimke koje se pojavljuju dva dana nakon što je Erdoganova stranka AK službeno počela kampanju za lokalne izbore koji su krajem ožujka mogle bi biti posljednje od navodnih otkrića u korupcijskom skandalu za koji Erdogan tvrdi da je orkestriran kako bi ga se skinulo s vlasti.

“Snimke koje su objavljene preko interneta ove večeri, zajedno s navodima da se radi o telefonskom razgovoru između premijera Recepa Tayyipa Erdogana i njegova sina, su potpuno neistinite i proizvod nemoralne montaže”, rekao je u priopćenju Erdoganov ured.

“Oni koji su stvorili ovu prljavu zavjeru usmjerenu na premijera Republike Turske odgovarat će pred zakonom”, rečeno je.

Erdogan je održao izvanredni sastanak sa zamjenikom premijera Besirom Atalayjem, ministrom unutarnjih poslova Ekfanom Alom i šefom obavještajne službe Hakanom Fidanom nakon što su se pojavile snimke, rekao je visoki turski dužnosnik.

Sastalo se i čelništvo glavne oporbene Republikanske narodne stranke (CHP) a stranački glasnogovornik Haluk Koc je pozvao vladu da podnese ostavku.

“Turska ne može nastaviti svojim putem s ovom prljavštinom, ovim teretom”, rekao je Koc novinarima, kako prenose turski mediji.

Korupcijski skandal koji je izbio 17. prosinca pritvaranjem poslovnih ljudi bliskih Erdoganu i sinova triju ministara eskalirao je u jedan od najvećih izazova njegovoj 11-godišnjoj vlasti.

dnevno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Smijenjeni Domagoj Novokmet prelazi s HRT-a na konkurentsku televiziju!

Objavljeno

na

Objavio

Domagoj Novokmet, smijenjeni voditelj i urednik emisije “Otvoreno” odlazi s HRT-a, a karijeru će po neslužbenim informacijama nastaviti na N1 televiziji, piše Novi list.

Podsjetimo, smjena se dogodila nakon emisije u kojoj se govorilo o korupciji u sportu i to nakon što su se iz USKOK-a požalili da njihova predstavnika nije bilo u studiju.

Novokmet, koji je na početku karijere vodio emisiju “Briljanteen”,a na kraju je dogurao i do mjesta VD glavnog ravnatelja HRT-a ponuđeno je da radi trominutne vijesti na HRT 4.

Inače, bivši Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo je nadzornu aktivnost zbog mogućeg prekoračenja ovlasti glavnog urednika HTV1 Brune Kovačevića i ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića.

No, nakon što je Sabor smijenio taj Nadzorni odbor, slučaj Novokmet je stopiran, a jedno od najpoznatijih lica HRT-a prelazi u redove konkurentskog N1.

HRT brzo reagirao: Novokmet više neće uređivati “Otvoreno”!

facebook komentari

Nastavi čitati