VIDEO: Trumpov govor o Inicijativi tri mora: Amerika jedva čeka ojačati gospodarske odnose s vama

2

Na varšavskom trgu govor je održao američki predsjednik Donald Trump. To je bio i njegov prvi javni govor u Europi.

SAD ima puno velikih diplomata, ali nitko nije bolji veleposlanik za našu državu od moje supruge Melanije, prve dame. Mi smo došli u vašu zemlju donijeti važnu poruku – Amerika voli Poljsku. Amerika volji Poljake! Hvala Vam, rekao je Trump.

Poljaci su ne samo u ovom području obogatili ovo okružćenje, već i SAD. Ponosan sam što uživam njihovu potporu za vrijeme izbora 2016. Iznimna je čast stajati pred ovim spomenikom, spomeniku u čast Varšavskom ustanku, kazao je.

Trump je zahvalio svim poljacima za gostoljubivost i prijem američkih vojnika u Poljsku. Nisu oni samo hrabri branitelji mira već i simbol američke predanosti i sigurnosti vaše zemlje u snažnoj i demokratskoj Europi.

Predsjednik Duda i ja vratili smo se s nevjerojatno uspješnog sastanka u kojem su sudjelovali lideri “Inicijative tri mora”. Amerika jedva čeka proširiti i ojačati gospodarske odnose s vama, kako vaše ekonomije budu rasle. Mi smo predani omogućiti vam pristup alternativnim izvorima energije, da ne bi Poljska ovisila o jednom jedinom opskrbljivaču, kazao je Trump.

Gospodine predsjedniče čestitam vam, kao i predsjednici Hrvatske, na vašem vodstvu ove povijesne “Inicijative tri mora”. Ovo je moja prva posjeta središnjoj Europi kao predsjednika. Oduševljen sam što mogu biti ovdje u ovom prekrasnom mirnom dijelu Europe. Poljska je geografsko srce Europe, ali još važnije, u Poljacima vidimo duh Europe. Vaš narod je velik zbog vašeg duha. Vaš duh je snažan, poručio je američki predsjednik.

Prije Trumpa okupuljenima se obratila njegova supruga Melania riječima zahvale na dobrodošlici. Pozdrav Poljskoj! Moj suprug i ja uživali smo u posjeti vašoj lijepoj zemlji. Želimo zahvaliti predsjedniku Dudi i njegovoj supruzi na lijepom dočeku. Imala sam priliku posjetiti danas Kopernikov centar koji nije samo informativan već takav da inpsirira ljude da promišljaju o  eksperimentima, tražeći u njinma odgovore. To je odličan centar, zahvaljujem svima koji su nas vodili. Zahvaljujemo djeci koja su bila na dočeku. Prvenstveno brinemo za sigurnost američkog naroda. Svi se možemo složiti da ljudi mogu živjeti bez straha bez obzira u kojoj državi žive. Hvala vam još jedanput na prekrasnoj dobrodošlici, rekla je Melanija.

Susret predsjednice RH s predsjednikom SAD-a veliki je uspjeh hrvatske diplomacije i predsjednice

facebook komentari

  • Što nije uspio Poglavnik NDH, uspijet će NJEGOVA LIEPA PLAVKA, predsjednica RH.

    • Istina

      A što to?