Početna Komentar (VIDEO) Uvijek je vrijeme za obračun s kriminalom, no čudno je da...

(VIDEO) Uvijek je vrijeme za obračun s kriminalom, no čudno je da je Bandić uhićen usred suđenja Perkoviću!

12

U Svetom Martinu na Muri (Međimurska županija) jučer je održana 32. sjednica Predsjedništva HDZ-a. Na upit okupljenih novinara, predsjednik Tomislav Karamarko komentirao je, među inim, uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, mogućnost prijevremenih izbora u glavnom gradu te izdvajanje HZZO-a iz državne riznice.

Donosimo glavne naglaske iz odgovora predsjednika Karamarka:

O BANDIĆEVU UHIĆENJU 

Ne mogu spekulirati ni o krivici, ni o nevinosti. No čudno je da se sve ovo događa upravo sada. Suglasan sam s onima koji kažu da se proizvodnjom događaja ovih dana pokušavaju zamagliti neka bitna pitanja. Opet ću spomenuti gospodarstvo kao pitanje svih pitanja. Vlada, naime, nema odgovore na probleme u gospodarstvu – gase se radna mjesta, nema investicija, standard naših građana je grozan, invalidi Domovinskog rata protestiraju… Suglasan sam s onima koji kažu da se s ovom „velikom muzikom“ oko Bandićeva uhićenja žele utišati priče (i) o sudskom procesu u Münchenu. Znakovito jest i to što se preferencijalno glasovanje nastoji nametnuti kao pitanja broj jedan za egzistenciju Hrvatske. Što je apsurdno.

Kako je to i sami g. Bandić govorio, pustimo neka tijela državnog progona rade svoj posao. Isto tako, nadam se da u tim tijelima nema zlouporabe položaja. Jednom sam bio upozorio djelatnike tih tijela da se ne daju uvući u političke igre, da odbiju biti instrument u rukama loših političara. Sigurno će se jednog dana doznati što je bilo i kako je bilo. „Tajming“ za rješavanje problema korupcije i kriminala uvijek je dobar, no u ovom slučaju čudna je koincidencija sa suđenjem Perkoviću!

O PRIJEVREMENIM IZBORIMA U ZAGREBU

Još nije vrijeme govoriti o tome. Trebamo prvo vidjeti u kojem će smjeru istraga razvijati, hoće li i na koje razdoblje Bandiću biti određen pritvor. S Bandićem nikad nismo bili ni u kakvom prešutnom dogovoru, mi smo mu u zagrebačkoj skupštini opozicija. I naš odnos, blago rečeno, nije nimalo romantičan. Mi se ni s kim ne dogovaramo – imamo jasno definiran popis koalicijskih partnera.

O IZDVAJANJU HZZO-a

HDZ nije za izdvajanje HZZO-a iz državne riznice. Tako se gubi kontrola nad određenim sredstvima, ne postižu se nikakve uštede, a otvara se prostor za manipulacije.

facebook komentari

 • Stinatvrda Cro

  Sva primitivnost i suludost političke “elite” okupljene oko josipovića, milanovića, ostojića, pusićke i kako sada vidimo i cvitana “odjeknula” je Hrvatskom kao “bomba”. Sad se polagano kristalizira da je “bomba” u stvari bumerang koji se polako ali sigurno vraća i sjeće političke glave protagonistima ove iracionalne komunističke akcije. Ne branim Bandića, i vjerujem da ima dosta putra na glavi, no ne radi se ovdje o spiječavanju nekakvih korupcijskih djelatnosti nego se radi isključivo o potrebi josipovića i milanovića Milana Bandića eliminirati iz politike jer im je kao politički suparnik psotao previše opasan. Znajući komunjasko udbaško taktiku koju su svakako primjenili u “slučaju Bandić” govorim svijesno o “političkoj eliminaciji”, jer stvar nije završena. Slijedeći korak više nije “politička eliminacija” nego fizička. Nisu “naivni” da bi ga netko na otvorenom prostoru ukokao, ali znate – Bandić je “stariji čovjek”, imao slabo srce…….. Nije ništa drugačije nego štos u radili očevi i josipovića i milanovića, pa bajića i njegova nasljednika cvitana. Matija – politička mafija komunističke harange je na djelu. Briga njih za korupciju. A i trebalo im je hitno nekakvo odvođenje javnosti od događaja na suđenju u Munechenu. Sve je to toliko prozirno, traljavo i baš ta prozirnost i traljavost načina na koje se sve dogodilo pokazuje opasnost i spremnost komunističke soldateske početi i ubijati ljude ako im to bude potrebno da bi se održali na vlasti. Jer samo takvim potupcima su se uvijek na vlasti održavali. Ne demokratskim izborijma. To je za njih ionako potpunos tran i bezznačajn pojam.

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

  • peppermintt

   Politika i jedino njen interes određuje sve društvene tokove, i u tom je sva tragedija .

   Smišno je npr.za što se tereti Bandić, iako ne bilo loše da postane standard eliminacija bilo kakvih nedopuštenih radnji pa čak i onih iz one najniže razine kao što je korištenje sl, vozila u osobne potrebe il nepotizam u zapošljavanju ali koli su realne šanse za to ? 🙂
   ili recimo kod Bandića je predmet istrage financiranje izbornje kampanje al 2009-godine zapravo sve istrage i idu samo do vrimena razlaza Bandića I SDP-a. recimo u vrime kampanje Bandića kao člana SDP osoba zadužena za financije je bio današnji ministar Maras….

   • Stinatvrda Cro

    Sve ispravno! Još jedan pokazatelj koliko je važno da se jednom zauvijek razračuna s komunističko-udbaškom hobotnicom u Hrvatskoj.

    ZA Hrvatsku BEZ komunista!

    • peppermintt

     je ali evo ja pitam tko bude to proveo ? koja stranka ima to u svom programu , ne u izjavama pojedinaca nego ugrađeno u svoj program kao prioritet, načine, dinamiku ? ima li takvih ??

     • to bi trebao biti ‘faktor’ uznenađenja.. ono, nemamo to u programu, ali kad dođemo na vlast, bonus Lustracija! pa po redu! to bih volio vidit! Prvo lustrirat Josipovića!

     • peppermintt

      ništa ti od tog nema lilith, nema tko ..

     • Ja sam optimist, siguran sam kada HDZ ove ture pobjedi da će Hrvatska krenuti uzlaznom putanjom!

     • peppermintt

      nisam vidila niti u HDZ programu barem onaj koji je dostupan, temeljito razrađen program i način lustracije.

     • Stinatvrda Cro

      Tko šta ima u svom programu ni neznamo jer programi do “posljednjeg slova” nisu od ni jedne stranke objavljeni. Za jednu stranku znam kakve su namjere i kako će ići sprovedba. A i pritisak javnosti imati će veliku ulogu. Veću od onog što piše ili ne piše u pojedinačnim programima. Ili će se sprovesti ili će vrlo skoro doći do prijevremenih izbora – a onda se više neće imati nagađati hoće li se nešto sprovoditi ili neće. Pričekajmo – pred nama je doista vruća zima – politički gledano. A mnoge ćemo stvari čuti u predizbornim nadmetanjima. Mnogi se argumenti i namjere kriju do faze “odlučujućih bitaka”. U politici ništa nenormalnog.

      ZA Hrvatsku BEZ komunista!

     • još je dva mjeseca do predsjedničkih izbora a već, kao što sam i očekivao, krupni potezi se povlače na ‘šahovskoj ploči Hrvatskoga grba’

     • Stinatvrda Cro

      Kad sve zbrojim mislim da je prohrvatska opcija na dobrom putu odjeći zlu komunističku glavu vladajućima. Ima još koji tjedan za motiviranje birača na velik izlazak i glasanje protiv josipovića. Srušit ga u provom krugu, a onda, ostanu li Kolinda Grabar Kitarović i dr. Kujundžić u drugom krugu – Hrvatska je već pobjedila. Tko će na kraju ući na Pantovčak – i nije toliko od presudne važnosti. Glavno da to više ne bude jospipović.

      ZA Hrvatsku BEZ komunista!

     • peppermintt

      što se tiče vrućine stina ni ne hladi se ništa …. Evo čekamo naviknuli su nas samo na čekanje , prolazi nae vrime a pomaka nema. Zašto bi im nudili naše bezranično strpljenje ? Ništa više prazne floskule samo konkretni potezi. Stoga očekujem od stranke koja želi zadobiti naše povjerenje jasno i nedvojbeno očitovanje glede lustracije.