VIDEO: Virtualna plemena i izbor Kolinde Grabar Kitarović

2

Društvene mreže dijele i povezuju nas majmunolike ljude u nebrojena virtualna plemena koja imaju vlastite bogove, idole, svece i sotone, a dramatični predsjednički izbori na kojima je za jedne izgubio dr. Ivo Josipović, a za druge, pa i mene, pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović , doveli su do tuge i žalosti u jednim i sreće i radosti u drugim virtualnim plemenima.

Sada već bivši predsjednik pokazao je zavidnu kulturu poraza i time zaslužio naše poštovanje koje ne zaslužuje Zoran Milanović koji još uvijek nije čestitao KGK na izboru, a još manje njegova ministrica vanjskih poslova dr. Vesna Pusić koja onako svisoka (nesvjesna da je trenutno podržava manje od 2% potencijalnih birača) javno propisuje predsjednici RH što MORA činiti i što ne smije misliti, govoriti i raditi: “U kampanji je imala retoriku podjele, retoriku nacionalističkog ekstremizma, retoriku koja nas vraća u 90-te. To ovoj zemlji ne treba. Treba joj predsjednik/predsjednica koja objedinjuje zemlju.

Morat će se ponašati kao predsjednica Hrvatske, a ne kao glasnogovornica HDZ-a, kao što se ponašala u kampanji.Vlada u ovom trenutku jedina sigurna brana od nacionalizma i ekstremizma, od korupcije, od povratka u 90-te”. Kolinda Grabar Kitarović će morati dokazati da je također sposobna stati na tu poziciju.”
Vesna Pusić očito vjeruje kako još uvijek živimo u jednostranačkom poretku u kojem ONA i njena AVANGARDA nama određuje što smijemo i što ne smijemo, što moramo i što će nam se dogoditi ako skrenemo s NJIHOVA pravoga puta.
Tužna je činjenica da i brojni moji zapjenjeni fb prijatelji i prijateljice i dalje rigaju verbalnu vatru i iskazuju otvorenu mržnju prema – kako je jedino nazivaju – Plavuši. Samosažaljevanje, zavist i unezvjerenost duhovnih apatrida zbog toga što je njihov miljenik dr. Ivo Josipović izgubio izbore sasvim je komična.

Što se mene tiče, jučer sam za Aljazeeru Balkan dao ovaj kratki intervju o pobjedi KLG i porazu IJ. Napravio sam i malu pogrešku, zbog koje se ispričavam: kazao sam da sam dva puta bio predsjednik RH, a kanio sam kazati da sam dva puta bio predsjednički kandidat.

Slaven Letica

facebook komentari