Pratite nas

Komentar

VIDEO: Virtualna plemena i izbor Kolinde Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Društvene mreže dijele i povezuju nas majmunolike ljude u nebrojena virtualna plemena koja imaju vlastite bogove, idole, svece i sotone, a dramatični predsjednički izbori na kojima je za jedne izgubio dr. Ivo Josipović, a za druge, pa i mene, pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović , doveli su do tuge i žalosti u jednim i sreće i radosti u drugim virtualnim plemenima.

Sada već bivši predsjednik pokazao je zavidnu kulturu poraza i time zaslužio naše poštovanje koje ne zaslužuje Zoran Milanović koji još uvijek nije čestitao KGK na izboru, a još manje njegova ministrica vanjskih poslova dr. Vesna Pusić koja onako svisoka (nesvjesna da je trenutno podržava manje od 2% potencijalnih birača) javno propisuje predsjednici RH što MORA činiti i što ne smije misliti, govoriti i raditi: “U kampanji je imala retoriku podjele, retoriku nacionalističkog ekstremizma, retoriku koja nas vraća u 90-te. To ovoj zemlji ne treba. Treba joj predsjednik/predsjednica koja objedinjuje zemlju.

Morat će se ponašati kao predsjednica Hrvatske, a ne kao glasnogovornica HDZ-a, kao što se ponašala u kampanji.Vlada u ovom trenutku jedina sigurna brana od nacionalizma i ekstremizma, od korupcije, od povratka u 90-te”. Kolinda Grabar Kitarović će morati dokazati da je također sposobna stati na tu poziciju.”
Vesna Pusić očito vjeruje kako još uvijek živimo u jednostranačkom poretku u kojem ONA i njena AVANGARDA nama određuje što smijemo i što ne smijemo, što moramo i što će nam se dogoditi ako skrenemo s NJIHOVA pravoga puta.
Tužna je činjenica da i brojni moji zapjenjeni fb prijatelji i prijateljice i dalje rigaju verbalnu vatru i iskazuju otvorenu mržnju prema – kako je jedino nazivaju – Plavuši. Samosažaljevanje, zavist i unezvjerenost duhovnih apatrida zbog toga što je njihov miljenik dr. Ivo Josipović izgubio izbore sasvim je komična.

Što se mene tiče, jučer sam za Aljazeeru Balkan dao ovaj kratki intervju o pobjedi KLG i porazu IJ. Napravio sam i malu pogrešku, zbog koje se ispričavam: kazao sam da sam dva puta bio predsjednik RH, a kanio sam kazati da sam dva puta bio predsjednički kandidat.

Slaven Letica

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati