Pratite nas

Život

VIDEO – Zabranjeni spot ‘Misli na dijete – ono ima pravo i na mamu i na tatu!’

Objavljeno

na

CENZURA U SLUŽBI NAMETANJA HOMOSEKSUALNE POLITIKE

Australska postaja SBS povukla je nedavno s programa spot koji pokazuje da se redefiniranjem braka djetetu oduzima ili otac ili majka, javlja The Sidney Morning Herald.

Reklama traje 43 sekunde, a prikazuje majku koja s djevojčicom sjedi u dječjem parku dok se u pozadini vide otac djeteta te brat koji se spušta na toboganu.

“Mnogo slušamo o “bračnoj jednakosti” –  ali, što je s pravima djeteta?” – kaže majka djeteta u videu.

Australski bračni Forum: Što je s pravima djeteta?

U njemu se pojavljuje i David Van Gend, liječnik te predsjednik Australskog bračnog Foruma.

“Takozvana bračna jednakost dovodi do toga da dijete izgubi ili oca ili majku. Tu nema jednakosti za dijete, koje u tome gubi. To nije brak” – rečenica je kojom se dr. van Gend obraća gledateljima.

Ovaj je spot dio kampanje koju je pokrenuo Forum za brak koji se protivi izjednačavanju braka sa istospolnom vezom pod naslovom: “Misli na dijete!”.

Iako je s televizijom bilo dogovoreno objavljivanje spota te je uredno plaćeno – dr. van Gend je dan prije emitiranja dobio e-mail postaje SBS  kojim su otkazali prikazivanje.

“Naš odbor za prikazivanje nas je informirao da SBS ima pravo odlučiti koje će spotove prikazivati na svom programu, te su me, na žalost zatražili da Vam javim kako smo odlučili da ovaj TV spot Foruma za brak nećemo emitirati tijekom emisije Mardi Gras”, stoji u mailu Voditelja prodaje SBS-a za Queensland, Nicka Belofa.

Glasnogovornik SBS-a je izjavio za medije kako SBS zadržava pravo “odlučiti koje će spotove emitirati”. Dr. van Gend je rekao kako je zabrana ovog spota “uskraćivanje slobode govora”.

“Nečuveno je da javna televizija, SBS, koju financiraju porezni obveznici cenzurira jednu stranu u debati o izjednačavanju braka i istospolne veze”, izjavio je van Gend. “Istovremeno, SBS ustupa besplatan medijski prostor zagovornicima redefiniranja braka” za iznošenje njiohvog stava, a odbija emitirati plaćeni spot koji traje 47 sekundi u kojem se iznosi suprotno stajalište”.

Forum za brak objavio je kako je reklama dobila regulatorno odobrenje za svoj spot u veljači.

Rasprave putem društvenih mreža

Direktor Australske organizacije koja promiče redefiniranje braka Rodney Croome tvrdi kako reklama šteti australskoj djeci koju odgajaju roditelji istog spola te diskriminira njihovu obitelj, na što doktor Van Gend uzvraća pitanjem:

“Izazivam Crooma da mi odgovori tko ovdje zaista šteti djeci? Velika studija provedena na 200 000 djece objavljena u siječnju pokazuje da su emocionalni problemi djece koja odrastaju sa homoseksualnim parovima četiri puta veći  nego u obiteljima gdje su roditelji različita spola. Razlike pri tom nisu povezane sa socijalnom stigmatizacijom.”

Odbijanje objavljivanja spota izazvalo je velike rasprave na društvenim mrežama u Australiji.

[ad id=”40553″]

narod.hr/smh.com.au

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

Batarelo: Dosta je frljićizacije Hrvatske!

Objavljeno

na

Objavio

Udruga Vigilare od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu traži povlačenje plakata kojima promovira pretplatu za kazališnu sezonu 2017./2018.

Na plakatu se, naime, nalazi par koji aludira na seksualni čin.

– Nakon zaprimanja više pritužbi zabrinutih građana, udruga je i formalno uputila prosvjedno pismo HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu te pozvala građane da učine isto kako bi zajedničkom akcijom spriječili daljnje promicanje bluda, vulgarnosti i šunda u hrvatskom javnom prostoru – priopćila je Udruga Vigilare.

– Hrvatsko narodno kazalište kulturna je ustanova od nacionalnog značenja i ne može biti prepuštena umjetničkim aktivistima i kulturnim revolucionarima. Zadaća HNK-a jest očuvanje nacionalne i njegovanje klasične kulture, a ne prizemno provociranje kroz poigravanje vrijednostima najvećeg dijela hrvatskog naroda. Ovi prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu.

Ovoj frljićizaciji Hrvatske konačno ćemo stati na kraj – rekao je predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo.

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Državni tajnik Milas otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 13.rujna 2017. u Ljubuškom je otvoren Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom,  pomogla Vlada Republike Hrvatske. Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt.

„ Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati  “ rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit. U popodnevnim satima,  u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH g. Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama – civilima i pripadnicima HVOa.

facebook komentari

Nastavi čitati