VIDEO Život pod terorom islamista: Žena snimila scene života u glavnom gradu Islamske države

6

Jedna je žena skrivenom kamerom snimila razne situacije na ulicama Rake, glavnog grada Islamske države.

Noseći pokrivalo za tijelo, obavezno na područjima kojima teror provodi ISIL, jedna je žena uspjela sakriti kameru i snimiti s čim se sve susreće na ulicama Rake u Siriji.

Video kojeg je prvo imitirala francuska televizija France 2, pokazuje Francuskinje koje su u IS stigle iz Europe kako bi se pridružile islamistima i pružale im intimno zadovoljstvo.

Žena sa skrivenom kamerom ušla je u prostoriju u kojoj je bilo nekoliko žena koje su sjedile ispred kompjutera i pričale na francuskom. Pretpostavlja se da su razgovarale sa svojim obiteljima uvjeravajući ih da je sve što vide na televiziji laž.

Jedna žena koja, čini se, u naručju drži dijete, govori: ‘Ne vraćam se. Govorim ti to otvoreno. Nisam riskirala doći ovdje da bih se vraćala u Francusku. Neću se vratiti. Ne želim se vratiti, jer mi je ovdje dobro. Sve što vidiš na televiziji je laž’, tvrdi žena.

Ali prizori na snimci prije toga pokazuju ne baš uobičajeno ponašanje na ulicama. Svugdje su muškarci s oružjem, oko ramena mnogima je obješena puška. Puške nose i žene koje idu s djecom u park.

U jednom trenutku snimateljicu pozivaju dva muškarca koja su je uočila iz vozila. Kada im je prišla, oni joj govore: ‘Kako se to ponašaš u javnosti? Vidimo ti lice. Nikab ti je pretanak. Bog voli žene s prekrivenim licem.’

Žena se ispričava i kaže da će drugi put nositi deblji nikab.

Cristyan Benedict iz Amnesty Internationala komentirao je ovaj video riječima da je najbolje što se tim ženama može dogoditi jest samo diskriminacija, a najgore i više vjerojatno jest da će biti otete, silovane i ubijene.

dnevnik.hr

facebook komentari

 • Otišle cure “cijevi” čistiti…..

  • tvigi

   Jakih cijevi

 • EMINƎM

  parodija od države a i vjere,
  zapravo im je svima tanak nakib na guzici trebao bi im deblji , sav jad od takozvane države im se vidi, ali da stvar bude još gora je to što cijeli islamski živalj u Svijetu tu sramotnu “državu” svojom šutnjom debelo odobrava

 • wolf

  Haje bosnjakinje sta ste se zategle,na put prorokov cistit puske mladim regrutima.Ugledajte se u vrancuskinje.Ama nije matan dzaba govorija vrancuski je vrancuski:)

  • fali ih u ‘dželehelenumu’.. ginu šehidi, puta sedamdeset.. mobilizacija hanuma

   • wolf

    mora se smanjit broj hanuma ili u 3 smjene da rade 🙂